-> Kuladmin: jsou lidi, kteri delaji hlavu za 45 minut, ale neumeji seridit ventily
ja kdysi zadrenou vacku vymlatil, ulozeni v bloku (742.136) jsem vybrousil, dal jinou vacku a motor jezdi doted a od te opravy ma 210tis. km, ojel mogul extreme 10W40, nejvic jsem mel strach z tlaku oleje, ale je to bez problemu
-> Mirasss: za 15 stovek se da sehnat i komplet - a hlavne aby to bylo legalni je stejny cislo - typ motoru rersp bloku jako mas v papirech? Fyzicky to sice je zamenne ale papirove je to problem a Pokud se ti kousla vacka apod je mozne ze az sundas svou hlavu tak bude na vyhozeni resp min treba ventily muzou byt ko a navic na to abys to osadil zpet na blok potrebujes provest jiste ukony min kontrolni (mereni rovinosti hlavy, presahy vlozek) a par veci a znalosti mit tak bacha!!
-> Mirasss: Pokud by byla zadřená vačka, tak je skoro nutné koupit jinej motor, jelikož bude v pr... blok. Ložiska vačky nelze vyměnit. Edit: Za určitejch okolností by se to samozřejmě dalo vyřešit, ale náklady by byly značně vysoký...
Jak by to mělo vypadat? Pokud sundáš hlavní pánve a budou šály (vložený kluzný ložiska) zadřený (ten materiál bude rozmazanej po klice a budou v nich hluboký zářezy) tak to stejně znamená komplet rozborku motoru.
S Tvejma znalostma (a nic ve zlým - každej jsme nějak začínali) vypusť olej, sundej vanu a řekni někomu, kdo tomu rozumí ať Ti to diagnostikuje. Nějakej kamarád to když to bude připravený zjistí za max. hodinu, dáš mu nějakou pětku na pivo a budeš vědět na čem jsi...
Jarda : zítra sundám vanu a uvidím moc se v tom nevyznám (když by to bylo pod vanou v čoudu jak by to mělo vypadat nebo jak to poznám a nechci zbytečně někomu za to platit jestli to je lehké ,když by pak byla v prdeli vačka tak je zbytečný kupovat jiný motor že ?
Štěpán: nevím jestli má cenu opravovat ten můj motor je na něm natočíno přesně 200 000km tak nevím jestli jestli se to vyplatí.
-> Mirasss: Samozřejmě by to stačilo. Ale zase... Těsnění pod hlavu, srovnání hlavy, práce s nastrojením... A je otázkou, jestli někdo s tím motorem tak jak je na fotce nepootočil bez hlavy... Pak by to bylo na dýl a ve finále tomu stejně uděláš skoro kompletní GO. To radši oprav (ve Tvým případě lépe nech opravit) ten svůj.
Pokud opravovat nechceš, tak se zeptám - Není lepší koupit za 2tis jinej kompletní bez převodovky, za 2 hodiny je to vyměněný a jezdíš...
tak jsem to dneska zkusil a nejde s tím protočit a co jsem se poptával tak mi lidi říkali že bud zadřený na klice nebo na vačce ,napadá mě zkusit tam nalejt olej jestli s tím pk nepůjde protočit ? :(
-> Nwkt: To mě taky napadlo, ale jemu nechce otočit startér klikou. Spíš ale sázím na startér, možná že tam nějak nalítal olej a hotovo. Na škodovkách se občas dějou zajímavý náhody a záhady
když se bude točit, tak zkus klepnout kladívkem do startéru
když se nebude točit, tak je mnoho věcí, který by mohly připadat v úvahu
Jak točit řemenicí u feldy? Zvedni jen PP kolo a zařaď 5-ku, otáčej kolem.
Jinak než to budu startovat (startérem), tak bych tam dal mazání do provozu, jinak to můžeš zadřít, pokut to chceš zkusit startérem, tak odpoj zapalovací lištu
jen olej to nezachrani skus to protocit klicem kdyz nepujde tak je to cely zadreny nebo neco s hlavou nebo rozvodama. Pak mozna jednodussi a levnejsi sehnat jiny motor.
A kdyz to tak ctu po tobe tak spis sezen nekoho kdo se ti na to koukne
ne ani se neotočí nezkoušel jsem nic zatím chci nastartovat ale jenom to cvakne a nic jako kdyz je baterka v prdeli ani neotočí nepomohlo by zkusit dát olej a vyměnit filtr jestli se rozběhne ?
Zdravím včera se mi stalo že jsem nestartoval a hned o startu felicie prasknul olejový filtr a vytekl olej ,přitom filtr s olejem byl měněný před 5000km hned jak se rozvítila kotntrolka tak jsem chcípl auto ale pak už nenatočil . poradte prosím co s tím nechce se mi zrovna měnit motor poradte prosím předem děkuji