Mám problém klucí. Minulej rok jsem jednou tak jel a z ničeho nic na prd začalo jet a divně plyvat do výfuku. Po rozborce doma se ukázalo, že mám na 3 a 4 válci ohnuté ventilové tyčky. A to tak, že všechny 4 (2 sací i 2 výfukové). Dal jsem nové, včetně vahadel, protože mi to rozbilo i vahadla a až dovčera to makalo parádně. Do 6000 se perfektně roztáčel, táhnul, prostě jak víno...
Včera při projížďce v motoru zase něco křuplo, ale táhnul furt perfektně. Jen na půl plynu kolem 3000 se mu nechtělo jet a neměl výkon ani tah.
Dnes jsem zkusil seřídit komplet vše a v pohodě. Až na ventily. Seřídil jsem 3 a 4 válec a po otočení motoru do "znovuseřízení" se na výfuku 3 i 4 válci udělali zase nulové vůle, že jsem tam nedal ani 0,05 měrku. Tak jsem zase seřídil na 0,25 výfuk. Otočil jsem do znovuseřízení a zase ani 0,05 měrka tam nešla. Tak jsem dal na výfuk 3 i 4 válec 1,5 mm a na 3 válci mi zůstala po otočení vůle 0,3 a na 4 válci opět nula.
Zkusil jsem tedy dotáhnout vahadla a šroub mezi 3 a 4 tam byl jen posazenej, protože se urval. Koukal jsem v čem může být zase potíž a na 4 válci mám ohnutou železnou výfukovou tyčku plus ohnuté vahadla.
Setkal jste se někdo s tím, že se vám ohýbali zdvihací tyčky a vahadla? Je to snížením hlavy nebo něčím horším? Děkuji za každý příspěvek.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problém s vahadlama a tyčkama
prohledat
51 příspěvků (zobrazeno 51 až 51) od 10.05.2012 do 12.06.2012, založil/a Petr - Rapid 135