předstih felicia 1.6

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 05.03.2012 do 06.03.2012, založil/a myschaak AZNP K.Hora
řadit dle data
17:20:43
06.03.2012
myschaak AZNP K.Hora
-> Stepan FUN: voda dá se říct nemizí...myslíš že by šla do válců?
17:19:57
06.03.2012
myschaak AZNP K.Hora
ani nevim,ale loňskou zimu s vylágrovaným motorem v pohodě a na jaře jsem měnil motor a tuhle zimu hrozný....

jinak základní nastavení jsem na tom nedělal...asi to zkusim,ještě přehodim rozdělovač a když to nepomůže tak na to seru,bydlím na kopci3 3 3
23:49:42
05.03.2012
Petr Volfik
-> myschaak AZNP K.Hora: Dneska mi tohle dělal favorit BMM přesně jak píšeš. Přijel že jsem mu tam dal startér co začal potom blbnout a nakonec to bylo snímačem otáček kterej mu tam někdo dal novej. Novej na prd- nemáš tam taky něco měněnýho? Nebo to začlo samo?
zvětšit předstih felicia 1.6 - obrázek od Petr Volfik vložen 05.03.2012 23:49:42
23:14:34
05.03.2012
StepaNoFUN
-> Jarda/felda: Poví. To nepopírám. Nicméně bez vypnutí přizpůsobení předstihu řídící jednotkou motoru bude ten předstih nikoli základní, ale už upravenej tou jednotkou, takže si můžeš nastavovat do aleluja a ten základ stejně nenastavíš...

Navíc když bude na emisích chtít (a umět to - většina mašin to umí, s obsluhou to bejvá horší), tak Ti dokáže perfektně nastavit 4 karburátory, dokáže Ti říct na kterým válci máš horší tlak (nebo špatně pálící svíčku), dokáže Ti říct ve kterejch otáčkách ten motor jde nejlíp... Je toho hodně a daj se s tím dělat zázraky (osobně jsem byl přítomen ladění závodního motoru za pomoci SME a můžu říct, že jsem čuměl jaký zázraky to umí a k čemu všemu se to dá využít). Ale bohužel v našich podmínkách musíme řešit alespoň relativně dostupný přístroje a zařízení. Znám hodně málo lidí, kteří maj přístup k ATALU a KTSce s veškerým příslušenstvím a neznám nikoho, kdo by to měl k dispozici doma... I když je fakt, že jeden člověk co ho znám se k tomuhle asi taky časem dopracuje v "gárážovejch" podmínkách, ale to je blázen, kterej cpe do vybavení dílny snad všechno co v ní vydělá (spíš ještě víc) a je tam denně od 3 do 8mi...
22:53:32
05.03.2012
Jarda/felda
-> Stepan FUN: stroboskop na eisích nepotřebuje nic a stejně ti poví předstih 4
21:47:14
05.03.2012
StepaNoFUN
-> myschaak AZNP K.Hora: Jak bylo napsáno - za pomoci VAGu (vypne Ti regulaci předstihu) a stroboskopu. Teda u 1,6 si musíš kvůli stroboskopu udělat ještě značku na řemenici a mít stroboskop se spožďovačem záblesku, protože jinak 1,6 značku nemá a nastavuje se to za pomoci snímače přišroubovanýho místo 1.3kovýho čidla v převodovce a speciálního zařízení...

Edit: A vymazání adaptačních hodnot a základní nastavení bylo po těch Tvejch zásazích do motoru udělaný? Každopádně to šprajcování při studeným startu se mi nezdá... I na ten Tvůj líh by to mělo startovat a regulace si s tím poradit... Spíš zapátrej po vodě ve válcích... ;-)
upraveno 1x, naposled 05.03.2012 21:49:32
21:18:13
05.03.2012
Tommyk
vim ze se to ma ladit přes diagnostiku a stroboskopem, ale jak presně, to ti nepovím.

každopádně bys to musel mít hodně rozhozený, protože ŘJ má velkej rozsah regulace, co jsem slyšel
19:43:04
05.03.2012
Kuladmin
Myslim ze pod vickem je nekde ryska. A ciste nahodou nemas spatne rozvody nebo nejsou uz stary vytahany na vymenu?
19:06:43
05.03.2012
myschaak AZNP K.Hora
já právě mel v zimě problém s tím...koukal jsem že se s ním dá hejbat na dvou imbusech ale nevim jaký je základní nastavení8
19:04:41
05.03.2012
darabos
Ak dobre viem, tak sa nastavi na znacku a potom jednotka si doladi, co je horsie ja som hodnotu predstihu nevedel vycarovat z VAG-u 8
19:03:44
05.03.2012
Edisek
rozdelovac na 1,6 se da nastavit, tusim se to cele otaci, snad je tam i ryska ale delal jsem to mooooc davno tak presne nevim
19:01:08
05.03.2012
myschaak AZNP K.Hora
dá se to ladit nebo to určuje jednotka?mi přijde že mám blbej předstih a šprajcuje mi při startování motor za studena....kostra to není,odpojím konketor z rozdělovače a točí jak blázen....případně jde to v domácích podmínkách nějak nebo VAG?
Extreme Tyres