skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
onemocněl motor nebo starter ?
poklopal si po nom tak jak som vravel?
-> All: tak záhada je odhalena pojklep pomohl a to jen z toho duvodu že se vysypal bordel od uhlíků.
EDIT: Pokud vám starter netočí tak jen vyčistěte uhlíky!
EDIT: Pokud vám starter netočí tak jen vyčistěte uhlíky!
-> palinator:
Bucin 26.07.10 00:27:00 napsal:
.... motorem neotočil při startování pastorek zasune a klika se sotva cuká jako by při
tom startování do něčeho pořád narážela ....
Bucin 26.07.10 00:27:00 napsal:
.... motorem neotočil při startování pastorek zasune a klika se sotva cuká jako by při
tom startování do něčeho pořád narážela ....
-> Bucin:
Můžeš zkusit nějakým silným vodičem propojit kostru třeba u šroubů startéru s - baterky, jestli se to neroztočí, problém v kostře není a musíš hledat jinej startér... za předpokladu, že je baterka OK. Takhle z místa se asi nedá říct, co tomu schází.
EDIT: cvaká to aspoň?
Můžeš zkusit nějakým silným vodičem propojit kostru třeba u šroubů startéru s - baterky, jestli se to neroztočí, problém v kostře není a musíš hledat jinej startér... za předpokladu, že je baterka OK. Takhle z místa se asi nedá říct, co tomu schází.
EDIT: cvaká to aspoň?
-> palinator: jo tak nějak toho se docela bojim nemohu pořád spoléhat na to že pomůže zálesácká sekyrka co mám v kufru a že nebutu mít spolujezdce kerý do mne zatlačí.
-> Dano2350:
Mám dojem, že raz-dva-trojkovej startér se točí opačně. Počkej, ono se ti to vysere, až budeš stát někde pod kopcem.
EDIT: jednoho krásnýho dne ani rána kladivem nepomohla...
Mám dojem, že raz-dva-trojkovej startér se točí opačně. Počkej, ono se ti to vysere, až budeš stát někde pod kopcem.

EDIT: jednoho krásnýho dne ani rána kladivem nepomohla...
Zatial to neriesim,lebo mometnalne nemam ani baterku,cize start je roztlacenim :D ...ale buchal som po nom 2 krat a odvtedy to nerobilo,cize nemam nejak chut to rozoberat :D ...a mam doma volne pohodeny starter z nejakej 1203...pasoval by keby sa tamten odorucil do vecnych lovisk?
-> Dano2350:
Spínač startéru -
Černý (opálený) kontakty, který nekontaktujou. Rozebrat, spínač vyjmout, když ne zahodit tak odšroubovat 2 šrouby schovaný pod nějakým tmelem, odpájet odpájitelné, rozložit, přebrousit nebo vyměnit poškozené díly (kontakty a můstek - oboje se prodává), složit a frčíme...
Komplet spínač je celkem drahá věc (400-600 Kč), mě odešla i ta cívka v něm, tak jsem ho musel měnit stejně, jinak ty kontakty mě taky potkaly.
Spínač startéru -

-> Bucin:
Kostru máš? Jinak může bejt vylítaný uložení ve startéru, ale nemyslím si, že by to jen tak z ničeho nic...
Kostru máš? Jinak může bejt vylítaný uložení ve startéru, ale nemyslím si, že by to jen tak z ničeho nic...
Skusal si buchnut jemne kladivom po starteri? Mne to tak par krat blblo...posadil som brata za volant nech toci...a ked zacalo cvakat som jemne tukol po starteri a pekne sa roztocil...neviem co je to za problem ked to robi,ale uz to nerobi cize to zatial neriesim :) ale vyskusat to mozes :)
to by při startování vše pozhaslo ale ani na světlech to neni znát a to by neudělalo za poslední dva dny ale problem by nastával postupně a ne takle rychle za 36 hod jsem s tim neotočil vubec spiž přemejšlim o seklým starteru ale rad bych se poradil i s jinými odborníky pro jistotku.
Nebude to len baterka?
Zdravim mám motor 105 s hlavou -0,8mm 2měsíce jsem startoval jak fík ale od včera postupně slábne síla startování a dnes jsem už motorem neotočil při startování pastorek zasune a klika se sotva cuká jako by při tom startování do něčeho pořád narážel tak jsem to pustil z kopce a chytle perfektně.
To něco zkapalo ve starteru nebo jsem už zadřel motor ?
Ajď je to nějaká banalita nevim zdali mám náhradní starter.
To něco zkapalo ve starteru nebo jsem už zadřel motor ?
Ajď je to nějaká banalita nevim zdali mám náhradní starter.