skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
olejové čerpadlo fabia
-> czrider: nejde
Přidám se s podobnou otázkou. Jde jen prohodit sací koš a vana? Na fabiovej blok a fabiové čerpadlo dát vanu se sacím košem z favorita (kvůli tomu "telefonu" se silentblokem jak je na favoritu pod motorem). A nebo to nejde a pak mi nezbývá než dát ten silentblok zezadu na převodovku jako to má felicie.
no to jsem teda zvedavej az to rozhodim,vipada to uplne stejne zatim jako favo
-> rc007: určite ma, vyberal som ich von z mojej
-> rc007: má hydroštely 

Ve škole jsem učitelovi na motory taky dlouze vysvětloval, že 1,4 opravdu hydroštely má. Vsazenou flašku rumu nikdy nedodal.
-> rc007: mel jsi venku zdvihatka ? 

-> rc007: tak ot mas divnu 1.4ku 

vzdyt ta fabie 1,4 mpi co mam rozebranou zadne hydrostely nemá ,nevim proc porád mluvite o hydrostelech
-> vhml:
Hliníková je hezčí.
Hliníková je hezčí.

převářely se prsa,spodek fabia,vršek felda,ale už bych to nedělal
-> rc007: čerpadlo samotné tam nedáš jedine spolu s prsama ale tie tam taky nedáš lebo ta nepusťí vačka .Ozubené kolieska maju menší pŕiemer a su dlhšie.Hydroštely ti nebudu fungovať lebo tam neni olejový kanálik.

-> rc007: taky nechapu,jak chces olejovym cerpadlem vymezit ventilove vule???
-> rc007: Fabia ma vykonnejsi cerpadlo kvuli hydrostelum,ktere na favo stejne nedas,tak bych spíš poradne seřídil ventily než vymýšlet složité zbytečnosti.Original cerpadlo je dostatečný.
-> MOLSO: máš li vyřešenou teplotu oleje, tak je plechová vana naopak krok kupředu, jelikož snese horší zacházení než hliník
-> vhml: no hej ale podla mna plechova vana je aj tak krok spat
-> MOLSO: proto se musi menit i s vanou, ta me tu taky asi lezi
ten motor v sade mam po generalce,slape v pohode,jen ventily ted nejsou podle meho protoze byla zima na stelovani tak trosku plapou,byl to jen takovej napad
pomozes tomu len ked nebudes mat v riti saly na kluke
cerpadlo myslim nepasuje lebo fabia ho ma vysunute nizsie mozes kupit nove ozubene kolieska ale nic nepomoze tak ako nnove šály

cerpadlo myslim nepasuje lebo fabia ho ma vysunute nizsie mozes kupit nove ozubene kolieska ale nic nepomoze tak ako nnove šály

ja mam prave celej motor fabie mpi ale klika a ojnice v haji tak chci nejak vyuzit ostatni pokud to bude mit cenu...
Výkonější je, jestli tam bude pasovat nevím, urcite by se to muselo menit i s vanou. Jedno tu mam, pripadne ti je vyhodne prodam
ahoj mam asi blbou otazku ale zkusim to, mam facko motor v sade a premejslel jsem jestli bych si pomohl kdybych dal olejove cerpadlo z fabie jestli je vykonejsi aby se jeste lepe vymezil ventilova vule a vubec neklapali, jen takovej napad no :D