skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
felicia 1.3
pozriet ci zacina vycnelok na zotrvacniku pri HU 1. valca? a ked nie tak prehodit o 90stupnov zotrvacnik?
-> lager007: tak ten setrvačník
sorry zabudol som napisat ze je to z karburatora, ale napisal som aaku to ma vcku a to som ymslim dost objasnil...cidlo teploty je 4pinove jasne sacie je s felicie. viacmenej vsetko je s felicie len ta vacka a piesty a kluka nie..ale to tam bolo vsetko napisane
-> lager007: Jo dokonce s karburatorove verze a jak todle mame asi vedet. klasicka verze = karburatorova - hmmm
a saci potrubi mas predpokladam taky ze strikacky vcetne vstriku a ted jeste jak mas reseny cidlo teploty vody ? na sacim potrubi nebo mas uz plastovej domek termostau a v nem 4 pinovy cidlo?
a saci potrubi mas predpokladam taky ze strikacky vcetne vstriku a ted jeste jak mas reseny cidlo teploty vody ? na sacim potrubi nebo mas uz plastovej domek termostau a v nem 4 pinovy cidlo?
hej zotrvacnik bol dole a samozrejme aj rozdelovac, ved s mojho postupu prace si nato mohol prist :D ......blok je tam s klasickej karburatorovej 135ky takze zotrvacnik som musel dat na tu kluku
-> lager007: A ty si mel dole setrvacnik? A venku rozdelovac? Nebo si prehodil cely motor komplet nebo co jsi vlastne udelal ?? Aby to z tebe clovek pacil krumpacem 

-> lager007: a čítaj wrp.cz/rock/.../1_3l.pdf
snimac mi teda dava signal ked ten vycnelok na zotrvacniku zacina alebo konci? aby som si to zajtra vedel poriadne omrknut ci to fakt nemam pootocene
tak ako am byt teda ten zotrvacnik? ....poradie je 1 3 4 2 tak ne?
-> lager007: pro svíčky to rozděluje rozdělovač. snímač snímá HÚ 1. válce. rozdělovač při HÚ 1.válce na rysku. toť vše
-> lager007: Musis mit ten setrvak presne tam kde ma byt!! A rozdelovac samozdrejmne taky spravne nandany! Vypada to ze mas neco pootoceny.
A jen drobnost ale stava se to mas spravne kabely na svickach? myslim poradi.
A jen drobnost ale stava se to mas spravne kabely na svickach? myslim poradi.
ale ten snimac tam je len nato aby dala riadiaca jednotka 4 signaly behom dvoch otacok motora na inducku nie? to nejde so snimaca na danu sviecku rovno , ved ja si to aj tak s rozdelovacom este musim nastavit ....a motor mi chytya takze tam by nemal byt problem aspon myslim
-> lager007: To zalezi jestli si ho mel dole.
Jinak taky pozor muzes mit problem na technicky pokud je v papirech psano 136 (BMM) je treba mit porad motor 136 (BMM). Nejsou zamenne !
Ale je otazkou na koho narazis apod. Nekomu je to fuk a nekdo te za to vyhodi.
Jinak taky pozor muzes mit problem na technicky pokud je v papirech psano 136 (BMM) je treba mit porad motor 136 (BMM). Nejsou zamenne !
Ale je otazkou na koho narazis apod. Nekomu je to fuk a nekdo te za to vyhodi.
-> lager007: áno mohol si dať zotrvačník zle , má udanú polohu , nemôžeš ho dať ako príde , zo zotrvačníka jednotka vie kedy páliť
-> lager007: já bych to na něj typoval
no predstav si klasicku feliciu, na ktorej odysla kluka, tak som tam dal kvoli tomu blok so 135ky ale vacku som nemenil no a zvysok siel s tej felicie.....a zotrvacnik som mohol dat zle?
-> lager007: Co vsechno si stim delal?Setrvacnik musi byt spravne s klikou dle toho snimace vi kdy ma palit !!
moze to byt problem?? zotrvacnik ma dva snimace oproti sebenie?
, a ked to na kluke prehodim o 90stupnov tak by to mohla byt zavada?
, a ked to na kluke prehodim o 90stupnov tak by to mohla byt zavada?
-> lager007: nemáš obráceně setrvačník?
aaaa ked aj chyti tak jeden valec skoro vobec nepaly, ale aj tak na tri valce si to musi drzat volnobeh ne??
-> lager007: melo by to jit a makat pokud to ma imobilizer tak ,,sparovat,, a nekdo dokonce tvrdi ze to i jede lip ja ks RJ135 nekdo zas hur ale melo by to fungovat. Tam budes mit spis jeste nekde jinde botu.
ano rj s feldy na blok 135.....ved prave preto sa pytam ci to pojde , to ze piesty su ine som vedel a to mi bolo jasne ze to az taky rozdiel nebude, problem je skor v tom ci ta riaduiaca jednotka je schopna ist na vacku 240/230 chyta to len na roztiahnutie, na starter nechce chytit a volnobeh vobec nedrzi
jako rj s timhle blokem ci jak to myslis?
Ono to pojede ale nebude to uplne to pravy orechovy.
Zasadni rozdily mezi 135 a 136 jsou pisty a vacka.
Napis poradne co zamyslis.
Ono to pojede ale nebude to uplne to pravy orechovy.
Zasadni rozdily mezi 135 a 136 jsou pisty a vacka.
Napis poradne co zamyslis.
motor felicia 1.3BMM 50KW na klasickom bloku 135 aj s hlavol a vackozu so 135ky....moze to ist?