skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
1.4mpi tlakuje do vody
prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 11.06.2012 do 17.06.2012, založil/a skoda_105_L
Dle meho je chyba nekde v tesneni pod hlavou a mozna i presahama vlozek nebo jejich medeni tesneni dole. Ocividne ti to tlakuje do vody. Sundej opet palici premer ty presahy indikatorem pripadne dolad a dej kvalitni novy tesneni.
-> Gryzly: Studený motor v normálu, ohřátý stoupá až k víčku. Přepad od termostatu pouští hodně vody zpět a nový tepelný spínač ventilátoru nesepne, hadice jsou jako beton. Nakonec auto začne vařit a aktivuje se tlakový ventil na nádobce a část vody vyvře ven z nádobky.
-> skoda_105_L: Tím že odšroubuješ víčko na horkým motoru, ale neodpouštít vzduch, ale snižuješ tlak v okruhu. To se nedivím že uvaříš. při nižším tlaku, je bod varu při nižší teplotě.
Tvuj jediny problem je, že se ti po zahřátí zvedne hladina v nádobce. jak vysoko je hladina při studené vodě a jak při horké?
Tvuj jediny problem je, že se ti po zahřátí zvedne hladina v nádobce. jak vysoko je hladina při studené vodě a jak při horké?
Takže my se tu jako bavíme o Fábii?
Nevíte na jaký tlak jsou tyhle koncernové expanzky ?
-> skoda_105_L: bez termostatu to musi fungovat taky,jenom s tim rozdilem,ze ohrivas celou napln naraz,takze to trva dyl
-> skoda_105_L: to je na vsech koncernech. Jedine na VAGu uvidis realnou teplotu. Jamile je to v rozmezi nejake teploty tak to drzi cca pred 1/2
jinak ukazatel teploty je podle mě nějak oblbnutej už z výroby, protože mám ještě jednu fábku mpi a když beží ventilátor na druhou rychlost, ručička je stále na polovině
to je ten problém... nemůže to být třeba tím, že v domku vůbec není termostat a tudíž tam není nic, co by kladlo odpor vodě do chladiče, ten nestíhá odebírat vodu a vrací to zpět do expanzky?
s tím vzduchem nevim, voda v expanzce je krásně růžová, přítomnost spalin tam není, není nic cítit... ani neubývá ani za normálních okolností nepřibývá... pouze když to nechám běžet na volnoběh, tak se voda začne vařit - to přikládám špatné funkci spínače ventilátoru, který prostě nesepne.. a s roustoucí teplotou roste tlak => voda v expanzce stoupne skoro k víčku a i po otevření víčka (úplně, všechen vzduch se odfoukne) je hladina skoro stejně vysoko => chladnutím opět klesne na normální hladinu
ještě další věc, auto za tepla vůbec viditelně (zbarveně) nekouří
s tím vzduchem nevim, voda v expanzce je krásně růžová, přítomnost spalin tam není, není nic cítit... ani neubývá ani za normálních okolností nepřibývá... pouze když to nechám běžet na volnoběh, tak se voda začne vařit - to přikládám špatné funkci spínače ventilátoru, který prostě nesepne.. a s roustoucí teplotou roste tlak => voda v expanzce stoupne skoro k víčku a i po otevření víčka (úplně, všechen vzduch se odfoukne) je hladina skoro stejně vysoko => chladnutím opět klesne na normální hladinu
ještě další věc, auto za tepla vůbec viditelně (zbarveně) nekouří
-> skoda_105_L: a kdepak by se tam vzal ten vzduch?Musi se tam dostavat ze spalovaciho prostoru teda.
v expanzce přítomnost spalin ani oleje není a na víčku oleje není patrný vůbec žádný šlem od vody
-> Dušan: to jsem nezkoušel, ale chladič je na všech místech stejně horkej, takže průchozí by měl bejt, tvrdý hadice jsou ale jen kvelký ke chladiči a od chladiče, za termostatem u sacího nejsou nijak zvlášť tvrdý.. ani velká dolů od expanzky
to uz moc normalni neni, to vypada spis ze je ten okruh nekde zastavenej. Kdyz nastartujes a nechas to bezet bez vicka expanzky tak to vyvre ?
-> Majklsto: hadice ke chladiči jsou tvrdý jako beton, skoro je nezmáčknu
-> Gryzly: přesně takhle to funguje...
myslím si, že kdyby byl vážně nějakej problém v hlavě, který nebyl odhalen, tak to do vody tlakuje ale voda bude ubývat, mě voda neubývá ani nepřibývá ale při zvyšování teploty leze voda v expanzce až skoro k víčku... no a když to pak povolováním víčka pomalu upouštím, vzduchu je tam hafo a chladnutím voda sleze na normální hranici.
myslím si, že kdyby byl vážně nějakej problém v hlavě, který nebyl odhalen, tak to do vody tlakuje ale voda bude ubývat, mě voda neubývá ani nepřibývá ale při zvyšování teploty leze voda v expanzce až skoro k víčku... no a když to pak povolováním víčka pomalu upouštím, vzduchu je tam hafo a chladnutím voda sleze na normální hranici.
Víčko expanzky má upustit tlak až v době kdy to začíná vařit. A tlak v soustavě být musí. Kup si hadice s opletem.
Hadice sú natlakované normálne, chladiaci systém je uzavretá tlaková nádoba s pretlakom podla víčka expanzky, čiže podla mna je všetko OK
Ahoj, potřeboval bych radu s jedním problémem.
Na 1.4mpi proběhla výměna těsnění pod hlavou, přesahy jsou v pořádku, hlava po tlakové zkoušce taky. Nová expanzka, systém průchozí, přepadová hadice taky průchozí, termostat rozsypanej, objednával jsem dneska - vyndal jsem jeho kousky úplně.
Termospínač ventilátoru je KO, sepne ventilátor až po vaření vody.
Jde mi o to, že hadice jsou tvrdý a expanzka fest natlakovaná.
Zkoušel jsem nechat nastartováno na volnoběh a sledoval, co se bude dít. Až když byl tlak hodně velkej a voda začínala vařit, pustil přepad z expanzky tlak a vodu ven a na chviličku se spustil ventilátor jen na pomalejší rychlost. Přikládám to nefungujícímu termospínači ventilátoru.
Nejdou mi do hlavy ty tvrdý hadice. Za normální jízdy teplota OK, voda nevaří, ale hadice tvrdý a expanzka natlakovaná.
Za normálních okolností bych to přikládal makovici, ale chci se zeptat, jestli to nemůže být třeba tím, že tam vůbec není termostat a tudíž není k hadici ke chladiči žádný odpor a chladič nestíhá odebírat nápor vody a vrací to zpět přepadovou hadičkou (taky že to přes ní pěkně jede).
Na 1.4mpi proběhla výměna těsnění pod hlavou, přesahy jsou v pořádku, hlava po tlakové zkoušce taky. Nová expanzka, systém průchozí, přepadová hadice taky průchozí, termostat rozsypanej, objednával jsem dneska - vyndal jsem jeho kousky úplně.
Termospínač ventilátoru je KO, sepne ventilátor až po vaření vody.
Jde mi o to, že hadice jsou tvrdý a expanzka fest natlakovaná.
Zkoušel jsem nechat nastartováno na volnoběh a sledoval, co se bude dít. Až když byl tlak hodně velkej a voda začínala vařit, pustil přepad z expanzky tlak a vodu ven a na chviličku se spustil ventilátor jen na pomalejší rychlost. Přikládám to nefungujícímu termospínači ventilátoru.
Nejdou mi do hlavy ty tvrdý hadice. Za normální jízdy teplota OK, voda nevaří, ale hadice tvrdý a expanzka natlakovaná.
Za normálních okolností bych to přikládal makovici, ale chci se zeptat, jestli to nemůže být třeba tím, že tam vůbec není termostat a tudíž není k hadici ke chladiči žádný odpor a chladič nestíhá odebírat nápor vody a vrací to zpět přepadovou hadičkou (taky že to přes ní pěkně jede).