Chyba lambdy na vypise z diagnostiky...

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 17.08.2012 do 19.08.2012, založil/a Billislav
řadit dle data
19:30:59
19.08.2012
suri
-> Billislav: omezená dynamika lambdy je hlavne to že je zrejme zanesená , proste nereaguje ako má , dlho jej to trvá , má skoky v regulácii , daj tomu poriadny benzín , nový filter paliva , a vzduchu a prežeň to poriadne v otáčkach nech sa trošku vypáli
19:23:51
19.08.2012
Billislav
No ale mne uz chyby vypisuje,tie dve,po kazdej jazde...A este teraz pozeram tu servisnu prirucku,jedna vec ma zaujala v tom poslednom policku hodnot lambda sondy,zvykne sa mi tam objavovat v tom kode nul a jednotiek na stvrtom mieste jednotka,a ktomu je napisane toto: lambda regulace -omezená dynamika aktivována.Toto by ma zaujimalo co to ma znamenat...
17:14:31
19.08.2012
suri
-> Billislav: mne to trhá občas a nič stým nespravím , mám podobný problém , zrejme vo vedení alebo riadiacej jednotke - lambda dáva dobré /reálne/ udaje merané osciloskopom a rj to dáva stále na bohato , tiež len občas , chybu nevypíše ale žere namiesto 7 , 10 litrov
12:53:33
19.08.2012
Billislav
No takze dneska som sa uz poriadne s tym zaoberal,s tou priruckou,pretoze do pamati zavad mi zacal pribudat aj riadok o chybe lambdy - prekrocena hodnota horneho dorazu...Tymto celym problemom a diagnostikou som sa zacal zaoberat kvoli tomu,ze sa mi zacalo zdat ze auto nejak netaha ako dakedy,nemozem z neho dostat viac ako 130,no ale posledne dva tyzdne sa pridala zavada,ze pravidelne nepravidelne pocas kazdej jazdy minimalne raz,na nejaku pol minutu minutu strati uplne auto tah,a to sposobom na ten styl ako keby dosiel benzin,plus aj taka strata tahu s trhanim ako keby vypadavalo zapalovanie a potom sa zrazu "vezme" a ide bez chyby dalej...Sa mi vidi ze toto bude zavada o nervy,lebo sa to vyskytuje nahodne,aj v tom vypise zavad mam uvedene ze "sporadicka"... No chcel by som sa poradit ak ma niekto s tymito vecami skusenost,jednu stopu uz mam,nechal som pocas 20km jazdy zapnute meranie hodnot na diagnostike,no a hodnoty z lambdy sa spravali cudne,prve kilometre,vsetko ok,napatia od 0 po 1V,menilo sa to tak kazde 2s...Potom zrazu 1.56V ostalo to daky kilometer,nasledne na to uz uplne nezmyslene hodnoty typu 41V,tento udaj zasa kilometer,a potom desat kilometrov zasa vsetko ok,hodnoty od 0 po 1V...No ako prve sa nuka,vadna lambda,je to jasne,lenze for je v tom,ze lambda je nova,ma asi 2000km,a prvych 1500km nebol s chodom motoru ziadny problem...Menil som ju kvoli tomu,ze na povodnej lambde som tiez vzdy maval v pamati zavad vzdy dake chybove hlasky,plus mi auto trhalo,ked bol na klapke zopnuty sytic...Isiel som podla tej dielenskej prirucky co si mi poslal,je tam pat moznych pricin,tri som uz vylucil,jedine co som zatial neurobil je vymena lambdy,a kontrola regulatora tlaku paliva,na to nemam technicke vybavenie...Jedine co mi nesedelo,pri merani napati a odporu,pisu tam ze odpor medzi vodicom cislo dva na svorkovnici kabla k lambde a kostrou ma byt maximalne 1 ohm...Lenze ja som nameral 120 kilo ohmov...Tak som hned bezal k druhej mojej felde,a tam to iste,tak teraz nechapem,nevedel by o tom niekto ako to teda ma byt? Dakujem
23:14:16
17.08.2012
Billislav
Paradny navod,kym to prestudujem to bude trvat,az sa mi oci pretocili ked som videl kolko a akych zavad moze mat lambda ;-)

Sorry,taku dolezitu vec som zabudol,Felicia MPi,50Kw,`98,110000km
23:03:15
17.08.2012
suri
23:01:56
17.08.2012
Billislav
Zdravim vas,rad by som sa opytal ci ma s tymto nejaku skusenost,na vypise zavad mavam vzdy len jedinu chybu: 00525 - lambda-sonda (G39)

07-10 - signal prilis maly - sporadicka

Vymenil som lambda sondu za novu,ale tak ako sa to objavovalo na povodnej,tak aj na tejto...Co by mohlo byt na pricine ak nie samotna lambda a co by tato zavada mohla sposobovat,mam sa s tym zaoberat alebo nie? Dik
Extreme Tyres