skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
V8
Keby sa niekto rozhodol niečo podobné postaviť poradim

Martin100L 09.01.11 22:42:35 napsal:
→ RON: Ten V6 byl fabrickej speciál chlape.
tatry nejsou moje silná stránka, ale co jsem viděl zpracování, tak to zas až tak moc fabrický nebylo
schválně se pozeptám kamaráda ten ví o tatrách první poslední
→ RON: Ten V6 byl fabrickej speciál chlape.
tatry nejsou moje silná stránka, ale co jsem viděl zpracování, tak to zas až tak moc fabrický nebylo

-> Jura_Favorit: přesto jsem požádal o link a ty jsi ho poslal, ne jako místní mlžil;). Takže díky
-> m8rinek: není za co. Na tom webu jsem zkoušel najít nějaké další podrobnosti, ale nepodařilo se. Nicméně kdyby tady někdo uměl tu Ugrofinskou hatmatilku, určitě by toho našel víc, protože google toho při omezení jen na Maďarsko našel asi docela dost, ale mně se to nechtělo procházet 

-> Jura_Favorit: dík
-> Dušan: více čti... 
Jura_Favorit 09.01.11 22:42:51 napsal: Nic o tom nevím, jenom nejsem línej googlit
-> m8rinek: www.skodaklub.com/tagfoto .php?nick=Rapid...

Jura_Favorit 09.01.11 22:42:51 napsal: Nic o tom nevím, jenom nejsem línej googlit

-> m8rinek: www.skodaklub.com/tagfoto .php?nick=Rapid...
Najvacsi brutal je zvarit dva bloky aby to bolo presne ako ma a nie nakrivo 

Kdo si to postaví? mě se to teda líbí.... Asi začnu shánět dva bloky.... 

-> Jura_Favorit: dej link ;)
ta 3x uložená klika tomu asi nepoděkuje. Předpokládám že se dělá generálka týdně :)
Ale jinak to je fakt mazec. Otáčkoměr se z toho zbláznil a nebo je potřeba dělit 2ma
Ale jinak to je fakt mazec. Otáčkoměr se z toho zbláznil a nebo je potřeba dělit 2ma
-> Jura_Favorit: to stavite spolu nebo co ?
-> RON: Ten V6 byl fabrickej speciál chlape.
nechápu jak to sladil aby mu to správně bouchalo 

je to dobra uchylarna doposavad jsem myslel, ze se podobne upravy delaly jen u autokrosove tatry a to z V8 na V6
-> 105: u nalepenýho bloku řešíš už jen jak namazat vršek a to tam dotáhneš třeba trubičkou...
-> petr s: pokud o tom vi neco blizsiho, ten se musi tomuhle rehtat jak kun...
-> 105: jedna z mych otazek uz pred par dny...
zajimalo by me .. jak to ma resenyn olejovy hospodarstvi....8l oleje a roztrikem

-> elbacil: To nám dáš 1 fotku denně?
-> vhml: taky bych neco mel :)
-> vhml: Já jo. :o)
A chápe u toho někdo hlubší smysl či význam než nějakou hospodskou sázku o vytvoření V8 ze škodovky?
-> red.bill: jo mas pravdu, vacka dana stejne jak na puvodnim bloku, takze musel upravit ulozeni.
ted mi prijde ze asi 30 poslednich prispevku je debata uplne o hovne.
ted mi prijde ze asi 30 poslednich prispevku je debata uplne o hovne.
-> Fén: to je vyresene snad posunutim celku ne snad img.skoda-virt.cz/forum_u
pload/7_539_141790__2011-0
1-06_20-52-32_15.jpg
-> Fén: šak je jedna řada o proti druhé vysunuta (dané klikou se společnými čepy) o to bude posunuta vačka, o to budou posunuta rozvodová kola, já v tom pořád nevidim problém.... teoreticky :)))
-> m8rinek: Bych řekl, že myslí střed hrnků vůči ose vačky.
-> LiMaK - 742 forever: to vidíš ne? Zavařeno, profrézováno, nazdar bazar....
-> m8rinek: no uprimne receno bych chtel videt v realu otačeni uložení vačky.
nevím co se ti nezda na terminu "že neco vylízá " z nečeho..... ja třeba vylizam ze spacaku když spim pod stanem... ale to je asi problem ostravstiny a češtiny..a to sem myslim nepatri
nevím co se ti nezda na terminu "že neco vylízá " z nečeho..... ja třeba vylizam ze spacaku když spim pod stanem... ale to je asi problem ostravstiny a češtiny..a to sem myslim nepatri
-> LiMaK - 742 forever: tady snad vidíš img.skoda-virt.cz/forum_u
1-07_18-28-41_82.jpg odkud ti ,,vylízaj,, (to je termín :/) vačky, obě jsou pořád stejně, klika se točí pořád stejně, jen je jedna z druhý strany válců, ale ventily otvírá přece pořád stejně ať je z leva, nebo z prava, nebo z vrchu...
-> LiMaK - 742 forever: co to proboha pořád meleš?
-> m8rinek: poradne se podivej, kde mas u ktereho bloku valce a kde dury pro tyčky.... a pak si s tim motorem toč v mysli a zjistis, kde ma vylizat puvodnbě vačka a kde vyliza na tehle fotce co jsi vzpomel...
-> LiMaK - 742 forever: a to vadí čemu? :D
-> m8rinek: no vsak JO.... a kazdej z tech bloku na te tvoji fotce je otocenej uplne NAOPAK
-> LiMaK - 742 forever: vačky jsou obě naháněny z předu.... viz img.skoda-virt.cz/forum_u
1-06_21-00-49_5.jpg
-> m8rinek: myslel sem to tak, ne ze jako vpravo nebo vlevo jak pises.... ale jde o to, ze ten privarenej nador ma puvodni vystup vačky v tech mistech, kde je ted prevodovka.
a naopak, tam kde byla puvodní prevodovka nadoru, je ted novej vystup vačky z bloku... nador je o 180stupnu naopak privarenej k bloku.
klika se toci stejne, to je jasne,bo je enem jedna...
ale proste mi nevymluvis, ze vačka prochazi naopak telem "nadoru." tim padem se zakonite musi tocit naopak.
a naopak, tam kde byla puvodní prevodovka nadoru, je ted novej vystup vačky z bloku... nador je o 180stupnu naopak privarenej k bloku.
klika se toci stejne, to je jasne,bo je enem jedna...
ale proste mi nevymluvis, ze vačka prochazi naopak telem "nadoru." tim padem se zakonite musi tocit naopak.
-> m8rinek: -> Milan 136: Dobře ale vratme se na zem myslel jsem něco reálnějšího místo řešení takové šílenosti
-> Milan 136: blok zpátky zavaří,blok neres :-D
Jak je totiž videt, synek už má s vařením hliníkovych slitin zkuseností dost :-)
Jak je totiž videt, synek už má s vařením hliníkovych slitin zkuseností dost :-)
-> elbacil: ale musis se tim bavit skvele, jak se tu ostatni trápěj :-) to ti zavidim :-) otazkou zustava, jestli o tom co víš, nebo jen kopčíš fotky :-)
-> LiMaK - 742 forever: spíš prasklá a projetá tím blokem, který je jen jeden
nebo třeba cs.wikipedia.org/wiki/Alf
a_Romeo_Montreal :)))
-> gabo0000: buďjak pises, nebo ohlá ojnica...
-> ZdenoR: A F3000 třílitr osmiválec
-> ZdenoR: třeba F1 má V8 o 2400ccm :D.
Existuje vůbec sériově vyráběný 8v v podobné velikosti tak 2,5-3l ?