skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Lambda
-> Exon: Dělej jak myslíš, ale letitá zkušenost říká, že i jednobody na LPG je radno povozovat v čistě podtlakem řízený režimu tzn. s vyhozeným/zrušeným servem a s emulací "správnýho" signálu lambdy pro oblbnutí ECU. Jinejma slovama, nečekej od toho zlepšení spotřeby a čekej problémy v přechodovejch režimech. Pokud ti jde vyloženě jenom o veřejné blaho a bohni Gayu v podobě minimalizace emisí NOx, pak vzhůru do toho :)
Urbi to má nahoře někde na tlumiči... myslím 

-> Exon: řekl bych že co nejblíž vstupním trubkám. Do trubek bych to nedával, bude tam stínit...
Zdravím kam je vhodné nejlépe umístit lambda sondu na sériovém výfuku skody 120? Případně můžete nahrát foto nebo nejaký nákres pro lepší orientaci :-) Je lepší nastavit mírně bohatší nebo chudší směs? Předpokládám že lambda funguje stejně at už jedu na benzín nebo LPG a úkolem je docílit stechiometrické směsi i u LPG... Díky
-> sbf: zaznamenany, nebo pozorovany napeti v case kvantovany do log. urovni bych praveze klidne nazval daty 
ona ta jednotka nevi, ze lambda meri obsah kysliku ve spalinach, pro ni jsou to proste jen nejaky hodnoty, ktery vyhodnocuje a pripadne se na jejich zaklade nejak zachova. Z tohohle pohledu je to programovani

ona ta jednotka nevi, ze lambda meri obsah kysliku ve spalinach, pro ni jsou to proste jen nejaky hodnoty, ktery vyhodnocuje a pripadne se na jejich zaklade nejak zachova. Z tohohle pohledu je to programovani

-> sbf: a jak jinak bys to asi chtel pojmenovat?

niektori tu pisete ako programatori
sonda RJ vobec neposkytuje nejake "data", pri beznej sonde vystupom je len napatie podla obsahu kyslika aj to len v uzkom rozsahu cca 14:1 - 15.5:1 zmesi
sonda RJ vobec neposkytuje nejake "data", pri beznej sonde vystupom je len napatie podla obsahu kyslika aj to len v uzkom rozsahu cca 14:1 - 15.5:1 zmesi
chcem sa opytat ake stupanie zavitu je na lambde sonde,velkost zavitniku je 18 len stupanie neviem nemam ten merak strhol som zavit a chcem ho prerezat dik
Tak STK a Emise nejsou pro mě problém - známý jsou, takže tam ani nemusím s autem :) a časem jí stejně určitě koupím :)
-> trinom: ... koupit novou což nebude asi nejlevější, nebo koupit tzv. univerzál, který je zase risk, protože někdy to nemusí fungovat spolehlivě. Tak jako tak jí budeš muset koupit už jen kvuli spotřebě a STK.
-> trinom: To je ale jen kratkodobe reseni pac RJ si dosadila konstantu ale na emisich treba neprojdes a navic se ti i dost zvedne spotreba. Takze ...
Otacki krásne, ale co spotreba a emisie ???
Mně právě ta lamda sonda blbla. Jel jsem otáčky byly třeba na 3300 a prostě auto škubalo a nechtělo vůbec vytáčet otáčky výš. Tak mi šéf odpojil lambda sondu a to auto je teď jako raketa. Krásně 5300 otáček úplně bez problémů
Stručně - Lambda sonda vyhodnocuje množství kyslíku ve výfukových plynech. Tyto údaje poskytuje řídící jednotce, která na základě získaných dat upravuje směšovací poměr paliva.
-> trinom: merá emisie vo výfuku a podľa toho upravuje nasávanú zmes
Kluci, k čemu přesně je v autě lambda sonda? na co tam slouží? Díky