Problém s únikom oleja v zime

prohledat
1 příspěvků (zobrazeno 1 až 1) od 03.12.2011 do 03.12.2011, založil/a bysto709
řadit dle data
17:26:18
03.12.2011
bysto709
Ahojte,

chcem vás poprosiť o radu s únikom oleja v zimnom období. Mám 1,4 16V a už druhú zimu mám problém s únikom oleja. Prvý krát sa mi to stalo min. zimu, pri teplote -15 som cestou z práce zistil že mi uniká olej z motora a v servise mi povedali ze to bolo spôsobené zamrznutím kondenzu vo výparníku a unikalo to cez risku a tesnenie výparníku, po dvoch týzdnoch znova to isté a tretí krat som už od zúfalstva dal vymeniť aj výparník aj tesnenie pod hlavou/domnievali sme sa ze unika voda cez tesnenie do motora/. Po tejto výmene som mal pokoj, ale to sa už otepľovalo a celé leto som nemal jediný problém, ani únik vody, ani oleja. Túto zimu sa situácia zopakovala, klesly teploty pod -7 v noci a po naštartovaní mláka oleja pod motorom a motor zo zadnej strany celý ostriekaný od oleja. Poraďte mi, čo mám s tým robyť?.....chodím väčšinou krátke vzdialenosti/do práce cca 10 km/ ale žeby toho kondenzu vznikalo až tak veľa a zamrzlo to v motore resp výparníku?....keď vytiahnem rysku oleja nieje na nej vidieť kondez a ani nemizne voda z nádobky

pomôžte mi prosím, keď ste sa už stretly s takýmto problémom

inak olej 5w40 castrol

ďakujem za každý názor, návod na odstránenie problému
Extreme Tyres