skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pod zatížením cuká
prohledat
91 příspěvků (zobrazeno 51 až 91) od 09.08.2010 do 24.02.2013, založil/a malybobicek
-> minno: ja mam klasicky stary magneton (s120) v aute ale ufo na neho ktosi uz dal to hanhartacke ... fungovat to funguje v porovnani s inym rozdelovacom z 120 s normalnym ufom by som povedal rovnako naprd, (tam by mal byt uplne iny rozdelovac (motor 110R)), aspon teda som ziadny rozdiel nepocitil, az budem mat chvilku tak to omrknem ci je to rovnake, neskumal som to...
-> suri: ja mam odskusane jednokomorove Jikovy a aj jednokomorovy Solex a cuka to stale....v SEDR-i to asi nebude
-> afro100: ale je zámenné aj to staré ufo za nové ufo? nie je tam rozdiel napríklad v dĺžke toho tiahla od ufa alebo tak?
Ja mám tento nový dnes vyrábaný typ rozdeľovača s ufom, ktorý má výustok na podtlakovú hadičku takto mrdnuto z boku, nie do hora ako staré typy:
www.eurosta.cz/hanhart/Ro zdel_B.html
Ja mám tento nový dnes vyrábaný typ rozdeľovača s ufom, ktorý má výustok na podtlakovú hadičku takto mrdnuto z boku, nie do hora ako staré typy:
www.eurosta.cz/hanhart/Ro zdel_B.html
-> minno: da sa to zamenit, na zakladnej doske odistis jednu segerovku a vymenis cele ufo
-> suri: ty brďo čožeeee
to vidím prvý krát. Dobre vedieť. Každopádne ja mám nový rozdeľovač od Magneton-Hanhartu a tam sú už tie membránové telieska trochu iné a myslím že nezámenné so starými....

-> minno: dá sa ak si zoženieš maticu zo starších rozdelovačov
www.skoda110r.cz/gallery. php?aid=108&am...
www.skoda110r.cz/gallery. php?aid=108&am...
-> darklord: rozsah podtlakovej regulácie sa snáď bez zásahu do konštrukcie rozdeľovača meniť nedá, nie?
-> minno: a skusal si odpojit hadicu podtlaku od rozdelovaca? pripadne zmensit rozsah podtlakovej regulacie

-> minno: to nebude chyba ale vlastnosť karburátora SEDR
hehe, cukanie
Ja už mám pocit, že je jednoduchšie pretiahnuť slona uchom ihly ako odstrániť cukanie na škodovke. Po dlhých skúšaniach a trápeniach už mám k tomu totálnu nechuť vôbec s tým ešte niečo robiť. Pokiaľ mi niekto nedá zaručenú radu, ktorá funguje, ani sa do toho už nebudem púšťať. A pritom ma to pekne serie, že to kucká.
Rovnaký problém ako popisuje väčšina z vás, skubanie autom v otáčkach cca 2200 - 2800. Niekedy necuká vôbec, potom zas začne cukať a je jedno či idem po rovine alebo dole kopcom, rozcuká sa to a amen. Jedine pridať alebo ubrať plyn a dostať to do otáčok, aby necukalo. Najhoršie je to v kolóne, kedy treba udržovať konštantnú rýchlosť a vy idete ako na koni. Vtedy vyhodiť rýchlosť, nechať auto mierne spomaliť, potom tam zas hodiť kvalt a pridať aby som sa vyhýbal cukaniu
Problém mám ešte od starého motora pred rokom 2007, skubalo. Už sa medzitým postavil nový motor, nový karburátor, nový rozdeľovač, komínok rozdeľovača, sviečky, káble...stále kucká. Rozdeľovače som už skúšal dva, aj úplne nový, aj jazdený, sviečky aj brisk aj NGK, nové káble, ventile, odtrh šteľované, predstih skúšané meniť od cca 3 do 10 stupňov, tesnenia menené, hladina v plavákovke nastavená na chlp presne, skúšané odpojiť hadicu k posilku a zapchať dieru v saní, všetko bez citeľnej zmeny....proste stále to v určitých otáčkach / zaťažení pri konštantnom plyne cuká....

Rovnaký problém ako popisuje väčšina z vás, skubanie autom v otáčkach cca 2200 - 2800. Niekedy necuká vôbec, potom zas začne cukať a je jedno či idem po rovine alebo dole kopcom, rozcuká sa to a amen. Jedine pridať alebo ubrať plyn a dostať to do otáčok, aby necukalo. Najhoršie je to v kolóne, kedy treba udržovať konštantnú rýchlosť a vy idete ako na koni. Vtedy vyhodiť rýchlosť, nechať auto mierne spomaliť, potom tam zas hodiť kvalt a pridať aby som sa vyhýbal cukaniu

Problém mám ešte od starého motora pred rokom 2007, skubalo. Už sa medzitým postavil nový motor, nový karburátor, nový rozdeľovač, komínok rozdeľovača, sviečky, káble...stále kucká. Rozdeľovače som už skúšal dva, aj úplne nový, aj jazdený, sviečky aj brisk aj NGK, nové káble, ventile, odtrh šteľované, predstih skúšané meniť od cca 3 do 10 stupňov, tesnenia menené, hladina v plavákovke nastavená na chlp presne, skúšané odpojiť hadicu k posilku a zapchať dieru v saní, všetko bez citeľnej zmeny....proste stále to v určitých otáčkach / zaťažení pri konštantnom plyne cuká....
Nechcem zakladať zbytočne novú tému tak píšem sem, mám motor 781.136 v Š 120 a zapaľovanie mám ešte zo starého motora (742.120). Kedže mi ale odišiel rozdeľovač tak som dal druhý ale tento rozdeľovač čo tam mám teraz je 105-kový.....a teda aký mám nastaviť predstih ? 5 stupňov ako na 120 alebo 3 stupne ako na 105 ?
-> matoo:
No ja sa v tom už nevyznám ... treba skúsiť všetko možné ...
No ja sa v tom už nevyznám ... treba skúsiť všetko možné ...

-> Lukas/Fishmaster: ked by to malo byt tryskou, tak preco mi to robi aj na LPG? a na 3roznych karbecoch? karbec to nebude...podla mna
-> ozzman1000:
Ja som dával takisto N98 ... ale s tou triskou neviem ( vyzerá to byť dobrý nápad) ... ja tam mám lekra tak ten by mal byť bez problémov ... ja už naozáj neviem .... ešte musím skočiť na strobodkop a na sondu ...
a len tak medzirečou ... kde sa stratily naši odborníci z VIRTU????
Ja som dával takisto N98 ... ale s tou triskou neviem ( vyzerá to byť dobrý nápad) ... ja tam mám lekra tak ten by mal byť bez problémov ... ja už naozáj neviem .... ešte musím skočiť na strobodkop a na sondu ...
a len tak medzirečou ... kde sa stratily naši odborníci z VIRTU????
-> Urbi:
skúšal som dávať aj 98 oktán a cukalo to furt...odtrh je nastavený správne, predzápal tiež... hoc je to 130 motor vyskúšam tam pokusne hodiť 105-kový karburátor a uvidím ako to pôjde
skúšal som dávať aj 98 oktán a cukalo to furt...odtrh je nastavený správne, predzápal tiež... hoc je to 130 motor vyskúšam tam pokusne hodiť 105-kový karburátor a uvidím ako to pôjde
-> Lukas/Fishmaster: Detonuje to ? Pokud ne, předstih zvyšte, jinak jestli je funkční podtlak uvidíte na storboskopu hned, při prudkém přidání plynu to okamžutě vyletí, když ho odpojíte, musíte vidět rozdíl, jak ne je špatný. Jinak zkuste o trošičku obohatit první stupen, např z 115 na 118, já bych viděl problém v cukání hlavně na straně karburátoru. Už sem poskoušel asi 5 rozdělovačů různých všechny v perfektním stavu bez vůlí a pořád to škube, karburátor je pro jistotu opaplaný silikonem i zvenku kdyby si to náhodou podsávalo a pořád je to to samé. mezi 2-3tis škube jako blázen, zkusím ještě karburátor ze 120, stejně není potřeba na prvním stupni mít difuzor 22, v dif. prumeru 20 je vetsi podtlak uz pri malych otackach a lepe se da doladit. Nemuze to byt take jinym palivem ? Kdyz se vyrabely tyto karburatory a zapalovani, nebyla treba smes benzinu trochu jina ? Navic se jezdilo buď na special nebo na SUPER 96...mohlo by to mit zasadnejsi vliv ?
-> matoo:
Ja tam mám ETZ z favo, takže odtrh neriešim ... ale netuším ... podla mna to bude mať niečo s podtlakom ... uvidíme ... ked to doladíme tak poreferujem ...
Ja tam mám ETZ z favo, takže odtrh neriešim ... ale netuším ... podla mna to bude mať niečo s podtlakom ... uvidíme ... ked to doladíme tak poreferujem ...
-> Lukas/Fishmaster: no hej, ale kde v zapalovani? zly odtrh? alebo co by to mohlo byt?
-> matoo:
Tak tak .. bude to v zapalovaní ... ja som dal karbec ako nový ... a stále to hopká ... teraz to začína pri 2200 a konči tak pri 2600-2700 otáčok ... ale len pri miernom plyne ... alebo pri miernej akcelerácii ...
Tak tak .. bude to v zapalovaní ... ja som dal karbec ako nový ... a stále to hopká ... teraz to začína pri 2200 a konči tak pri 2600-2700 otáčok ... ale len pri miernom plyne ... alebo pri miernej akcelerácii ...

-> ozzman1000: ja to ked tak vidim na tu podtlakovu regulaciu, karbec to neni urcite, lebo mne to robi na LPG a aj na benzin a uz som skusal 3rozne karbece od roznych vyrobcov a ziaden rozdiel....
Mne to cuká v uvedenom rozmedzí hlavne pri pridaní plynu a pod zaťažením. Cez víkend som zmenil sviečky, doladil sa predzápal aj odtrh, nastavil sa karburátor, ale robí to furt. Ešte skúsim naštelovať vôľu ventilov. teoreticky by to mohla ešte byť odstredivá/podtlaková regulácia v rozdelovači, niečo v karburátore (neviem čo lebo je cca 3 tis. po komplet repase)...bojím sa aby to nebol dáky podpálený ventil 

-> Lukas/Fishmaster: jj, aj mne to zacina na tych 2200 ale konci skorej ako tebe...aj ja som myslel na ten rozdelovac, ked bude cas prehodim iny...a uvidime
Tak dneská som to sledoval ... síce na rozštelovanom motore ... začína to hopkať od 2200 otáčok ...( ak mi ukazuje dobre otáčkomer) ... a konči to tesne ked minie hranicu 2800 - 3000 ot ... zaujímavé ... rozmýšlal som či to nemôže byť niaka " diera" v rozdelovači ... konkrétne v regulácii predstihu ... jednoducho pri určitej hodnote podtlaku ... je to sila ...
Tiez mam problem s cukanim a neviem si s tym rady , ked pridavam motor ide pekne do otacok bez cukania ,ale ked chcem ist konstantnou rychlostou (napr. v meste 50 km/h) tak stale ten motor cuka nie sice nejak moc ,ale citit to ,co to môze robit ? karbec cika pekne a bol vybraty z auta v ktorom siel pekne ,sviecky nove ,zapalovanie doladene u mechanika...
je to 120 motor
je to 120 motor
-> matoo: -> ozzman1000:
Tak všera sa mi to podarilo poskladať ... je tam karbec + rozdelovač+ sviečkové káble+ sviečky + natankoval som N98 ... ale je to poladené len podla ucha ... aj Lekra som došteloval bajočko takže ked to hodím na stroboskop a zmeriame emisie ... potom zreferujem ...
Ale prvý dojem auto celkom ide, ale stále nad 2000 (alebo 4Q - 55 km/h ) cítiť také jemné cukanie ... nie je to už ako predtým - ked mi až kmitalo spolujazdcovou sedačkou ... je to znatelne lepšie ... uvidíme po doladené ...

Tak všera sa mi to podarilo poskladať ... je tam karbec + rozdelovač+ sviečkové káble+ sviečky + natankoval som N98 ... ale je to poladené len podla ucha ... aj Lekra som došteloval bajočko takže ked to hodím na stroboskop a zmeriame emisie ... potom zreferujem ...
Ale prvý dojem auto celkom ide, ale stále nad 2000 (alebo 4Q - 55 km/h ) cítiť také jemné cukanie ... nie je to už ako predtým - ked mi až kmitalo spolujazdcovou sedačkou ... je to znatelne lepšie ... uvidíme po doladené ...

-> ozzman1000: tiez si nemyslim ze to bude karbecom, skusal som uz 2jikovy a jeden solex a furt to iste od 2000 po nejakych 2700 to pri jemnom drzani plynu cuka, ked ho zoslapnem tak to viac-menej zmizne...sviecky som tiez menil a nic, a robi to na oboch palivach (benzin/lpg)
najhoršie sa to správa medzi 2000-2800 rpm...potom sa to cukanie stráca...ja som už menil všetko možné, káble k sviečkam, sviečky, rozdelovač aj karbec je po repase, rozvody aj komínok rozdelovača vymenený, tesnenia pod parohy aj pod karbec, kondenzátory som skúšal asi 3, indukčka je nová, ja už fakt neviem kde je zrada 

-> vhml:
Však vravím že to je tak 50/50 ... chyba bude v príprave zmesi ale určite aj v rozdelovači ...
Však vravím že to je tak 50/50 ... chyba bude v príprave zmesi ale určite aj v rozdelovači ...

-> vhml: urcite nie, lebo mne to robi na troch roznych karbecoch....
Já teď třeba nasadil stojatýho webra s hodne bohatou prvni klapkou. A kucká to kolem 3500 a není schopný to přejít přes - příliš bohatá směs. S otevřením druhý klapky to pak vystřelí. Není teda chyba ve směsi u vás?
-> Urbi: -> ozzman1000:
Tak problém som ešte nevyriešil ... mám doma na stole zapalovanie favo+ rozdelovač (860) karbec LEKR ... ako nový ( repased by ICE05) nové sviečkové káble ... ale preistotu sa mi doje...bal diferenciál ( odstrihlo mi s neho dve šrobky) takže som asi skončil ...
Ale moj názor je taký že problém je rozdelovača karbec ...50% na 50%. Uvidíme čo s tým teraz dalej budem robiť ... motor von, prvodovka von a je tu zima takže som skončil definitívne ...
Tak problém som ešte nevyriešil ... mám doma na stole zapalovanie favo+ rozdelovač (860) karbec LEKR ... ako nový ( repased by ICE05) nové sviečkové káble ... ale preistotu sa mi doje...bal diferenciál ( odstrihlo mi s neho dve šrobky) takže som asi skončil ...
Ale moj názor je taký že problém je rozdelovača karbec ...50% na 50%. Uvidíme čo s tým teraz dalej budem robiť ... motor von, prvodovka von a je tu zima takže som skončil definitívne ...

Naproto totožný problém s motorem felicie 50 kw ve škodovce s karburátorem sedr 130 a rozdělovačem Pal typ 540. Ale já už jsem z toho nemocný... svíčky vyměněný, rozdělovače vyzkoušený 3 samí pěkný, kabely taky, karburátor byl přetěsněný nedávno a pro jistotu je zatřený silikonem i zvenku, tlaky dobrý, těsnění nová a pořád to škube, ale jako pořádně mezi 2-3 tis. ot., jinak auto při plném šelápnutí plynu jede velice schopně. Ale toto je na o*ebání.
Lukas/Fishmaster 12.08.10 07:21:26 napsal:
COL:
Už som kúpil nové sviečky (brisk 15YC+sviečkové káble, takže uvidíme
ako to pojde dalej … vymením ešte aj karbec (za vyčistený a
vyladený)+nové tesnenia …

mám rovnaký problém, už si to vyriešil?
COL:
Už som kúpil nové sviečky (brisk 15YC+sviečkové káble, takže uvidíme
ako to pojde dalej … vymením ešte aj karbec (za vyčistený a
vyladený)+nové tesnenia …

mám rovnaký problém, už si to vyriešil?
COL:
Už som kúpil nové sviečky (brisk 15YC+sviečkové káble, takže uvidíme ako to pojde dalej ... vymením ešte aj karbec (za vyčistený a vyladený)+nové tesnenia ...

Už som kúpil nové sviečky (brisk 15YC+sviečkové káble, takže uvidíme ako to pojde dalej ... vymením ešte aj karbec (za vyčistený a vyladený)+nové tesnenia ...

-> Lukas/Fishmaster: Podobnou vec jsem ted resil, myslel jsem, ze je to prostrelena civka, ale delaly to svicky - na pohled krasna NGKacka jemne cihlove barvy s cca 9.000 km na hrbu (z vetsi casti na plyn).
No ja mám podobný problém ... pri akcelerácii ... ked šlapnem na plyn pri 2000 ot/min ( aj na rovnej ceste) začne motor cukať ... proste skacká, robí to asi do 2800-3000 ot/min a potom ide normálne ...
Predstih je v poriadku ... nastavený ...
Dal som zrepasovať karbec (Lekr) a ešte skúsim vyhodiť a dať nové sviečky a potom zreferujem ...
Ináč mám motor 136 favo v rapide + ETZ+vačica 265 ...
Môže to byť aj malým kompresným pomerom???
Predstih je v poriadku ... nastavený ...
Dal som zrepasovať karbec (Lekr) a ešte skúsim vyhodiť a dať nové sviečky a potom zreferujem ...
Ináč mám motor 136 favo v rapide + ETZ+vačica 265 ...
Môže to byť aj malým kompresným pomerom???

Vyřešeno. Seřízeny ventily, odtrh a předstih a je to v pořádku.
Děkuji za pomoc
Děkuji za pomoc
-> ferrari: pise od 2000 vyssie, teda asi aj pri vyssich ot.
Ja by som šiel skôr po karbeci...ale tiež po šoférovi, pretože 2000 ot v zátaži je "trošku" málo...
predstih
Ahoj,
chtěl bych vás požádat o radu, ohledně motoru 130 v rapidovi. Pod zatížením, při jízdě do kopce cuká projevuje se to od 2000 rpm výše. Při jízdě po rovině při stejných otáčkách tento problém nepozoruji. Jsou tam nové svíčky N14YC, ale s těmi to jezdí asi 300km a před tím nebyl problém. Objevilo se to "přes noc", nic se s motorem nedělalo. Zítra zkusím zkontrolovat ventily a předstih. Napadá mne také kondík, ale ten je měsíc nový (poctivý Czechoslovakia
)
chtěl bych vás požádat o radu, ohledně motoru 130 v rapidovi. Pod zatížením, při jízdě do kopce cuká projevuje se to od 2000 rpm výše. Při jízdě po rovině při stejných otáčkách tento problém nepozoruji. Jsou tam nové svíčky N14YC, ale s těmi to jezdí asi 300km a před tím nebyl problém. Objevilo se to "přes noc", nic se s motorem nedělalo. Zítra zkusím zkontrolovat ventily a předstih. Napadá mne také kondík, ale ten je měsíc nový (poctivý Czechoslovakia