skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Leštění Klika+ Ojnice
A tohle je povrch kterej myslím že je už únosnej před úplným doleštěním, takhle vypadá i klika už konečně :D
A ještě bych se zeptal zda jsem moc neubral spodní oka na ojnicích.. odlehčujeme ale ne snad moc mohlo by se něco stát?
Tohle je prozatím nahrubo nejlepší výsledek kterého jsem dosáhnul vzato kamenem pouze samozřejmě bez leštění jakéhokoliv..
Tak prosím udělal jsem nějakou fotku a chtěl bych poprosit o rady kdo někdy něco takového dělal. Zahrvé pořád nevím jak se dostat do toho Hčka v ojnici, čím, mám věci do fortuny, kameny lameláky... a prozatím nejlíp to šlo prstem ale to je očistec :)
Tak po pár letech zas vytáhnu svoje téma:) je to legrační jaké jsou v životě myšlenkové pochody když to tak čtu zpětně, ale to už tak je a nemá to cenu řešit. Ale dotaz čím kdo leštil kliku (tu už mám) ale spíše ojnice. Nemáte nějaké fotky? Nějak nevím jak se dostat do toho Hprofilu co je na ojnici abych nikde moc neubíral a vypadalo to slušně. Mám fortunu, ale asi špatný kotoučky. Díky
-> Toušík: poníci se ukrývají hlavně v hlavě....ja tu 1,5tku ještě ani nemam v autě a už mě ten obsah se*e 

-> Toušík: je vidět,že jsi mě nepochopil.rezervy jsou jinde než se zasekat s leštěním.
23:46:51 a už je doma z hospody... Vostudáááá!!!

-> Bery: Pane to byla rada k nezaplacení
No alespoň už vím že nemá cenu nic dělat, a radši vzít kladivo a rovnou to klepnou v dílně :-D Opravdu jsem se zasmál
Dík za super radu

stejně se ten motor rozletí,tak proč se tím nezasekat v dílně na pár set hodin:-)
-> fido06: No ještě nevím zda ten blok zas dám nebo ne jsem takovej na hraně... Hele sorry musím do hospody :-D A zítra ráno už nebudu moc na netu.... Doma ho nemáme a jedu ze školy domů. Tak za všechny rady co tady budou budu rád jen nebudu moc reagovat. Pic Radek
-> Toušík: já bych se na to vyprd, fabka už je s ojnicema i s klikou zas o kousek dál než je favorit, na tý fabce co ted jezdím, to taky není a na nedostatek výkonu si nemůžu stěžovat, spíše naopak
A navíc je to jedno, stejně to pak praskne od olejovýho kanálu jak píše vhml...

A navíc je to jedno, stejně to pak praskne od olejovýho kanálu jak píše vhml...

-> Toušík: to čo ubereš s kľuky sa snaž ubrať aj zo zotvačníka ale nie je to najpodstatnejšie , a dajte samostatne vyvážiť všetky diely
-> suri: Bezva to jsem třeba chtěl slyšet. A na kolik ten setrvák? protože uberu hmotnost z kliky.
-> Toušík: akože neporadil ? povedal som ti že to leštiť nemáš a hotovo , a ak to silou mocou chceš na stránke sport parts máš fotku ako taká kľuka vyzerá , môžeš sa dotoho pustiť a vzdáš to po pár minútach , ničomu to nepomôže . a ak čakáš radu tak vľavo 25mm od osi ubrať do hlbky 4mm ťa obdivujem . a k tej pevnosti - uberá sa na vývažkách aj to nie veľa a pevnosť to ovplyvní minimálne
-> suri: Promiň ale zatím si mě neporadil vůbec nic... Pouze to nechat tam 1,3. Tak to necháme zas na radu dalším jo. Dík
-> Toušík: ja som len zvyknutý robiť veci aby vydržali , ak to chceš len tak na pobehanie a zahodenie tak to leštiť netreba , stačí to nahodiť a niečo to vydrží
-> suri: No tak to je mi jasný že nebudu kupovat za draho. Nad tím uvažuju jen investice dalších 10tis. za zvětšení na 15tku je zatím nereálná, proto bych chtěl připravit zatím kliku, abych se s tím nemusel pak babrat...
-> Toušík: tak urob rovno 1500 ak to má mať význam , v prípade že si to lacno kúpil tak sa to asi oplatí inak ani nie ...
-> suri: Větší objem :-) Tak jsem sehnal za levno dobrej motor 1,4 tak proč toho nevyužít? Myslím že je to škoda nepoužít. A když bych chtěl dělat pořádně 1,3 tak stejně budu dávat větší průměr pístů..
-> Toušík: tak urob poriadne 1,3 ako má tuner2 a uvidíš ako ti to pôjde , resp . čo očakávaš od 1,4?
-> suri: Tam se mrkni do karty. 1,3 Už tam je docela dlouho. A to je na radostné svezení
. A vačky mám doma už sehnané a teď jsem koupil zas další na malé uložení... To mě právě štve.

-> Toušík: aké vačky? vačku na veľké uloženie zoženieš takisto ako aj na malé a pumpa ? to zoženieš určite lacnejšie ako ťa vyjde prerobenie kluky
-> Toušík: tak použi celý blok z fabie a neskladaj to do favorita , a keď už som zvedavý ako ti pôjde uberať tie závažia je to kurva tvrdý materiál . k čomu má slúžiť auto? nestačila by na začiatok 1,3 ka? inak leštenie je blbosť kopa roboty a praskne kľuka aj tak ako píše VHML alebo ešte skorej , o ojniciach to platí duplom
-> DuriQ: Jenže to už je zas shánění jinejch vaček, facetku, a další věci... Nevím zda to má cenu zda není snažší to dát do toho fávo bloku?
Toušík: nehal by som to tak ako to je a navyse by som sa nesral s tym ze by som daval kluku do fava, rozhodne by som nehal blok a doriesil len veci okolo. Podla mna lestenie ojnic je to iste ako keby si vyhadzoval peniaze von oknom.
-> Toušík: tak ked mas nejake skusenosti s tym tak potom poklona, ale ja teda som sakymu nadiktoval co a ako si predstavujem a necham sa prekvapit. ked sa nieco posere aspon nebudem nasrany sam na seba 

-> darklord: Tak nevím co bych mel skurvit
. Setrváky už jsem dělal, lunety na upnutí kliky mám taky, a že stočím růměr a udělám si díru na ložisko kvůli převodovce tak to už je asi jedno ne.. Mylím že saky je zrovna rozumnej člověk kterej i rád poradí. Takže se toho nějak nebojím 

-> Toušík: no, aby ti to saky potom este vzal, on to radsej robi vsetko sam aby mal istotu ze tam niekto nieco neskurvil pred nim..
-> darklord: To se bude vyvažovat potom jako celek. Setrvák,, klika malá řemenice. Díra na ložisko půjde, tady jde spíš i vybroušení ložiska na klice kvůli axiálnímu zajištění. To bych pak asi porprosil Sakyho :-) Tak co můžu si udělám doma, myslím že je zbytečný to dávat jinam když jsou možnosti jak si to udělat.
-> Toušík: a vyvazovat to potom bude kto? ked uberes tie zavazia tak sa to celel rozhodi a je celkom problem to spravit - ale tedz ak mas naradie a nervy na ubranie zavazi, tak diera na lozisko uz je brnkacka 

-> darklord: Ne jen si to stočím na průměr, a udělám si ložisko + na děličce setrvák. Broušení ložiska přenechám zkušeným.
-> Toušík: ides to upravovat sam do favo bloku? nebude lepsie to dat urobit niekomu kto ma v tom prax?
Takže jsem zas na začátku :-D -> vhml: a ojnice? A ty ostatní otázky?
Naleštit jí můžes jak psí kulky, ale jestli praskne tak stejně od olejovyho kanalu pod ojnici, takze je to uplne šumák
gabo, gemini a tihle jim podobní by mohli vědět, zkus jim napsat 

Ahoj nechtěl jsem moc zakládat nové téma, ale nenašel jsem to tady.Jě někde popsáno jak leštit kliku+ojnice z fábky? Kde odebírat materiál a zda to má ještě u těchhle nových motorů cenu? A ještě jeden todaz. Když kliku napasuju do bloku z fáva, tak musím ubrat na průměru, neprojeví se mi to na pevnosti? A o kolik potom ubrat ideálně setrvák, kvůli setrvačným hmotám. Díky