skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
palivové čerpadlo
-> afro100: ej to je moc to je moc
-> MOLSO: o nejakom by som mozno vedel, ale este tak dva - tri mesiace musi ostat tam kde je, ak sa to cele nepreda 

-> afro100: a nevies o volakom ? 

-> kovinko: z nejakeho auta kt. ma vsterkovanie ale ma cerpadlo mimo nadrze .. napr. R19
a aké čerpadlo tam teda dať ked do nádrže sa mi žiadne nezmesti
-> Capricorn: ten se mi zdá že to má obráceně MPI čerpadlo na BMM
-> Jarda/felda: Já si právě nemohl vzpomenout
A mám pocit že i kwiko cosi psal že to takhle taky měl.

-> Capricorn: ten někdo jsem já
a funguje to dobře 

-> Bc. Shatter: čerpadlá sú rovnaké , na koľko má redučák nastavené bmm neviem , pozri Dielenskú príručku , časť motor prípadne mono motronic
Tak jsem koukal na Felda klub a fakt jsou ty čerpadla pro BMM a MPI asi stejný co se týká max tlaku...
Tady... www.feliciaklub.cz/forum/ viewtopic.php?f=21&t.. .
Dedla: "Čerpadlo v BMM a MPI se na max. tlak neliší = je záměnné.. Vstřikovací tlak reguluje až redukční ventil."
A pak ještě tady něco je... www.feliciaklub.cz/forum/ viewtopic.php?f=21&t.. .
Kdo by to byl býval řekl... taky jsem si myslel že ty čerpadla jsou jiný. Ono asi čerpací jednotky jako celek jiný jsou, ale samotný motorky čerpadel jsou jak se zdá stejný reps. dokáží dát stejný max. tlak.
Edit: Teď jsem si ještě vzpomněl že někdo z techwebu taky jezdil čerpadlo z BMM v MPI a frčel na tom bezproblému... tak fakt to tak nejspíš bude.
Tady... www.feliciaklub.cz/forum/ viewtopic.php?f=21&t.. .
Dedla: "Čerpadlo v BMM a MPI se na max. tlak neliší = je záměnné.. Vstřikovací tlak reguluje až redukční ventil."
A pak ještě tady něco je... www.feliciaklub.cz/forum/ viewtopic.php?f=21&t.. .
Kdo by to byl býval řekl... taky jsem si myslel že ty čerpadla jsou jiný. Ono asi čerpací jednotky jako celek jiný jsou, ale samotný motorky čerpadel jsou jak se zdá stejný reps. dokáží dát stejný max. tlak.
Edit: Teď jsem si ještě vzpomněl že někdo z techwebu taky jezdil čerpadlo z BMM v MPI a frčel na tom bezproblému... tak fakt to tak nejspíš bude.
-> suri: ok, a na bmm má mať čerpadlo minimálne aký tlak?
-> Bc. Shatter: pod 2 bary nesmie klesnúť za 10 minúť a má mať minimálne 3,5 baru , normálne ide vraj 3 a niečo reguluje ventil na voľnobeh asi na viac , dobré čerpadlo vraj dá 6bar
-> suri: aha, no ok ja len že na mpi je tlak regulovaný na 2,5baru...
-> Bc. Shatter: na mpi 3,5Bar , pri 3 baroch to nefunguje normálne
-> kovinko: tie pierburgy pokiaľ viem sú poruchové (aspoň tak som čítal). Na BMM potrebuješ čerpadlo s tlakom aspoň 1,1 atm a na MPi 2,5 atm
-> LiMaK - 742 forever: Regulátor tlaku paliva je u BMM integrovaný ve vstřikovací jednotce a u MPI na liště (rozdělovači) paliva.
-> werty: a ten ventil je u faka feldy kde?! neni soucasti toho cerpadla?
-> LiMaK - 742 forever: Samotné čerpadlo pro BMM se nikterak neliší od toho pro MPI co se týká max. neregulovaného tlaku... obě dokáží pokud jsou v dobré kondici dát tlak kolem 5 bar. Jde jen a pouze o to jaký tlak je v palivové soustavě nastavený tzn. na jakou hodnotu je nastavený regulační ventil tlaku paliva.
-> kovinko: cerpadla pro vstrikovani jsou v nadrzi
-> LiMaK - 742 forever: a máš fotku ako vyzerá to čerpadlo z favoritu jednobodu? a je to elektrické čerpadlo áno? A je to mimo nádrž lebo do nádrže kila sa mi čerpadlo nezmestí to by som tam hodil origo feldácke
palivove cerpadla se liší na
- nízkotlaké- pro karbecy
- s vyšším tlakem- pro jednobodové vstrikování
- s velkym tlakem- pro vstrikovaní MPI - vícebodové.
Ale mam kamose, co jezdi na wv passat mpi a z nouze pouzil cerpadlo z favorita jednobodu... a jezdí uz tak rok a půl v pohodě..
- nízkotlaké- pro karbecy
- s vyšším tlakem- pro jednobodové vstrikování
- s velkym tlakem- pro vstrikovaní MPI - vícebodové.
Ale mam kamose, co jezdi na wv passat mpi a z nouze pouzil cerpadlo z favorita jednobodu... a jezdí uz tak rok a půl v pohodě..
-> kovinko: to cerpadlo je pulzne, teda natlaci a vypne a ty potrebujes aby tlacilo urcity tlak ...
Nebude, ale za 500 ti od nej pomuzu :-)