skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problém spojka-nastavení
13:39:08
16.06.2012
16.06.2012

Petr Volfik
-> petr21: Postup je správnej ale chybí ti tam kontramatka na tý tyčce. Tak tam našroubuj M8 matku ať to můžeš pak zajistit. A ty pružiny pak ani sundavat nemusíš, prostě to vyšroubuješ a uděláš tu vůli. Nevim jak ti vyhovuje spojka, prostě když uděláš vůli menší tak spojka ti pedál bude zabírat nahoře a když uděláš větší vůli tak bude zabírat dole. Důležitý je aby se ložisko nedotýkalo přítlačáku když pustíš spojku, pak už je to jenom o tom jak to vyhovuje tvojí noze.
12:13:11
16.06.2012
16.06.2012

petr21
-> darklord: no já právě četl že ta páka je stejná tak tam zůstala..když by byla třeba delší tyčka tak ze šroubu M8
spíš mi jde o postup abych něco nedělal blbě

spíš mi jde o postup abych něco nedělal blbě

12:00:21
16.06.2012
16.06.2012

darklord
asi v prvom rade pouzit paku a tycku na 190mm spojku 

11:58:46
16.06.2012
16.06.2012

petr21
Zdravím, chtěl bych se zeptat nebo spíš aby mi někdo trochu zkontroloval postup pro seřízení spojky, auto je 105ka, původní spojka talíř 180 a nyní talíř 190. Nahodil se motor, kouknul sem pod víko spojky a vykouklo na mě toto-páka naražená na víko převodovky a tyčka ještě s vůlí.
Trošku sem to tu pročítal a jen pro kontrolu: seřídím to tak že sundám pružinky, páka se posune směrem k motoru, pak vyndám vypínací tyčku a seřídím ji na vůli mezi kulovitým zakončením a prohlubní v páce na vůli 4-5mm, utáhnu šroub na tyčce, vložim do válce a nakonec nasadím obě pružiny a nasadím dekl a mělo by být seřízeno. Je to správně nebo něco dělám blbě ?
díky
Trošku sem to tu pročítal a jen pro kontrolu: seřídím to tak že sundám pružinky, páka se posune směrem k motoru, pak vyndám vypínací tyčku a seřídím ji na vůli mezi kulovitým zakončením a prohlubní v páce na vůli 4-5mm, utáhnu šroub na tyčce, vložim do válce a nakonec nasadím obě pružiny a nasadím dekl a mělo by být seřízeno. Je to správně nebo něco dělám blbě ?
díky