Vsechno v poho, auto topilo, bylo to dobre odvzdusnene..
Na parkovisti u lidlu jsem nasypal 2 pytliky kyseliny do nadrzky s vodou a jel mestem nahoru do mototechny pro utesnovac chladice...
Pak jedu zpatky a slysim bublani a unik vody pres vicko nadrzky, kouknu na teplotu vody - ta hodne spadla a topeni prestalo topit...
Hned sem zastavil na parkovisti a vypnul motor. Otevru kapotu a nadrzka natlakovana a plna vody, v motorovym prostoru vsechno zadelany od ty vody s kyselinou...
Nechal sem to vystydnout a dolil cistou vodu pak rychle pelasil domu a z kopcu dolu vypinal motor..
Nastesti sem dorazil, jen jak cidlo teploty bylo na suchu to oblblo RJ a nechtelo mi to startovat teply motor...
Znova sem to proplach cistou vodou a projel jen s vodou, pak uz byl klid, vypustil jsem to a moh sem tam nalejt antifreeze s destilkou..
Ted uz jezdim bez problemu...
Jo a udelal sem mensi chybu, mel sem vyndat termostat aby se motor lip ochlazoval.
Vypada to ze voda s kyselinou citronovou ma nizsi bod varu a tudiz se hned zacla varit a tlakovat do systemu chlazeni, ktery se zavzdusnil - topeni netopilo, cidlo na suchu..
Termostat nez se otevrel uz bylo vsechno v cudu..
Radili to na feliciaklub.cz