skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Spotreba Felicia 1.3
-> buldozerxxx: spotreba 8 v meste je normálne vyrátaná , nesmieš chytiť všetky kolony no
Za 15 feldu? Se dá sehnat docela solidní, moje stála 7 a akorát má chytlou masku a je dobitá od krup.
A spotřeba, obě feldy, jak ta co mám teď, tak ta minulá byly MPi. S minulou jsem jezdil za 8,5 a to jsem jezdil šetřivě. S tou nynější jezdím za cca 7,5 (ani ne). Je to i o tom jak je motor zaběhnutý, jaké máš gumy....

ja nevim kam na ty spotreby chodite..ano na dalku jsem se taky dostal na 6 litru pri klidne jizde..ale couracky (pravda ze tezsi noha)..tak spotreba 9-10..da se za 8 ale mene na couracky tezko..to by nesmel nikdo jezdit,dneska je to samej semafor,kloboučkar,a silenej provoz...

-> Marťan136LS: za trochu menej sme kúpili podobné takže cena super ale chce to vidieť
-> Marťan136LS: mpi ide lepšie ale spotrebou je to podobné
-> vhml: Taky pravda. uvidím, nechám se překvapit. I když původní myšlenka byla jak moc veliký rozdíl je ve spotřebě mezi těmito motory. Někdo říkal, že veliký tak jsem chtěl nějaké zkušenosti jakou mají zdejší členové a tak.
-> Marťan136LS: za tyhle prachy řeš stav auta a ne systém vstřikování
-> Kuladmin: Jo no, ale ani jedna z těch prvních a v základu by se nedala tak nějak do těch 15 000? Aby nevypadala tak zle? Možná mi vyjde i strýcova 136L favorit, ale ta je celkem libovka a je mi ji líto ničit jako spotřebáka.
-> Marťan136LS: tzn ze min 1 technickou na tom budes delat ty a to muze byt kamen urazu.
-> Kuladmin: Jn, když já potřebuju, aby mi tak 3 roky odjezdila a pak budu mít Fabii od rodičů, ale potřebuju jen tak na ty 3 roky, nemusí to být žádná leštěnka. Stačila by i v LX rok 1995 40kW. Ale zas aby to nebyla úplná paštika.
-> Marťan136LS: Za 15tis sezenes akorad prorezlou pixlu do ktere budes muset vrazit min 2x nasobek. A co se tyce zvuku v kabine vozu to poznat nelze max jedna ma a druha nema ,,koberec,, pod kapotou apod. Je ale pravda ze venku pri otevrene kapote je trosku jiny zvuk.
-> suri: Nevím, řídil jsem jich víc i BMM i MPi, ale u MPi mi ten zvuk přišel takový hlubší a pisklavější (v autě). Ale tak to je celkem jedno, větší problém jsou finance, že za 15 000,- asi spíš seženu bmm.
-> Marťan136LS: hlubší zvuk ? čo to je za blbosť? obidva sú šicie stroje ak to nie je v poriadku ako má byť
-> suri: To je těžko popsat, MPI má takový hlubší zvuk a mě to docela při jízdě leze na nervy, vím že je to pitomost, ale kdo nezažil nepochopí.
Takže není v té spotřebě zas takový rozdíl?
Takže není v té spotřebě zas takový rozdíl?
-> Marťan136LS: ako vyhovuje viac?
mpi má maličko nižsiu spotrebu ale tak bežne mimo mesto sa dá ísť z 5 v klude , ale bežne mesto a behanie okrajom mesta 7-8
mpi má maličko nižsiu spotrebu ale tak bežne mimo mesto sa dá ísť z 5 v klude , ale bežne mesto a behanie okrajom mesta 7-8
Vytáhnu starší téma, jak moc citelný je rozdíl ve spotřebě mezi BMM a MPI? Při zhruba stejném stylu jízdy (tedy pohodička do 3000 otáček). Je to moc veliký rozdíl? Chci kupovat feldu, ale víc mi vyhovuje bmm, ale zase jsem tak trochu kolenovrt.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: každý si pod tým predstavuje ale niečo iné
-> suri: Max vybava, zadna socka.
-> King: čo znamená plná palba?
-> suri: Však píšu: "..1.3bmm, 50kW, 5 obletů zeměkoule :) .." a projistotu vkládám do tématu "Spotreba Felicia 1.3" :)
Jinak na upřesněnou - je to kombi v plný palbě, v korozi a normálně jezdí na lpg.
Jinak na upřesněnou - je to kombi v plný palbě, v korozi a normálně jezdí na lpg.
-> King: za cca 5,5-6 sa dá z normálnym človekom chodiť úplne bežne , inak čo to máte za voz?
Tak jsem byl kolem půlnoci trochu projet feldu po opravě(1.3bmm, 50kW, 5 obletů zeměkoule :) a zvrtlo se to ve 40km kochací jízdu (dodržování limitů, vyhazování kvaltu z kopce):
Výkon je znehodnocen trojnásobným bržděním takřka do zastavení před stády srnek :)
Výkon je znehodnocen trojnásobným bržděním takřka do zastavení před stády srnek :)
-> venca5: Dokonce se můžeš porovnat s kolenovrty např. na:
www.spotreby.cz/skoda-fel icia-1,3-50-kw-bmm-a843
:)
Jinak, co lze asi čekat na tenhle typ otázek, že?
www.spotreby.cz/skoda-fel icia-1,3-50-kw-bmm-a843
:)
Jinak, co lze asi čekat na tenhle typ otázek, že?

Tak potom neriešim..
ja mam cca 9,5 na 40kW BMM pac 8km tam a 8 zpet takze normal.
No len MPi tam legálne nedostanem, inak by som ho tam už mal:)
Ok tak nechám to asi tak, dik za názory...aj normálne aj podrývacie
Ok tak nechám to asi tak, dik za názory...aj normálne aj podrývacie

-> venca5: Tak si pořiď MPi a budeš na tom (možná) o cca 0,5 litru líp... Ale tohle je opravdu celkem normální a v pohodě spotřeba. Navíc když stojíš v zácpě... ;-)
-> venca5: je to normálne, ked chceš šetrit namontuj lpg
Poviem ti tak, že jazdím vačšinou sám do školy, do práce a tak...trasy asi 10 km tam a 10 späť...sú tu zápchy jak sviňa...a áno 7 litrov. Nevytáčam to, snažím sa ísť normálne.
A tých 7 na dialnici pri cca 110 km/h mi tiež príde dosť..
A tých 7 na dialnici pri cca 110 km/h mi tiež príde dosť..
Spolucestující, náklad, počasí, provoz, benzín, nálada řidiče atd.... takovejch věcí co ti ovlivní spotřebu! Ale průměrně 7 ve městě?
No dá sa jazdiť aj po meste so slušnou spotrebou, priemerne som mával tak 7 litrov...teraz mi naposledy vyšlo 7 litrov na dialnici..
-> venca5: Úplně pohoda spotřeba, já když jedu eko režim, tak se sice dostanu aj cca pod šest litrů. Ale to co ty tu uvádíš je úplně v pořádku 

-> Nwkt: 3l
Co čekáš 5l ve městě?
Já myslím proč by to nebylo normální...
Je normálne aby Felicia 1.3 BMM, 50kW mala v meste spotrebu 9 litrov a mimo mesta 7? Je tam motor 136 Mpi, ktorý ma 20 tis km...je na vstrekovaní BMM. Ručnú brzdu zatiahnutú nemám:)..diky