skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Volnoběh
prohledat
17 příspěvků (zobrazeno 1 až 17) od 17.12.2011 do 30.11.2012, založil/a Jirka Chytrý
a nie je len víčko zo SEDRu a zostatok edsr ? lebo raz sme menili kamaratovi karbec a bol to sedr s víčkom z edsr a volnobeh K.O. lebo sedr má inak vzdušník volnobehu
-> ferrari: většinou stačil profouknout karbec...třeba lehce přicpaná tryska volnoběhu mi to dělala.Já i když zvyšuju bohatost tak otáčky nahoru nejdou.
200 ot na voľnobeh? To aj ide?? A čím to bolo na iných motorch? Mne sa to ešte nestalo...viackrát sa mi stalo, že otáčky voľnobehu neragovali na otáčanie skrutkou prídavného vzduchu, otáčky sa zvyšovali len pomocou zvyšovania bohatosti pomocou skrutky bohatosti.
-> Evž@: Pokud je klapka moc přivřená, tak prostě ten volnoběh nahoru nedostaneš, takže bych to určitě zkontroloval. Pokud to má na tom motoru nějakou dobu vydržet, tak je seřízení klapek stejně nutnost.
Karbec je SEDR.Na klapky sem nešahal.Řešil sem tento problém x krát na jiných motorech a nikdy to nebylo klapkou.Ted teda možná bude,když už není jiná možnost.Všechno ostatní sem kontroloval.
-> Evž@: hele jesi si nesteloval klapky a nemas merak tak napis do SZ :)
-> Evž@: Jaký karbec? Pokud SEDR/EDSR, tak co seřízení klapek, to jsi kontroloval? Většina lidí to nedělá z prostého důvodu - nemá na to měřidlo. Pokud jsou dobře seřízené klapky, hladina a průchozí co má být průchozí, musí to fungovat....
Nebudu zakládat nové téma.Nevíte proč nemůžu na motoru nastavit vyšší volnoběh jak 400?A to na teplém motoru.Na studeném to má tak 200 :).Karbec sem kontroloval asi 2x.I trysku volnoběhu.Nevím čím to.Motor Š 120
-> Jirka Chytrý: a so starým karburátorom, ktorý si dal preč, voľnobeh držal? Ak áno tak chybu hľadaj jedine v tom karburátore, čo si tam teraz dal. A kde konkrétne ta chyba je, to ti nepovie nik takto na diaľku. Môže to byť čokoľvek alebo kombinácia viacerých vecí dokopy. Chce to len všetko prejsť krok po kroku a čo je zlé, to napraviť. Nesprávna hladina v plavákovej komore, netesnosti, zle našteľované klapky, vybehané klapky, upchaté kanály, čokoľvek.....
Víš co já uš se nanic ptát nebudu, akorát ze sebe dělam vola. Já to auto komplet rozebral, udělal jsem novou elektriku, vyměnil ložiska, vyvařil, nastříkal, motor zgenerálkoval. Akorát si nejsem jistej s karburátorem, protože s tim nemam žádný zkušenosti. Tak promiň jesi jsem tě tim že sem se zeptal nějak pohoršil
panko, dostavas odpovede ale stale sa pytas to iste, nebolo by lepsie mbcku predat a kupit si nieco blbovzdornejsie?
Jeden čas jsem měl taky problém s volnoběhem. Vyřešil jsem to tak, že jsem přidal bohatost směsi. Falešný vzduch mě to taky saje, ale s volnoběhem problémy už nejsou.
To by vyzeralo na dosť silné prisávanie falošného vzduchu, alebo málo benzínu v plavákovej komore...
Já nevím, ale úplně normálně to chytne, ale na volno běh to neběží, jen když šlapu na plyn zejtra to odvezu do servízu, tam si s tim snad poradí
nesaje to falosny vzduch,tesnenie pod karb...,sitic ako reaguje,benzinove hadicky,ac pumpa,hladina ako tu pisal uz niekto je dobre nastavena?
stelovat karbec chce zacit tim ze seridis jeho klapky a pak az zbytek. Mas je serizene? vraceji se ? funguji to obe jejich osicky? nejsou pridrene ?
Byl jsem s tou mojí škodou 105l u mechanika a on řikal že mi všechno sešteloval, jen ten karbec je totalně vyběhanej a že už seřídit nejde, tak sme vybrali jeden z těch co sem měl doma a řek mi ať si ho tam dam, tak jsem ho tam dal, ale prostě nedokážu aby to šlo na volnoběh, vyndal a zazátkoval jsem alektromagnetickou jehlu a stejně to pořát nejde, trisky sem čistil a nic. Vždy to jen chytne, vyletí do votáček a chcípne a když šlapu na plyn, tak se to roztáčí, ale jakmile přestanu šlapat, tak chcípne. Nemáte nějakou radu na co se ještě kouknout prosim?