skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problém - výkon Škoda Felicia
-> gogino1987: škrtící klapka, bud je zasraná (=vyčistit a udělat základní nastavení) nebo už je na cestě do háje, -to zjistíš tak, pokud se to po vyčištění a nastavení nezlepší..
dobrý,mám malý problém,mám felíciu 1.3MPI ročník 1998,ked je studený motor tak slabšie kolíšu otáčky motora a ked sa zohreje motor ide pekne čo s tím je?

Přidávám nové info. Zatím jsem se dostlal jen k tomu, že jsem koupil ty nový svíčky NGK, jsou tříbodový a prý by tam měli přímo tyhle bát. No cena 800Kč mi příjde na Feldu dost, ale taky jsem poznal, že jsem něco v motoru udělal. Zvuk se nepatrně změnil a auto jde pěkně ochotně do otáček, na 1.3 myslím, že je to už slušný a to mám v kufru už i novou zástavbu an letošní sezónu (je těžká), takže si myslím, že pokrok, nicméně, pořád to není to co bych si představoval. Až vykoumám něco dál, napíšu.
-> Sider: Pridal jsme ti tam wordackej soubor v tom bys mel najit vse co potrebujes. Ale tebe hlavne musis zajimat 001 a dalsi
Jaký je význam skupiny 000??? prosím
děkuju
-> Sider: Na email ti to neposlu ma to krapet vic MB kuladmin.spsteplice.cz/ dej si tento odkaz a tam si stahni /uloz ten soubor. Ono se ti to i tak myslim oteviralo ale ma to pres 50 MB tak musis byt chvilku trpelivy az se ti to stahne.
Pripadne je tam upravena 12MB verze ale na tu se ne zrovna moc dobre kouka.(kvalita)
Pripadne je tam upravena 12MB verze ale na tu se ne zrovna moc dobre kouka.(kvalita)
Ty jo, ty jsi zlatej, děkuju. :-) Ale nejde mi to otevřít, poslal bys mi to na sider.charles@seznam.cz . děkuju Jinak NGK koupím určitě ty co tam mají být a podle toho cos napsal ty BRISKy určitě nekoupím. No championky tam mám origo, jsou to 100% ty co tam škodovka dávala. Označení nevím, neopsal jsem si to, ale mužeš mi věřit, že to jsou origo. Za ten nápad se vstřikama děkuju, jestli to díky tomu poznám a budou špatný, tak máš u mě nějakej dílek na auto :-) dělám na vrakáči, tak ti ho snad klidně i koupím :-) Hned co bude čas tak se do tohohle testu pustím, děkuu moc
-> Sider: NGKackam si myslim ze nic neskazis ale musis dat ty co tam patri. Jinak brisky ty tribodovy tam taky patri ale je to brisk no
a JAKY TAM MAS TED? PRESNE - ZNACENI?
Ty vstriky vyndej ven otoc klickem do prvni polohy a jdi se podivat zda neteceou. Apod.
tady mas treba me sledovani cesty do prace - hodnoty z cidel :o) ale ja mam bmm
kuladmin.spsteplice.cz/va gcom.wmv
a JAKY TAM MAS TED? PRESNE - ZNACENI?
Ty vstriky vyndej ven otoc klickem do prvni polohy a jdi se podivat zda neteceou. Apod.
tady mas treba me sledovani cesty do prace - hodnoty z cidel :o) ale ja mam bmm
kuladmin.spsteplice.cz/va gcom.wmv
Jeee, já ti to zapomněl napsat 50kw 136tka. Rozvody jsou tam nový, koupil jsem tam škodovácký, žádná druhovýroba. Vstřiky se dají nějak vyčistit, nebo mám vzít z vrakoviště nějaký? Bojím se, že se palivo dostatečně nerozpráší. Tlaky mám v plánu jen změřit, ale zase kdyby byly špatný, tak mě kvalt neudrží v prudkým kopci... :-( V mototechně mi nabízeli svíčky hrisk tříbodový, že jsou na 1.3 50kw, nebo ty drahý NGK, ty bych asi volil já.
-> Sider: Hlavne to chce svicky co tam patrej porad nevime zda mas 40 nebo 50kW 135/136?? dle toho tam patrej svicky. Mozna by taky nebylo marny zmerit tlaky ve valcich a co rozvody v jakem jsou stavu? nechrastej tam jak...? Ty vstriky ty treba muzou uz netesnit / ukapavat atd atd
Jestli naražíš na ty moje tuny kabelů, muziku, kola, kyt... :-D Chápu, nechci výkon s velkám V, jen chci aby to jelo líp, myslím, že je tam nějakej problém a nemůžu na to přijít. Muže to dělat ten simota vzduchovej filtr, vstřikovače, čerpadlo, nebo třeba že by to chtělo nějaký ngk svíčky??? co myslíte???
-> Sider: ja na hnědým jezdim jenom s předníma sedadlama, jinak tma není nic, vyházel sem co nebylo potřeba a umí to hezky svižně zrychlovat :-D teda umělo on se mi ten motor asi lehce už rozpadává :-D
S tou diagnostikou máš URČITĚ pravdu, jen nevím co bych měl konkrétně sledovat, nevím hlavně normální hodnoty. A jak píšu, váha teď byla hodně dole. Svíčky tam jsou championky, krásně vypálený a odtrh jako na nový svíčce (porovnával jsem) A mám vystudováno AUTOTRONIK, vím o čem je řeč alespoň trochu :-) nejsem nýmand, ale už jsem vážně mimo kluci :-(
Musím odpovědět postupně :-) kravina to určitě není, ventily jsem udělal. Ty jsou ok... A s porovnáváním máš pravdu, teď tam mám zimáky 13´´ a hudba se dělala komplet celá nebylo v atě nic jinýho než přední sedadla, podle mě to není ono na to... Možná je to jen pocit, ale nemyslím si to :-(
Je to jedna vec k druhe uz jen ty kola 15" ubiraji docela vykon, to ze te da skodovka s feldackym motorem se nedivim ma nahon na zadek lepsi teziste atd.. to se neda porovnavat, co tam mas za svicky ? mas 40 nebo 50kW ? v aute mas navic nekolik kg muziky aspol navic atd atd a takhle by se dalo pokracovat. Co se tyce motoru diagnostiky nesleduj jen zavady ale spis to napoj a sleduj co leze za hodnoty z jednotlivych cidel to ti rekne zda vse funguje jak ma a ne jen zda to funguje 
Edit: koukam ze jste rychlejsi panove.

Edit: koukam ze jste rychlejsi panove.
-> Tomaso435: kravina to nie je
nemáš třeba jenom blbě seřízený ventily? ja když sem to měl špatně tak na volnoběh mi z vejfuku taky prskalo, nebylo to plynulý... ale nevim třeba je to kravina . . .
jinak na tohle porovnávání komu to jede víc, sundej ty 15ky dej si tam klasický kola a vyházej těžkou hudbu. pak uvidiš rozdíl hned . . .
ještě postřech, ten posranej bavlněnej filtr sem vyhodil po chvili jezdění, není nadnormální origo papírák.
jinak na tohle porovnávání komu to jede víc, sundej ty 15ky dej si tam klasický kola a vyházej těžkou hudbu. pak uvidiš rozdíl hned . . .
ještě postřech, ten posranej bavlněnej filtr sem vyhodil po chvili jezdění, není nadnormální origo papírák.
Ahoj, měl byste někdo prosím nějakou radu? Budu rád za každý pokus o radu, děkuju. Mám škodu Felicia 1.3MPi, to je ta z mého profilu :-) Vačka, sání simota, výfuk, čip. Auto nemá podle mě výkon jaký by mělo mít. Na sraze mě udělal kamarád se škodovkou (motor felicia) hned několikrát. Jasný, muže to být i rukama, ale myslím si, že je něco špatně s autem. Na diagnostice bez závady. Mám udělátko na oblbnutí řídící jednotky, začne závat více paliva - tato věc u jiných fungovala úchvatně. Mě auto spíše zbrzdí, jako když v tahu z ničeho nic pustíte plyn, takto mě moje udělátko zbrzdí, i když u jiných vás zarazí do sedadla. Z toho usuzuji, že pokud dám více paliva, nedokážu ho spálit. I když toto nepoužívám, auto na volnoběh prská (je tam bačka, ale toto není bublání ale prskání) Opravdu si nevím rady. Děkuji Vám za pomoc. Sider