skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ventyl Lpg
15:53:16
04.05.2011
04.05.2011

Robin82
jedná se nespíš o plnicí přípojku..kdyby se seknul plovák u multiventilu tak by mi neukazoval kolik je v nádrži ne?..a to mi normáně ukazuje a hejbe se..;-)takže plnicí přípojku rozeberu do šroubku a vyčistím..;-)
23:19:09
03.05.2011
03.05.2011

King
Tak to by chtělo si nejdřív ujasnit pojmy :) Vím akorát o kuličce, která bejvá standardně v plnící přípojce LPG. Přípojka se dá rozebrat a vyčistit. Samozřejmě před tím se musí utáhnout vstupní ventil na multiventilu nádrže a zamáčknutím kuličky vypustil lpg z plnicí trubky.
Plnění ale obvykle blokuje ventil spřaženej s plovákem (v multiventilu). Některý multiventily zablokujou po dosažení 80pct kapacity nádrže přívod natvrdo, jiný se jenom perou s plnícím tlakem stojanu a pak to začne "rachtat", což je signál k ukončení tankování (nicméně se dá pokračovat až do plný nádrže). Je třeba možný, že plovák se v nádrži zasek v horní poloze a je to ten druhej případ. Ovšem to chce vyjet celou nádrž, vypustit zbytek a pak sundat multiventil, což už není taková banalita, hrozí poškození náústků trubek a není od věci to nechat servisu....
Plnění ale obvykle blokuje ventil spřaženej s plovákem (v multiventilu). Některý multiventily zablokujou po dosažení 80pct kapacity nádrže přívod natvrdo, jiný se jenom perou s plnícím tlakem stojanu a pak to začne "rachtat", což je signál k ukončení tankování (nicméně se dá pokračovat až do plný nádrže). Je třeba možný, že plovák se v nádrži zasek v horní poloze a je to ten druhej případ. Ovšem to chce vyjet celou nádrž, vypustit zbytek a pak sundat multiventil, což už není taková banalita, hrozí poškození náústků trubek a není od věci to nechat servisu....
21:39:30
03.05.2011
03.05.2011

Robin82
Zdravím,mám problém..když tankuji na benzíncke plyn tak mi ventyl neboli nespíš kulička v něm pořed přeskakuje a ,,rachtá"...a někdy se stane že se uplně sekne a přitom je nádrž prázdná..chtěl bych ho nějak vyčistit ale nevím co je ve vnitř mám strach..tak se chci zeptat jestli jste se stím někdo už nesetkal nebo si mám radši objednat nový..