7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 19.03.2012 do 20.03.2012, založil/a mereksk
řadit dle data
18:34:50 20.03.2012
mereksk
3X Hurááá. Problém vyriešení. Dnes pri montáži druhého karbu som si všimol že po založení víka je problém dostať do plavákovej komory benzín.
Problém bol ten že tam bol práve ten penoví plavák namiesto plastového ktorý má vybranie na spodku. To ise som mal aj v druhom karbe takže to zle doplnalo hladinu - skoro vôbec. Zrejme aj preto som mal zlú spotrebu.
18:45:50 19.03.2012
mereksk
Hladina prvý krát nastavená postupom z prehľadnou nádobou a pumpovaním --- na 20 mm od veka. Včera nastavená znova no druhým spôsobom - nasucho pomocou guľatiny vloženej medzi veko a plavák 10mm - penoví plavak - podla knihy. Karbec vypláchnutí v benzíne niekoľko hodín , vyfúkaný kompresorom ...... achh... ako tak nad tím rozmýšľam zrejme bude problém v dodávke paliva keďže keď prestane tahať pri akcelerácii okolo 80km/h tak po stlačení spojky zdochne prosto sa neda ďalej ist môžem aj spomaliť ( aj na 20 km/h) ubrať plyn no nejde až po chvíli sa spamätá niekedy stalo sa mi aj že som musel zastaviť a znova naštartovať.
Vopred napíšem že už som tu podobní problém riešil viac krát no po niekoľkých mesiacoch som nadobudol nové skúsenosti z problémom.
Problém je nasledovní: Pri kľudnej jazde po meste nieje v podstate problém okrem kolísania otáčok od 100ot/min do 800ot./min no nie vždy začalo to po správnom nastavení plavaku 20mm od víka, robí si to čo chce.
Ak idem razantnou jazdou tak ako kedy zrejme od aktuálnej spotreby benzínu sa to začne dusiť. Prosto bud prestane úplne tahat až niekedy zdochne alebo pri vyšších rýchlostiach pri ustálenej rýchlosti ak pridám tak začne auto spomalovať musím povoliť no pridať sa nedá jednoducho viac ako 100 - 110 km/h na rovine nedám, ak idem na plný plyn od nuly tak pri 70 až 90 km/h to stratí tah a musím spomaliť a pridávať len jemne.
Motor 136 karbec 136, rozdelovač 540, predstih 3°.
Pre nápravu som skúšal následovné:
Vyčistil a skontroloval karburátor,víko a spodok rovný, klapky chodia dobre, membr. podtlak 2 kom ok, zákl. pootvorenie klapiek ok.
Vymenil som rozdelovač - menšie vôle, pritužené pružinky, nové víko VN káble, palec, ramienko kondík ....
AC pumpa - nová membrána, skontrolované ventily pumpy, vyčistené sitko.