Rozdelovac - palec

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 08.08.2011 do 04.10.2011, založil/a COL
řadit dle data
18:57:56
04.10.2011
COL
Tak se zda, ze upraveny palec umrel, patrne se prostrelil dovnitr na hridelku. 8
23:21:57
09.08.2011
COL
-> vhml: Jestli mas normalni rozdelovac (byt nejak upravenej), kde se odstredivy predstih resi mechanicky a palec se o tento predstih uhlove nataci, neres to.

Pokud bys ale mel RJ s vyrazne jinym prubehem predstihu, nebo pripadne s velkym rozsahem podtlakove regulace nebo s obojim, je treba uvazovat o BMM palci.

Pokud bys daval nejaky brutalnejsi svice s dlouhou jiskrou a zacaly by problemy s vynechavanim je mozne, ze to bude jevem popsanym dole a pak je treba ten palec upravit alespon tou moji cunackou metodou. BMM palec sam o sobe nepomuze - ale pry se delal nejaky, co tim netrpel - to mam jen z doslechu, musel by mit viditelne jinou konstrukci - alespon toho stredoveho plisku.
09:42:17
09.08.2011
sbf
na trhu su vselijaki vyrobcovia, predaju vam cokolvek, pred osadenim treba zmerat palec a ciapku na starom rozdelovaci, pripadne ho vybrat z auta, ci nechyta o kontakty alebo ci nie je moc kratky. Ak je dlhy treba ten pliesok postupne obrusit. Palec od boscha je ten co ma kratku zapadku co sa casom zoderie. U skodovky sa neoplati predpokladat ze nieco na nu robene bude aj pasovat.
07:59:17
09.08.2011
vhml
-> COL: nemám-li žádnou podtlakovou regulaci, tak se to tedy vybodnu a nechám originál sestavu
07:50:26
09.08.2011
Jarda - zrušená registrace
-> vhml: jednak je ten palec necim zalitej a jak pise Col ma i vetsi plisek, vicko ma jine kontakty na kabely a nekde jsem slysel, ze palec BMM strejchal o vnitrek klasickeho vicka, ale ja to dal vse z BMM a je4
19:16:31
08.08.2011
robinho130
sorry za kvalitu foto , toto ma na svedomí tiež palec ??? ten bol inak tiež fajnovo zhorený
zvětšit Rozdelovac - palec  - obrázek od robinho130 vložen 08.08.2011 19:16:31
18:38:17
08.08.2011
COL
-> vhml:

Tam by mohl zas hrozit preskok na sousedni valec, zvlast, pokud bude rozsah regulace predstihu velkej. Jestli to opravdu nastane se od stolu neda rici... ale na rozdil od jiskry do protilehleho (muj problem) by to mozna mohlo vest k zapalovani ve valci, ktery se prave plni... Videl bych to spis jako riziko. Experimentoval bych s nim jedine snad tehdy, kdyz bych chtel mit opravdu veliky rozsah "podtlakove" rergulace.
18:27:01
08.08.2011
vhml
-> COL: a kdyz ho pouziju naopak, tj bmm palec v rozdelovaci s regulaci, tak si nejakej problemy pridelam, nebo tim neco ziskam?
18:09:29
08.08.2011
COL
-> vhml:

Vicko nevim. Ja mam rozdelovac BMM, ale jestli mam i puvodni vicko, nevim....

BMM palec - pro mne je dulezite, ze ma siroky plisek (zabira vetsi uhel), ze ktereho skace jiskra ke spravnemu trnu z vicka. On totiz BMM "rodelovac" nema odstredivou regulaci - tj. palec ma furt stejne natoceni vuci VH, takze ten kontakt musi prenest vetsi spektrum predstihu - uhlu. Palec v klasickem s120 rozdelovaci se nataci vuci VH o odstredivou regulaci, takze spektrum uhlu na palci je mensi (vlastne jen v rozsahu podtlakovky), takze i ten plisek zabira mnohem mensi uhel. A pri jeho pouziti v rozdelovaci bez odstredive regulace (napr. kdyz ji delas elektronicky) jsou s nim problemy.

Foto tu bohuzel nemam.
17:19:44
08.08.2011
vhml
A v čem je palec a víčko BMM jiný? Nějakej stručnej popis či názorná fotka...
15:14:06
08.08.2011
Jarda - zrušená registrace
-> COL: vicko a palec a kabely z BMM, jinak to je na zblazneni.... ja mam teda bezkontakt z fava - koupil jsem novy rozdelovac 9204880 a v nizsich otackach to cukalo, tak jsem musel dat viz. vyse a bylo po problemu
12:48:55
08.08.2011
sbf
prave kvoli palcu vcera ma rapid takmer nechal na ceste - zacal obcas skapinat na volnobeh, obcas strelil. ten palec mal akusi mensiu zapadku, ktora sa casom vydrala cize tocil sa ako sa mu zachcelo. predtym mi zasa predali palec ktory mal dobru ale bol prilis dlhy a chytal o kontakty na viku.
11:03:34
08.08.2011
COL
-> Pavel P..: Jo, to znam take. Ale tady jsem nic nedelal ani necistil, jen jsem oplacal ten plisek epoxidem v miste, kde je nejblize durhe strane.
10:28:35
08.08.2011
Pavel P..
-> COL: podobné jevy jsme měli na 120ce když byl rozdělovač vyběhanej a vnitřek pokrytej kovovými pilinami, tak přeskakovala jiskra jak se jí chtělo.
09:49:41
08.08.2011
COL
Pruhledne vicko je fajn na debugovani, jestli jiskra neskace, kde nema, na provoz asi ne.

No jo, asi nemate kombinaci dlouheho jiskriste, plynu atd....

Vytahl jsem svicky ze supliku (ovsem byly s vetsi mezerou) a po par desitkach km to zacalo, az se v rozmezi 1600-2100 skoro nedalo jet...

Rad bych to videl s onim pruhlednym vickem na "neupravenym" palcem.

Ja zas nemel problemy s vickem, pominuli to, ze mi kdydsi vicko na spatne nasazenem palci zaclo brousit vedenim uhliku ten stredovy plisek a vodivy kovovy prach unvitr vicka, vyvolal obdobne problemy.
upraveno 1x, naposled 08.08.2011 10:04:10
08:51:09
08.08.2011
Discovera
-> Gemini: Jo jo víko rozdělovače takové to fajnové průhledné 1 ...sem hledal po celém motorovém prostoru i s kabelama. To byl hukot. Je to na dvě věci.
08:34:39
08.08.2011
Gemini
palec ma nikdy nezradil, skor viko rozdelovaca a stredove uhliky
08:29:50
08.08.2011
vhml
-> Bery: stahl izolackou? Co to? Kam to?
08:11:09
08.08.2011
Bery
mě se palec jednou roztrhl,ale to proto,že jsem jej nestáhl izolačkou..joo,kde jsou ty časy))
07:56:14
08.08.2011
vhml
Slyším prvně, že by byl palec problémové místo. Rád se o tom dozvím víc .

Snad jen byly palce, z který odstředivou silou vylítával ten plíšek, o jiných problémech nevím.

Jinak palec se nechá koupit i od Bosche, v čem je jiný nevím.
01:37:31
08.08.2011
COL
Palec je jedno ze slabsich mist rozdelovace ve skoduli. Pokud pouzivate nejake svicky narocne na velikost napeti, muze se stat, ze z palce skoci jiskra na druhou stranu - do opacneho valce bez tlaku. Jiskra skace z kraje stredoveho plisku a v tomto pripade ma delku skoro 1cm, ale muze to byt snazsi cesta, nez preskok pres mezeru mezi elektrodama v natlakovanem valci, zvlast pokud je palec spinavej. Projevuje se to vynechavanim zapalu pri plnem zatizeni pod oblasti max. kroutaku a v zavislosti na okamzitem predstihu (cim mensi tim hure), u mne to bylo 1800 ot./min.

U mne hodne pomohlo oplacat ten kousek stredoveho plisku smerujiciho na druhou stranu epoxidem, cimz se zvysila elektricka pevnost a prestalo to zlobit.

Zabyval se tim i nekdo jiny?

Nevi nekdo, kde sehnat palec, na kterem ten jev nenastava (pry existuje)? V autodilech jsem zatim nemel stesti, vzdy meli jen obycejne. Zajima mne verze palce pro BMM.
Extreme Tyres