-> Robert8899 14.01.12 10:32:48:

Zle otvára ventily? Časovanie otvárania ventilov je snaď dané polohou natočenia vačky voči kľuke, nie? Čiže ináč povedané v nesprávnom poradí môže otvárať ventily len vtedy keď nesprávne nasadíš rozvodové súkolie s reťazou. Ak motor doteraz fungoval správne, tak sa rozvody samé od seba asi nepremontovali a takú vyťahanú reťaz, aby to preskočilo na zube som u tohto typu motora veru ešte nevidel :-) Len v takom prípade by teoreticky mohol isť výfukový dym do sania a z výfuku by bolo sanie :) V praxi by ten motor ale asi nefungoval, jedine že by si do výfuku lial dávkovačom benzín
Zle nastavený predzápal môže mať zas vplyv len na nesprávne poradie zapaľovania, čiže iskra preskočí napríklad keď je piest ešte v dolnej úvrati, v takom prípade je motor problém naštartovať, búcha, klepe, máš pocit že to ide vybuchnúť
-> Pepe_Ke: odkiaľ presne z pod karburátora to dymí? Po pravde z pod karburátora sa nemá odkiaľ dymiť, len ak by si tam mal nejakú netesnosť. Čo je to za dym?
Ja by som skontroloval všetko pekne postupne a vylučoval príčinu. Ale mám obavy, že z tohto motora už asi nič aj tak nebude.