skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pod zatížením cuká
prohledat
91 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 09.08.2010 do 24.02.2013, založil/a malybobicek
-> Urbi: nechal som ju tam ,plynulejsie to snou zrychluje,predtym ten motor troska "kopal",teraz pekne taha.
-> BeBe: Tu trrysku 120 bych tam stejně na zimu nechal pokud nemáš zapojené předehřev vzduchu od výf. svodu.
Problem asi uspesne vyrieseny ,cukanie sa nezmenilo ani po vymene trysky 1st. za 120 a vzdusniku za 190,bolo to len o nieco lepsie, ale neskor zacal kolisat volnobeh resp. sa vobec nedal nastavit.Tak som pri rozborke zistil ,ze mam v kanali za volnobeznou tryskou niaky divny "sopel", ktrory ju pripchaval ...a preto to pri ciastocnej zatazi cukalo ,aj ked volnobeh to drzalo.
-> BeBe: favo tam není obré dávat, má rozsah 10st., což je sabo o sobě strašně moc a navíc reaguje na nižší podltak, takže to pak klepe i když už je plyn přidaný dost
-> Urbi: podtlak funguje aj hadica je ok ..skusal som to aj s podlakovym regulatorm z fava,ktory ma vacsi rozsah ..trosku sa to zlepsilo pri ciastocnom zatazeni no pri prudsom pridani to klepalo podstatne viac ..zajtra si na to najdem cas a poreferujem ..zatial dik vsetkym
-> BeBe: Podtlak u rozdělovače funguje ? zkus dat novou hadice prumer 5mm na podtlak rozdělovače a zkus pusou nasát co nejvíce, musí se to v rozdělovači hýbat, zkus také profouknout šroubení na karb., poté tu hadici raději utáhni na obou stranách. Právě podtlak zvětšuje předstih při jízdě na kousek plynu v částečném zatížení. Každopádně to chce i obohatit jak už píšeš tr.120/vz.190, zvláště v zimě, v horkém létě by ti to zřejmě nedělalo na to nastavení co máš teď.
ok tak to skusim trochu prikrmit, teraz tam je 115/210,tak skusim 120/190 a vymenim este aj trysku prechodov z 50 na 60
-> BeBe: mne to aj na sériovom karbeci 3223 nerobilo, resp. nijak hrozne, občas.. na prvý stupeň som dal trysku 120 a nerobí to vôbec 

skus dat na prvu komoru trysku 118 alebo 120 a vzdusnik 190 a malo by to prestat .
Hmm ahojte ,tak otvaram opat tuto ,neviem ci doriesenu ,temu.Mam novy motor fel 50Kw mpi,bezkontakt s chrakteristikou ako 120/130,novy SEDR dif 22/24 trysky ako pre 136.
A rovnaky problem pri rozbehu a pridani taha pekne no ist 50/na 4ke sa bez toho pocukavania neda ,co je pri jazde po meste na hovno...takze otazka, vyriesil to niekto???
Laborovanim som zistil ,ze pri velkom predstihu to nerobi, no zas to pod zatazou a pri prudkom pridani klepe jak traktor..tak som to nastavil na taky kompromis no pri prudkom pridani to klepe dlhsie nez je zdrave ,no ale uz to tak necuka.
Mam pocit ,akoby to bolo v otackach 2000-2500 prilis chudobne a preto tomu ten vysoky predstih vyhovuje,skusim tam dat o nieco vacsiu trysku a mozno mensi vzdusnik....
Tak prisiel niekto na nieco mudre za tie dva roky?
A rovnaky problem pri rozbehu a pridani taha pekne no ist 50/na 4ke sa bez toho pocukavania neda ,co je pri jazde po meste na hovno...takze otazka, vyriesil to niekto???
Laborovanim som zistil ,ze pri velkom predstihu to nerobi, no zas to pod zatazou a pri prudkom pridani klepe jak traktor..tak som to nastavil na taky kompromis no pri prudkom pridani to klepe dlhsie nez je zdrave ,no ale uz to tak necuka.
Mam pocit ,akoby to bolo v otackach 2000-2500 prilis chudobne a preto tomu ten vysoky predstih vyhovuje,skusim tam dat o nieco vacsiu trysku a mozno mensi vzdusnik....
Tak prisiel niekto na nieco mudre za tie dva roky?
-> minno:
No dobre na gramatiku sú tu iné témy ... tu sa rieši skackajúce auto v rozmedzí 2200 - 2500 otáčok ... tak k téme
No dobre na gramatiku sú tu iné témy ... tu sa rieši skackajúce auto v rozmedzí 2200 - 2500 otáčok ... tak k téme
-> Lukas/Fishmaster: hej hej velmy blýzko :o)
-> minno:
No jasné podarí sa ... niekedy ... preklep .. o a ô sú blýzko seba ...
No jasné podarí sa ... niekedy ... preklep .. o a ô sú blýzko seba ...

-> Lukas/Fishmaster: "môhla"? :D
-> ozzman1000:
Akože možné je všetko ... môhla by to byť aj niaka nevyváženosť, kedže to robí len v intervale 200-300 otáčok ...
Akože možné je všetko ... môhla by to byť aj niaka nevyváženosť, kedže to robí len v intervale 200-300 otáčok ...

-> ozzman1000: ja mam vzadu klasicke 4kusky a vpredu na prevodovke 2kusky, menene asi pred 2rokmi
Jeden známy mi vravel že by to mohlo byť aj spojkou...ak je to vraj blbo vyvážené tak to pri určitých otáčkach hádže.
Rozmýšľam či v tom "cukaní" svoju úlohu nebudú hrať aj rozmrdané uloženia motora a prevodovky
Rozmýšľam či v tom "cukaní" svoju úlohu nebudú hrať aj rozmrdané uloženia motora a prevodovky

-> ozzman1000:
No to nie ... na všetkých je rovnako ... proste ked vyberám rozdelovač tak si natočím klukovku na 1 valec a ... a palec ukazuje na rysku ... takže tak ... neviem čo s tým môže byť ... je to proste záhada, a automechanik čo má 40 rokov skúseností zo škodovkami tiež nevie v čom môže byť problém ...
No to nie ... na všetkých je rovnako ... proste ked vyberám rozdelovač tak si natočím klukovku na 1 valec a ... a palec ukazuje na rysku ... takže tak ... neviem čo s tým môže byť ... je to proste záhada, a automechanik čo má 40 rokov skúseností zo škodovkami tiež nevie v čom môže byť problém ...

tak vymenil som palec aj viečko rozdelovača a žiadny pokrok som nezaznamenal furt to isté
-> Lukas/Fishmaster:
nemáš na tých rozdelovačoch dole pootočený ten prstencový unášač o 180°?
-> Lukas/Fishmaster:
nemáš na tých rozdelovačoch dole pootočený ten prstencový unášač o 180°?
Tak včera som bol na stroboskope a emisiách ... zaujímavá vec sa mi stala... skorej záhada by som povedal ... tá moja mrcha nechcela ísť na žiadnom inom rozdelovači, len na starom ... záhada, aj technik mi povedal že tomu nechápe ... 3 rozdelovače bez vôle + nová cievka + čisté ako nové ??? nechápem tomu ani ja ... tak teraz pohnime rozumom ... môže byť niaka chyba v tom permanentnom magnete čo je vo vnútri rozdelovača????

-> Lukas/Fishmaster: teoreticky by mohla, prakticky asi zalezi aj aka velka ta vola je, osobne sa vzdy snazim aby na rozdelovaci vola nebola
Ešte jedna vec ... môže takéto niečo robiť vôla v domčeku??? nie v rozdelovači ( v tom excentry) ale až dole v tom domčeku čo drží rozdelovač ...

-> matoo: medzi palec a tu hriadelku si dal igelit, aby bol ten palec na tej hriadelke pevnejsie ulozeny s mensou volou?
-> afro100: co uz, ale je to funkcne :)
-> matoo: jj, na 110L som mal tiez tak, teraz uz viem preco :D
-> afro100: jj, robilo to aj inde, vymedzil som volu kusok igelitky:))
-> matoo: nz, pokial ti to ale robilo aj na solexe a na inom karbe, tak by to malo byt tym palcom, ja som na to siel pokus omyl, vzdy som vymenil nejaku vec a skusil, az to prestalo ...
-> afro100: vymedzil som volu na tom palci a vyzera to tak, ze to pomohlo :) dakujem za radu, ale inak som zmenil aj karbec za pochybny SEDR...

-> afro100: aha, uz mi je jasne, co si myslel....
vsetko je cudne
vsetko je cudne
-> minno 08.10.10 09:19:03: cim to bolo netusim, ale po vymene spominanych dielov to prestalo. Skor si myslim, ze sa tak mozu prejavovat aj rozne zavady a teda co to sposobuje u jednoho, nemusi to sposobovat u druheho ...
Plastovy vylisok myslim to, ked sa pozries do palca zospodu, do tej diery na ktorej ten palec vlastne drzi na hriadelke, je tam taka cast, taky vystupok, aby sa zaistilo, ze sa palec na hriadelke nebude otacat. No a u mna to bolo z oboch stran vybite, asi nejaky zly material a teda lietalo to tam. Teda samovolne sa to otacalo voci tej hriadelke ...
Plastovy vylisok myslim to, ked sa pozries do palca zospodu, do tej diery na ktorej ten palec vlastne drzi na hriadelke, je tam taka cast, taky vystupok, aby sa zaistilo, ze sa palec na hriadelke nebude otacat. No a u mna to bolo z oboch stran vybite, asi nejaky zly material a teda lietalo to tam. Teda samovolne sa to otacalo voci tej hriadelke ...
ine karburatory vyskusane nemam , je to naozaj len laborovanie a vymena vsetkeho . Ale je tu moznost ze takto rovnako sa prejavuju rozne zavady
.
Priklad : DDSR , auto slapalo bez trhania , karburator mal jednu muchu , zasekavala sa tycka trisky ekostatu , tak som dal dole veko , tycku povytiahol a veko dal hore , a motor zacal kuckat pri 2800 ot

Priklad : DDSR , auto slapalo bez trhania , karburator mal jednu muchu , zasekavala sa tycka trisky ekostatu , tak som dal dole veko , tycku povytiahol a veko dal hore , a motor zacal kuckat pri 2800 ot
-> afro100 08.10.10 01:08:17: ktory presne plastovy vylisok myslis? ale to bola u teba asi tiez len nahoda, lebo ako som uz pisal, ja som uz vsetko komplet viac krat menil od karburatora az po rozdelovac a casti rozdelovaca a sviecky a kable za nove kusy a nikdy nic nepomohlo.
-> MiroJ 08.10.10 07:55:19: v stave karburátora to nie je, mám úplne nový SEDR (no teraz uz ma cez 30 tis. km) a robilo mi to vzdy aj na novom aj na starom.
-> MiroJ 08.10.10 07:55:19: v stave karburátora to nie je, mám úplne nový SEDR (no teraz uz ma cez 30 tis. km) a robilo mi to vzdy aj na novom aj na starom.
-> afro100: tvojej verzi sa priklanam skor :) cim skor vyskusame
-> MiroJ: -> suri: chlapci, a preco to robi aj solex ked je chyba v jikove? a preco to robi aj na LPG?
-> MiroJ: aj nový dlhý sedr veľa nevydrží , sused to má tri roky na aute a je to ako po 20 rokoch
...podla mna je chyba v karburatore , v jeho stave , v pocte km a znacke pripadne navrhnutej funkcnosti(jikov) ... kazdy repasnuty karbec(edsr, sedr a dokonca aj ddsr po case) co som na motor osadil siel urcitu dobu pekne , potom zacal sklbat ... teraz mam nahodeny LEKR a o sklbani asi citu ani sluchu ,zatial ...
-> matoo: chcel si odpoved do tej spravnej temy ( skoda-virt.cz/cz/.../1379
57-motor-pri-vysich-otacka
ch-cuka ) cize sem.
Motor S 110R/LS, karb EDSR na posledne eR, rozdelovac 120, sviecky Brisk Super YTTRIUM N15YC (viem ze by tam mali byt ine, ale funguje to velmi dobre aj na tieto).
Robilo to bordel od nedavna (cca mesiac) a to tak, ze pri ustalenej rychlosti napr 80 km/h to cukalo a pri brzdeni motorom do krizovatky kopalo ...
Postupne som metodou pokus omyl, vymenil karb za DDSR, ine kable k sviecam (starsie ale OK), ine sviece (jazdene mnou bez problemov na 110L, Brisk Super N15YC). Nicim z menovaneho to nebolo. Motor sa spraval stale rovnako.
Potom som uz len kontroloval rozdelovac, mal odtrh 0,30. Pokusne som ho zvacsil na 0,40 (mal by byt 0,35-0,45) ale nezlepsilo sa to. Vymenil som teda cely rozdelovac za iny z 120 (povodny co bol na tomto motore) a vsimol som si, ze je nastrihnuty palec zvnutra. Ten plastovy vylisok, co zabranuje pootoceniu bol z oboch stran vymlateny od hriadelky. Nasadil som iny palec, zkontroloval odtrh, znizil som predstih (o kolko netusim) a je to OK.
Motor S 110R/LS, karb EDSR na posledne eR, rozdelovac 120, sviecky Brisk Super YTTRIUM N15YC (viem ze by tam mali byt ine, ale funguje to velmi dobre aj na tieto).
Robilo to bordel od nedavna (cca mesiac) a to tak, ze pri ustalenej rychlosti napr 80 km/h to cukalo a pri brzdeni motorom do krizovatky kopalo ...
Postupne som metodou pokus omyl, vymenil karb za DDSR, ine kable k sviecam (starsie ale OK), ine sviece (jazdene mnou bez problemov na 110L, Brisk Super N15YC). Nicim z menovaneho to nebolo. Motor sa spraval stale rovnako.
Potom som uz len kontroloval rozdelovac, mal odtrh 0,30. Pokusne som ho zvacsil na 0,40 (mal by byt 0,35-0,45) ale nezlepsilo sa to. Vymenil som teda cely rozdelovac za iny z 120 (povodny co bol na tomto motore) a vsimol som si, ze je nastrihnuty palec zvnutra. Ten plastovy vylisok, co zabranuje pootoceniu bol z oboch stran vymlateny od hriadelky. Nasadil som iny palec, zkontroloval odtrh, znizil som predstih (o kolko netusim) a je to OK.
-> minno:
priklánam sa k tvojmu názoru ... rezonancia nie ...
priklánam sa k tvojmu názoru ... rezonancia nie ...

-> matoo: to je pekna kravina :) Ked nieco rezonuje tak je to len zvuk, rozochvenie plechu, naopak ked auto cuka tak je to skubanie, trhanie, ide ti dusu vytriast z tela a sedacky vytrhnut z uchytenia :) Navyse mne auto v interieri nerezonuje.
-> minno: minko, ja len ze pocas jazdy moc nevies ci je to chod motora alebo rezonancia, lebo obe ti mozu pripadat rovnako, hlavne je to v urcitom spektre otacok, tak preto som narazal na tu rezonanciu
-> matoo: rezonacia plechu je predsa nieco ine ako nepravidelny chod motora
-> minno: priecka pohlcuje iste spektrum rezonacii od motora, ja len ze ci by to nemohol byt kludne aj to, ale ako vidim, ty mas plnu, cize to asi nebude ono :(
a k tym karbecom, nadavate tu na jikov, a preco mi to potom robi aj na solex?
a k tym karbecom, nadavate tu na jikov, a preco mi to potom robi aj na solex?
-> Lukas/Fishmaster: aa do kelu :/ tak to sme potom v prdeli.
-> matoo: co ma s tym priecka spolocne? ja mam plnu.
-> matoo: co ma s tym priecka spolocne? ja mam plnu.
-> Lukas/Fishmaster: kluci? este jedna kontrolna otazka. ake mate motorove priecky? plne alebo prazdne? ja mam prazdnu
-> minno:
Tak možno ta nepoteším ... ja tam mám lekra ... vyčisteného ... ako nový ... a kucká to takisto ... takže karburátor by som vyradil s problému ... bol odskúšaný LEKR všetky typy SEDR takže podla mna to stačí ... na mojej starej 105ke som s kuckaním problém nemal ...
Tak možno ta nepoteším ... ja tam mám lekra ... vyčisteného ... ako nový ... a kucká to takisto ... takže karburátor by som vyradil s problému ... bol odskúšaný LEKR všetky typy SEDR takže podla mna to stačí ... na mojej starej 105ke som s kuckaním problém nemal ...

-> Urbi: to je síce všetko pekné ale asi si nečítal, čo som písal: ja mám všetko nové. Teraz to už síce úplne nové nie je, ale cukalo mi to aj na starom motore rovnako ako mi to cuká aj na novo postavenom motore a všetko som už menil a nastavoval x-krát. S tým Lekrom by to zaujímalo aj mňa.
-> minno: /plně vim o čem mluvíš...už sem z toho nemocný, cukání cukání zdá se mi o tom jak jedu na malo plynu a jak se mi všechno klepe v aute od cukání a zbudím se zpocený :D :D Rozdělovač jsem zkoušel úplně bez podtlaku a zvětšil trochu předstih, trošku změna k lepšímu tam byla,malá :D Tak ještě prá dalších poznatků : Zkusit,zda je stejný předstih když točíš klikou vícekrát, já měl špatný rozdělovač a házel o 5 stupnů jinak na každé dva válce...taky bude hrát roli vůle v rozvodech, ozubení v náhonu rozdělovače a vůle na čepu rozdělovače, to bych nevěřil jak ten předstih na stroboskopu skáře v otáčkách na každé dva válce jinak...možno že to taky bude tím. Zkoušel si tlaky ve válcích ? Neměl by být rozdíl více jak 1 jednotku na ručičce od nejhoršího a nejlepšího válce. A poslední věc která myslím bude mít největší vliv se nachází někde v sacím traktu: i malá netěsnost může způsobit velký vliv při tak velkém podtlaku který v sání je, takže budu všechno přetěsnovat a dávat větší množství kvalitního silikonu všude. Také když je velká vůle v osičkách v karburátorů může mít svůj malý vliv. Ale zajímalo by mě jestli je zakopaný pes v tom SEDRU, jestli by to s lekrem bylo v pohodě...ale lekr se mi už z principu nelíbí...malé průměr dif.,aut. sytič a vůbec ta konstrukce. A poslední věc...v druhém autě s ostoru vačkou zádný takový problém neexistuje, takže taky popřemýšlím o přebrus na 265.
-> minno: tak nejak , šteluješ s tým napruženie tej membrány
-> afro100: -> suri: a tým šteľovaním podtlaku na rozdeľovači sa dá vôbec niečo cíteľne ovplyvniť? Či šteľuješ šteľuješ a furt nič rovnako ako u všetkých možných ostatných šteľovátok motora na škodovke?

-> matoo: po hodení vylágrovaného lekru do vylágrovanej škodovky s toho bolo druhé auto , hold jikov asi nikdy nefungoval ako mal