skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Karbec Lada
mám ho na stotřicítce sériové a funguje výborně. Auto jede znatelně lépe.
-> matisek: Já ho koupil jako novej od jednoho chlapa-ještě byl zaslepenej.A původní natryskování na 1500 obsach jsem nechal,protože to na to jelo jako zpraku.A natryskování nevim,protože jsem ho nerozebíral,ale jak jsem psal mělo by být původní na 1500ku,když byl novej.
-> hundrtkarjiri: Nie,ten vývod na ktorom máš na karburatore tú modrú hadičku ja na odvetranie motora stejne ako na škodovke,ide normalne do filterboxu a plní tam aj naprosto stejnú funkciu ako tá malá hadička na škodovkovom karbeci.
Na rollsovom karburatore som ju tiež popísal ale on tam má aj vývod ktorý je original na rozdelovač.Na tvojom karburatore nieje,pretože v dobe ked sa tieto karburatory robili tak žiguláky ešte podtlak vôbec nepoužívali na reguláciu predstihu.
Ale ako som písal fungovať to môže.
Mna by skôr zaujímalo ako si ho natryskoval.Mne totiž dával s pôvodným natryskovaním žalostne chudobnú zmes.Na druhom stupni mám vzduch 150 a benzín až 165.
Na rollsovom karburatore som ju tiež popísal ale on tam má aj vývod ktorý je original na rozdelovač.Na tvojom karburatore nieje,pretože v dobe ked sa tieto karburatory robili tak žiguláky ešte podtlak vôbec nepoužívali na reguláciu predstihu.
Ale ako som písal fungovať to môže.
Mna by skôr zaujímalo ako si ho natryskoval.Mne totiž dával s pôvodným natryskovaním žalostne chudobnú zmes.Na druhom stupni mám vzduch 150 a benzín až 165.
-> matisek: Ta modrá hadička je podtlak do rozdělovače z karbu,Takto to má být zapojené.A otáčky a volnoběch nastavíš jak píše Matísek.
-> hundrtkarjiri: Tá hadička čo ju máš napojenú do rozdelovača je na odvetranie klukovej skrine,neviem či to takto funguje tak ako má ale berie podtlak až z pod klapky takže možno aj áno.K tímto karburátorom boli na žigulákoch montované rozdelovače bez podtlakovej regulácie.
-> rolls: šrob bohatosti z uplne zašrobovanej polohy povoliť o 3,5 až 4 otáčky a šrob volnobehu o 5 otáčok.To je ale na žigulák-1300 na škodovke to nemusí fungovať.Ked to rozbeháš najlepšie ísť dať odmerať.Na tých starších typoch sa to dá nadstaviť aj doma dosť dobre ale tieto novšie sa nadstavujú horšie ani neviem prečo ale stále sa mi to nejako rozladovalo,preto mám radšej tie staršie,nenažrané ako tu dal- hundrtkarjiri .
-> matisek: a ake je zakladne nastavenie? kolko otacok coho?
-> rolls:
Takto je to a elektromagnet musí byť žigul aj ked sa tam dá našrobovať aj škodovkový.
Takto je to a elektromagnet musí byť žigul aj ked sa tam dá našrobovať aj škodovkový.
-> rolls: nastaveni kteryho karbece?
-> Eidy: no jo, jenže my závodili jenom 15km. Ostatní byly přejezdy a orienťák :-D
-> vhml: Tak na okruhu mi Kóča baští +- stejně. Ale to je extrémní příklad. To to akorát valíš naplno a spoustu tam toho ještě nastříkáš akcelerační pumpou.
no pozeram, ze mi niekto pomoze, vysvetli mi niekto, ktorou srobkou sa co nastavuje? lebo mam v tom nastavovani tohoto karbeca trocha hokej 

-> Eidy: já teď na Běšinech prolil Polmem 60litrů na 280km :-) Ale jede to 
Standartní zimní provoz na 10km vzdálenost mám spotřebu kolem 10

Standartní zimní provoz na 10km vzdálenost mám spotřebu kolem 10
-> Motoman: Tak když z toho motoru potřebuješ 20 koní na ustálenou rychlost 80-90km/h tak není důvod, aby to žralo víc. Spíš je to ještě hodně.
-> Eidy: Tak to je slušná spotřeba, čekal jsem víc
-> hundrtkarjiri: Tak to zkusim taky :)
-> hundrtkarjiri: Tak to zkusim taky :)
-> hundrtkarjiri: tak tam dej pořádný difuzory a teprva uvidíš co to umí. Já jezdím na 1200 25/25 a scháním větší. Wanec na 1300 26/28
Já jsem jezdil karbec novej Lada 1500(dif:23,24) a na upravenou 1200ku LS nic lepšího neznám krom Webra.
ten weber v tom odkaze sa daval na niektore nivy
24/26 měl 1500 fiat. Pro upravenou škodovku je to hodně solidní základ.
Difúzory 24 a 26? To bol asik nejaký objemnejší motor...asik 1,5, resp. 1,6...
-> TechniX: Hele nevím, koupil jsem ho na inzerát a dostal jsem ho rovnou do ruky. A ani ho nemám po ruce, abych něco vyčetl. Musíš počkat po víkendu. Pasuje přesně na sání ze zadomotorový škodovky.
Je to něco jako tady, ale na obrázku chybí klapky sytiče.
www.firesport.cz/diskuze/ viewtopic.php?t=22674&am.. .
Sysel něco prodává skoda-virt.cz/cz/.../1419 69-novy-weber-38-ads2
Je to něco jako tady, ale na obrázku chybí klapky sytiče.
www.firesport.cz/diskuze/ viewtopic.php?t=22674&am.. .
Sysel něco prodává skoda-virt.cz/cz/.../1419 69-novy-weber-38-ads2
-> Eidy: Jakej to byl typ karburátoru ? a z jakého VAZu si ho vyndal ? 

-> Motoman: Já jsem jezdil asi 3 roky karbec ze žigula. Je to dvoustupňovej spádovej Weber s difama 24 a 26 a Fa motor na to běhal výborně. Daleko líp než se SEDRem. Spotřeba byla při klidný jízdě asi 7.
-> Motoman: nevím jak žigul, ale velmi podobný Polmo ze 125P je ta správná cesta pro hledání výkonu s minimálníma nákladama
-> Milan 136:
Mně jde hlavně o výkon, auto mam na občasný svezení o víkendu a srazy :)
-> Zazaa:
Má najeto pár tisíc. Uvidim, jak to bude fungovat :)
Mně jde hlavně o výkon, auto mam na občasný svezení o víkendu a srazy :)
-> Zazaa:
Má najeto pár tisíc. Uvidim, jak to bude fungovat :)
-> Motoman: jestli to je nejaka funglovka a rozmyslis si to tak bych mel zajem o ozona na 21011 (13ku)
-> Motoman: dělalo se to obráceně, aby žigul nežral trávu kolem silnice.
Nezkoušel někdo použít karburátor ze žigula na stodesítku? Našel jsem doma železný zásoby a jen mě to napadlo :)