-> dragon_cb_cz: jj,sice vybrané,ale bombírované...když se dá 136 rovný píst,stále vychází KP méně než u 130...u 135ky je to ještě horší.. A tak je prej nejlepší dávat MPI...
-> knapido: na 130 blok das len liatinovu hlavu, da sa upravovat hlava zo 105, ale osobne si myslim ze to nema vobec cenu. Radsej tam dat 1.4 alebo vyssi objem
Jo takhle. Hm.. Tak to budu muset vymyslet něco jinýho. Favo se mi tam cpát nechce právě kvůli stk neboť ji vyřešenou nemám. Nebo to měnit každý 2 roky .
A hlava by se musela případně použít jaká ?
Nebo použít původní písty s novejma kroužkama pokud nebudou extra jetý.
jestli máš dobrou kliku a hlavu a chceš mermomocí mít 130ku, tak se ti možná vyplatí koupit za 2ku jinej motor a udělat na něm generálku a dát tam tu kliku a hlavu.
-> lipnicak: Právě že to STK vyřešený nemám, viz. dotaz v sekci škodovky. A k tomu 130 motoru je možný dát hlavu ze 120, nevíš? Mám tam spojku 180, tu je taky možný nechat, nebo je nutná výměna. Jináč 4písty už mám připravený, jen si najít kus času, udělat trubičky a zadělat do auta.
Pokud mas vyresenou otazku STK tak Fa. Predelat 120 na 130 se navyplat,spatne se shaneji pisty a krouzky.Pouziti pistu Fa 135,136 nepripada v uvahu.Pokud sezenes solidni 130motor,tak ho tam nacpi.Pokud by byly potize tak upravit /7 na /2 ale jezdil sem ze 130 normalne a v pohode.Pokud pouzijes 5q tak doporucuju to vyzbrojit 4pisty a Lo"brama.
Je to do normálního provozu, takže nechci žádnou brutalitu. Ale myslím že změnou obsahu by výkon šel vejš. Záleží ale na tom, jak je to obtížný. Jestli je lepší sehnat si 130 blok anebo to původní snese - tzn. jestli se jedná jen o výměnu vložek, nebo je potřeba převrtat blok. Případně jestli na 130 blok jde napasovat hlava 120. Anebo jestli není levnější a snažší vyměnit celej motor za typ 781. Díky za radu
Mám dotaz jak je obtížný předělat motor 120 na 130. Jedná se mi především o hlavu 5ti kanál a o klikovku. Mám pocit, že klika má jiný uložení, ale nejsem si jistej. Hlavu mám totiž upravenou a kliku po repasi, ale chtěl bych od motoru víc.