skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Podivné zasekávání druhé komory
-> Bukaj: Dík za vysvetlenie.
-> Zippess: Samozápaly v důsledku nefunkčního elmag. ventilu, jinak nevim
Chlapci, minule som skúšal karbes po repase a keď som pridal plný plyn, tak sa zasekla komora. Neviem ktorá, závada je už aj tak odstránená. Len ma zarazilo, že keď som vypol zapaľovanie, tak motor pokiaľ som prišiel ku zadnej kapote motor bežal (pri vypnutom zapaľovaní!) na nizučke otáčky. Vysvetlí mi niekto túto PARANORMAL ACTIVITY?
-> ferrari: Neřeší to problém, ale symptomy ano. Takhle funguje i systém veřejné zdravotní péče :)
No tak ale prehnutú prírubu neporieši žiaden hermetik ;-)
-> BooCheer: jsem ti to rikal,jestli neni prohnuta priruba.Moc jsi to dotahl....
Tak závada odstraněna.byla to absolutní blbost... Koupil jsem kompletně nově těsnění jak do karbecu tak na přírubu karbecu a nepomohlo to tak jsem se naštval a na hulváta jsem pod karburátor narval hermetik.... :D Najednou to šlape jak hodinky,asi teda je karbec pěkně pokroucený
-> MOLSO: tvrdi,ze tam ma vsechno,ale nezda se mi to
to vyzera že tam nie je pružinka ktorá je medzi vekom sytiča a odblokovavacou páčkou druhej komory ...
čisto teoreticky , skúšal si vymeniť aj tu somarinku čo blokuje druhu klapku aby sa neotvárala skôr ako má , ide z toho pružinka zachytená o sytič , neviem presne ako to nazvať
Mám tam všechno,dokonce jsem je dával nové tím že už můžou být unavené a ono nic... jinak ten karbec neni zas tak starý,otec do toho před 50 000km kupoval fung nový jikov jeste ze starych zasob
-> BooCheer: mas tam vsechny vratny pruzinky?
ano pri vypnutem motoru se to opře až o doraz
Ještě jsem zapomněl dodat... Všiml jsem si že to dělá zhruba od té doby kdy se mi ucpal chladič 20km od baráku a já jsem popojížděl po kouskách a na každém třetím kilometru doléval 3 litry vody kdyz mi motor zacal varit na 120ti. Myslite ze se mohl karbec tim prehratim nejak poškodit? Jinak po opravě chladiče to tak 150km fungovalo vpořádku
-> BooCheer: pri vypnutem motoru se to opre az o ten dorazovy sroubek?Staci par desetin mm a volnobeh je nekde jinde...
No dá se říct že to dela na teplém... Jo taky jsem o tom uvažoval několikrát jenže zaráží mě že to zůstává vyset při běžícím motoru... Když je motor vyplý můžu s tím hýbat jak chci tak to prostě nikdy vyset nezůstane
nerobi ti to nahodou len na teplom motore?podla mna sa ten karbec od tepla skruti a potom to ostane visiet
-> BooCheer: To je nějaký divný... Napadá mě proklepaná ta "vačka" zezadu karburátoru... Nebo nepatrně přihnutá hřídel. Každopádně bych dal jinej karburátor a bude po potížích...
-> BooCheer: krizi se ti bud osicka klapky,nebo to podtlakove ovladani.Prirubu karburatoru mas rovnou?Karburator musi byt dotazen s citem,jinak se spodek zkrouti a osicka vazne.
Zdravím. Prosimvás žádám o pomoc protože už si opravdu nevím rady. Ve škodovkách se hrabu snad 15 let ale přiznám se že toto mě dostalo. Dřív to udělalo jenom občas,ted to dělá velmi často no téměř pořád. Když jedu takovým stylem jízdy,kdy je potřeba aby se otevřela druhá komora v karburátoru a potom pustím plyn a vyřadím. Komora se nezavře a zůstane vyset. Otáčky mě vysí na 1500. párkrát to zůstalo zaseklé i na 2500 točkách. Podtlakový spínač,lanko a podobné věci jsou vyloučeny. Když je komora zaseklá a vyháknu podtlakový spínač z ramínka druhé komory,nic se nezmění pořád to vysí. Karbec jsem měl rozdělaný,klapku jsem vyčistil,promazal její uložení a veškeré pohyblivé díly... Všechno jde krásně vrací se perfektně jako po másle ale jakmile motor nastartuju a přidám plyn pomocí klapky druhé komory (stlačením jejího ramínka) tak se po jeho uvolnění ramínko nevrátí uplně ke konci a zase zůstává vyset na 1500otáčkách dokud ho ručně nezavřu nebo nepolechtám pedál plynu. ... ještě jednou zdůraznuji že klapka se nevrací nadoraz pouze je-li motor v chodu. s vyplím motorem jde vše jak hodinky. Díky moc za případné rady