skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
silenbloky motora s hydroložiskom
možno by bolo dobré to najkôr vyskúšať so stašími silenblokmi, ktoré sa dajú zohnať za par eur...
-> 4dams 15.09.12 18:12:54: To je za hodně peněz málo muziky, pokusy s nejistým výsledkem. Zatím nejlepší poměr cena výkon je nahodit vlečku, motorový silentbloky nahradit Fa/Fel silentblokama od vodní pumpy a na příčku buď originál nebo karosa 700. A výfuk Fel. oba díly jak tu měl mezi prvními myslím Discovera.
Tak ale toto naozaj len vyskúšať, pretože musí byť správna tuhosť, akonáhle nie je, tak mám eproblém...
Tak ma napadlo či by bol dobrý nápad použiť silenbloky motora s hydroložiskom do 742 a pod... Pre tých čo chcú dobre odhlučniť a odtlmiť vybrácie motora. Používajú sa aj pre diesové motory, ktoré sa celkom dosť klepú
a motor je na nich položený. Sú gumovo-kovové a vo vnútri sú trochu zložitejšie + je vo vnútri olej. Pre šikovnejších čo majú doma karbošku, zváračku a vŕtačku by to nebol problém. Ja už škodovku nemám, ale vyskúšal by som to. (držiakov a priečok motora som mal doma niekoľko sád)
Cena jedného je okolo 35 - 45 eur. Životnosť je cca 15 rokov
Pridám aj pár foto ako to vyzerá...
Hmotnosť cca 800g

Cena jedného je okolo 35 - 45 eur. Životnosť je cca 15 rokov
Pridám aj pár foto ako to vyzerá...
Hmotnosť cca 800g