skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cívka pro vysoké otáčky
Tak moje zkušenost se slavnou cívkou MSD made in USA. Byla to ta červená, která tu taky někde byla na odkazu.Všem vám jí hrozně doporučuju. Zapojeno i s předřadným odporem, který k tomu byl. Vydržela mi dneska 4RZ a bylo po závodech. Sráč zkurvenej, že jsem to tam dával.
Tuner#2 05.05.11 18:40:47 napsal:
→ vhml 05.05.11 18:38:02: No jenže ten rozdělovač najede
na plnou regulaci právě ve 3000 – 3500rpm a pak už se nic neděje a je
tam těch 9 – 10° což má i 880tka a o tom celá naše
diskuze je…
to to to som sa ti snazil vysvetlit Vaclave
→ vhml 05.05.11 18:38:02: No jenže ten rozdělovač najede
na plnou regulaci právě ve 3000 – 3500rpm a pak už se nic neděje a je
tam těch 9 – 10° což má i 880tka a o tom celá naše
diskuze je…
to to to som sa ti snazil vysvetlit Vaclave

-> King: Na to mrdam 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Snažím se, ale abys mě ještě více motivoval, klidně to prdni do "Pravopisu na virtu" :)
-> King: Ja prave myslel, ze si drzis latku vysoko at se deje co se deje...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak to se hluboce omlouvám, pokud se to dotklo něčího jazykového jemnocitu, ale v kontextu kvality většiny zdejších příspěvků to snad zas tolik neční
Jinak jsem nechutně střízlivej :)

King 06.05.11 23:18:25 napsal: násobit 2ma.
Ty jsi nalitej nebo proc pises takto?
Ty jsi nalitej nebo proc pises takto?
Jenom bych si dovolil podotknout, že grafy průběhu regulace rozdělovačů maj obvykle na x-ose otáčky rozdělovače tzn. otáčky motoru * 0,5. A stejně tak úhel na y-ose je potřeba násobit 2ma.
Vím, že to všichni vědí, ale z některých příspěvků jsem měl dojem, že by mohlo jít o tohle klasické nedorozumnění :)
Vím, že to všichni vědí, ale z některých příspěvků jsem měl dojem, že by mohlo jít o tohle klasické nedorozumnění :)
-> vhml 05.05.11 18:38:02: No jenže ten rozdělovač najede na plnou regulaci právě ve 3000 - 3500rpm a pak už se nic neděje a je tam těch 9 - 10° což má i 880tka a o tom celá naše diskuze je...
Kde si v hlouby diskuze o cívkách byly zmíněny dva typy palce, 1kOhm a 5kOhm. Jakej bude lepší?
-> Gemini: me nezajima prubeh v oblasti 3000. Me obecne zajima prubeh rozdelovace Bosch.
-> vhml: len neviem preco ta stale zaujma na zavodnom motore oblast 1000-3000 ot.......malo by ta zaujmat to co je nad tym.....to je to podstatne, na ten vyssi volnobeh vyhovuje linearna charakteristika 880tky alebo aj upraveneho 105koveho rozdelovaca
-> Jarinko: presne také ponuka aj IMF soft len v inej krabici 

-> darabos: Tak sem hod vzor objednavky v madarcine, urcite to vyuzije vela clenov... 

-> Jarinko: ponukam prekladatelske sluzby za dobru cenu 

Odpoveď je : www.roxracing.eu/index.ph
p?oldal=webs...
Zvláda to Hallov snimač, programovatelny predstih
Cievka napr www.auto-elektronika.sk/p roduct/ic02-cievka-audi-se at-skoda-vw-311 Rozdelovac je uz jedno, hlavne mal by mat Hallov snimac...
Aj ta cievka co mam doma (VW) by mala byt dobra, ma pod kritkou kontakty 1 a 15 cize som rad..
Zvláda to Hallov snimač, programovatelny predstih
Cievka napr www.auto-elektronika.sk/p roduct/ic02-cievka-audi-se at-skoda-vw-311 Rozdelovac je uz jedno, hlavne mal by mat Hallov snimac...
Aj ta cievka co mam doma (VW) by mala byt dobra, ma pod kritkou kontakty 1 a 15 cize som rad..
-> m8rinek: jaaaj, ja som si myslel, ze sa bavite o tom co ma v aute, tak sorry 

-> darabos: já vím jak to ,,změřit,, ale VHML ani já ten orzdělovač nemáme...
-> m8rinek: vsak sa no to treba pozriet stroboskopom. kuknete, ze kolko stupnov tam je na volnobehu a pomaly zvysujete otacky, kym sa uz predstih nezmeni a je to. Dva body spojit ciarkou a graf je na svete. popripade zapisovat po 500 otackach.
-> m8rinek 05.05.11 13:44:48: Může ale není alespoň podle vyprávění Čepka a jednoho kamaráda co to zápalko má. Předstih mu najíždí v podstatě stejně jako mě ve stejných hodnotách.
-> Tuner#2: strmost náběhu rozdělovače, se ale upravuje tuhostí pružinek, Bosch je může mít uplně jiné, než nějaký 136x
-> Tuner#2: no jo, ale může bejt lomená, progresivní, atd... To je to co nikdo neví
-> vhml 05.05.11 13:35:15: No pokud jsi někdy viděl graf 136X tak ono těch možností moc není v podstatě všechny rozdělovače najíždí s předstihem stejně, přece jenom je to mechanická věc a liší se hlavně max. hodnotou...
-> Tuner#2: to jo, ale tvaru prubehu do maximalnich 9 stupnu muze bejt nekolik ze jo
-> vhml 05.05.11 13:31:17: Co vím, tak ten rozdělovač má 9° odstředivou regulaci a je bez podtlaku, tzn. je to téměř nachlup stejné s rozdělovačem 136X zapojený bez podtlaku a stejně jako Gemini nevím co řešíte... Když už něco jiného, tak rozhodně ne rozdělovač ale programovatelnou jednotku...
-> havlik: mě to podle čísla našlo sériovou cívku pro Mazdu 323. I když číslo je stejný teď koukám. Zajímavé
Teď už jenom dá někdo do placu graf regulace Boscháckýho rozdělovače a máme hotovo :-D
Teď už jenom dá někdo do placu graf regulace Boscháckýho rozdělovače a máme hotovo :-D
-> vhml: no je to ta ona na kterou ses ptal ne? podle čísla
a nevim jak ty ale vidim tam 30liber

Kampa zase čumím, 30 liber. To už je lepší cena
-> havlik: myělíš že to je ta správná nejsprávnější? i kdyz 50 liber není úplně málo
-> m8rinek: otázka je reálnej přínos, přece jenom to je pořád cívka ze sériovýho auta, není to ta závodní bosch. Ovšem kladívka z Porsche 911 Targa mě dojmuly :-D
-> vhml: hlavně stojí co ta pseudosportovní...
-> vhml: www.burtonpower.com/02211
19030.html balast rezistor 

V nabídce ASK motosrport je cívka bosch za 1200, obj.č. 0221119030
Původem z Mazdy 323, tuší o tom někdo víc?
Původem z Mazdy 323, tuší o tom někdo víc?
-> m8rinek: repky je vysazeno dost 

-> m8rinek: 

-> vhml: a bude do tý doby ještě ropa? :D
-> darabos: -> m8rinek: to bych nechal na čas budoucí
-> darabos: taky jsem mu to říkal ;).
-> vhml: ja by som v tvojom mieste presne odmeral aktualnu regulaciu a dobre ulozil :) a potom by som to nahádzal do nejakeho programovatelneho zapalovania a je pokoj.
-> Gemini: jenže já nemůžu použít fávo zapalování. Mám nastavený regulace přesně na motor na kontaktním.
a kdyby někdo chtěl jezdit nad 8000 tak může použít lištu z feldy, ale musí umět spínat dvě cívky...
co riesite ? favo zapalovanie funguje spolahlivo do 8000 ot, a kedze my pracujeme s bohatou zmesou, taka je lahkozapalna aj s najslabsiou iskrou
-> Labros: sak ty stary VW s karbcem nemaji zadnou RJ jen tyhle 3 veci jako jsou na foto
-> Jarinko: no a to je řídící jednotka toho volkswagenu. Nebo možná jestli se neprodává nějaká univerzální stavebnice zapalování dělaná na hallovu sondu.
-> Labros: Sory, myslel som zapalovanie namiesto favorozdelovaca tam malo byt favozapalko... A prevodnik z toho snimača na ETZ? Ach jaj, uz asi vela veci treba poprerabat 
Potrebujeme už len krabičku, čo prevedie signál z toho halovho snímača a ponabíja cievku ako treba...

Potrebujeme už len krabičku, čo prevedie signál z toho halovho snímača a ponabíja cievku ako treba...
-> Jarinko: signál z favorozdělovače nemá nic společného s cívkou, je určený pro řídící jednotku (ETZ), proto když bys do favorozdělovače dal hallův snímač, tak ti ETZ nic nesepne, musel bys tam místo ETZ dát řídící jednotku z VW.
-> Jarinko: to hej, ale nebude to take jednoduche, lebo silu iskry, resp cas nabijania cievky urcuje RJ a nie snimac v rozdelovci, napriek tomu by to mohlo fungovat, otazne je ze ako.
-> Labros: Ja som rozmyslal nad použitím lepšej cievky, voľba padla na VW, su ich mraky aj na vrakáčoch, si myslim že aj dostupne, problem ale tej cievky je že nezoberie signal z favorozdelovača, preto treba doňho napchat iny snimac, co by vôbec nebolo na škodu, odpadá poruchová cievka, odstredivá aj podtlaková regulácia zostáva pôvodná.. -> darabos: Clony sa upraviť dajú, je to iba plech...
-> Jarinko: vo VW je hallov snimac, ale trebe sa kuknut na tie clony, lebo napriklad na felde 1,6 nie su rovnomerne, jeden zo styroch je posunuty o 6 stupnov. Prave som to riesil na felde 1,6.
uvědomte si, že favo zapalování funguje luxusně minimálně do 6000ot/min a s určitými omezeními klidně do 8000, takže předělávat nějaké VW zapalování jen kvůli otáčkám určitě nemá smysl, nebo má smysl jen pro nějaké brutálně upravené motory.
Mě by lákalo jen nějaké zapalování s lepším průběhem předstihu, to jediné by mělo pro škodovku smysl.
Mě by lákalo jen nějaké zapalování s lepším průběhem předstihu, to jediné by mělo pro škodovku smysl.