skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaké ventil. pružiny pro Felicii ?
Ujo klúčik radí na 280-290 vačku viac ako do 1mm nedávat. (skúsenost ohýbalo to tyčky)
-> TechniX: st akovou vackou mit podlozky muzes, ale na necem co ma vetsi zdvih uz asi ne. Ta pruzina se nema kam mackat.
Mám taktéž hlavu z 791.136M, rozšířené kanály jak sací tak výfukové, vše slícované s potrubím, které je taktéž rozšířeno, vše zaleštěno 120tkou papírem, pružiny mám kuželové a vypodložené 1mm podložkou (případně můžeš i 1,5mm podložky), vačku mám sice 254°/254°, ze zkušeností vše běží bezproblémově!
Na 280 vacku od krejbicha mi pan krejbich radil pro vyšší otáčky podložit pružiny. Jinak jsou do 6000 dostačující sériové.
-> fredy1025: To by ti měl říct výrobce vačky. Každopádně na dvojitý pružiny by jsi musel Mpi hlavu upravovat,protože je tam jiná dosedací plocha pro pružiny. A ještě jiný ty horní misky na ventilech. Na 296/296 7,5mm jsem dával venkovni tvrdou od Chovance a vnitřní seriovou. Na podobný vačce jen s menším zdvihem jezdil známý kuželový a v pohodě.
Jaké použít ventilové pružiny pro hlavu Felicia 1,3 MPi se zvětšenými a leštěnými kanály, leštěné ventily, upravený spal. prostor a použití ostré vačky 280/280. Ostatní snad není třeba ani zmiňovat. Především jde asi o vačku.
Někdo mi radí 1 kuželovou pružinu na ventil, někdo 2 válcové na ventil. Možná, že to nebude mít žádný vliv, jen se chci zeptat.
Někdo mi radí 1 kuželovou pružinu na ventil, někdo 2 válcové na ventil. Možná, že to nebude mít žádný vliv, jen se chci zeptat.