skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozvodový řetěz
Dneska jsem to rozebral a zjistil jsem,že řetěz byl prostě ruplý.Kolo na vačkovce mělo pěkně ošmajdané zoubky-každý zub byl jiný.Hodil jsem nový a zase frčí jako raketa.Ruplý řetěz jsem ještě neviděl.Ovšem je fakt,že jsem x-tý majitel a těch 250000 na jedny rozvody to asi fakt mělo.
-> Milan 136: super díky , napínák hydraulický a vodiace lišta ako htp? koľko radý je to reťaz?
-> suri: řetěz. jako 1.4 a 1.8tsi
-> palinator: tiež mám také tušenie . Dúfam že je to reťaz teda
-> suri:
Mám tušení, že řetěz, ale s jistotou to nevím.
EDIT: je to řetěz.. auto.idnes.cz/novy-motor- pro-octavii-uz-ma-jeji-bra tranec-vw-golf-1-2-tsi-peq -/auto_testy.asp?c=A100208 _...
Mám tušení, že řetěz, ale s jistotou to nevím.
EDIT: je to řetěz.. auto.idnes.cz/novy-motor- pro-octavii-uz-ma-jeji-bra tranec-vw-golf-1-2-tsi-peq -/auto_testy.asp?c=A100208 _...
-> palinator: na htp spravili nové vodiace lišty ale bol s tým problém
vie niekto čo má 1,2TSi ? remeň či reťaz?
vie niekto čo má 1,2TSi ? remeň či reťaz?
Řetězy přeskakujou na maluchách a na HTP. Či ne? O jednom maluchu vím, o HTP jsem to někde čet.
-> 105: to muselo mať nabehané ale už som taký na 120 videl , tam boli prsia obité od reťaze
zaujímavé že na felde po 143000km nie zrovna šetrnej jazdy - nerátam dva krát podradenie z 80km z 5 do 2 tak bol ešte dosť málo vyťahaný ale dal sa nový , na felde z 350 000km je pôvodný tam som po vybratí zaslepky videl krásny čistý motor a reťaz šroubovákom nemá nijakú hroznú vôlu
zaujímavé že na felde po 143000km nie zrovna šetrnej jazdy - nerátam dva krát podradenie z 80km z 5 do 2 tak bol ešte dosť málo vyťahaný ale dal sa nový , na felde z 350 000km je pôvodný tam som po vybratí zaslepky videl krásny čistý motor a reťaz šroubovákom nemá nijakú hroznú vôlu
ukaz to chcu videt..... jinak videl sem ,slysel sem auto kde rozvodak narazel o stenu prs a je to mazec
-> Bukac: se máš teda čím chlubit ...
ze by prokluzoval to sem se nesetkal ale setkal sem se s tak vytahanym rozvodakem že když sem mel sundany prsa a otočil na jednu stranu tak se retez tak provesil že s motorem neslo točit obracene normalne se zaseknul rezetna vačkovym kole byl to rapid 135 s puvodnima rozvodama a najetyma 210 000kilometrama mimochodem na ty km absolutne bez koroze až sem se divil
-> Bukac: nevidel, ukáž ...
videl jsem to u sousedova pick-upa
Setkal už se někdo z vás s tak vytahaným rozvodovým řetězem,že by prokluzoval na ozubení kol??(favorit).Před 2 dny jsem stál na volnoběh a najednou motor zhasnul,jako když ho vypne-žádné zvuky,prostě se zastavil.Auto jsem si koupil jako stavební a je fakt,že rozvody chrastily fakt brutálně,ale už jse do toho nechtěl drbat a chtěl to nechát dožít tak.Sundal jsem rozdělovač a zkusil jsem řetěz a je fakt tak brutálně volný,že ho můžu normálně sesmeknout z velkého kola.Viděl už někdo z vás tak vytahané rozvody?