skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
prasklý/zaseklý šroub v hlavě
to máte možná pravdu ale válící hlavu sem ještě boužel neviděl 

Moheimed 21.01.10 13:57:51 napsal:
díky za rady , tady je fotkapěkná fotka, měníš často olej viď
díky za rady , tady je fotkapěkná fotka, měníš často olej viď

-> Moheimed: se na to vykašli a dej jinou hlavu, takovejch se všude válí
No a kdyz se to nepovede tak proste hlavu zahodis a das jinou a propo jestli to rozebiras cely ze pujde i hlava dolu tak by ch ji nejdriv sundal a mrkl na to jak vypada dole jestli neni vyzrana dohloubky pac mozna ze zjistit ze je stejen kaput sezrana a ve finale ji zahodis a pak je zbytecny si stim vubec hrat.
jo jedině odvrtat, to bude nejlepší řešení opatrně a s citem

-> Moheimed: odvrtej to...jak píšou kluci, hezky pomalu začít malým vrtáčkem a pak zvětšovat. On se ten šroub po chvíli uvolní. Pak protáhnout závitníkem a bude to. Já takhle vytahoval zalomenej odvzdušňovák na 4 pístu a podařilo se..
-> Moheimed: ono je dobre ty sroby pred povolenim poklepat ;) pred cca mesiacom som rozoberal motor ktory bol par mesiacov vonka na dazdi a neutrhol som nic, poklepat, prebehnut dratakom a ono to ide :)
-> Myschak: presne jak pises,tim odvrtanim se sroub taky v dire uvolni.
-> havlik: i to je mozny
-> havlik: i to je mozny

jj, to pak jo :-)
to vůbec na dobrou stranu jsem povoloval
, jak mi řek otec asi mám nadlidskou sílu
, snad to nějako poopravim , dikes za rady

-> Myschak: to se občas stane když povoluješ na špatnou stranu

jedině odvrtat, důležité je, abys trefil přesně střed, postupně až po vrták 6, s trochou štěstí i 6,5mm. Zbytky šroubu začnou vypadávat a potom to závitníkem protáhnout.
Viděl jsem hodně urvaných šroubů na motoru, ale tenhle nikdy :-)
Viděl jsem hodně urvaných šroubů na motoru, ale tenhle nikdy :-)
-> jarda.u1: idealne zohnat sadu opacnych vrtakov.... to vecsinou po navrtani 2mm vrtaku vyleze samo
-> Moheimed: tohle bych spis vrtal,ale zacal bych tak 2mm vrtakem,abys chytil stred sroubu.Potom vetsim vrtakem a zkusil bych do diry narazit torx,ale bacha at ho tam nezlomis.

motor se rozebírá , právě aby se vyčistil a udělala se mu Go , proto je zatim "zasranej"
-> Moheimed: no... ak takto vypada hlava tak by som to videl radsej na iny motor, co?
-> Moheimed: Fuj to jsou sracky
Svareckou by se dalo.

měse jednou rozthla hlavička.taksem jí opatrně odflexoval..zbytek sem povolil..paksem hlavu sundal a poškozenej šroub se vytáh tak žese dovařila matka a vyšrouboval se.
mimochodem pěkně čistá ta hlava
mimochodem pěkně čistá ta hlava
-> 105: přesně tuhle zkušenost mám taky, když jsem přitlačil, tak rupl a když ne, tak se to ani nehlo. Ono obecně se mi šteft na vytahováku nikdy ani nepohl, tak jsem poslal celou sadu do hutí ....
já sem vytahovákem chtěl vyndat zarostlej odvzdušnovák no a samo že se vytahovák zalomil a jedna půlka 4 pístu v prdeli
ja sem z vytahovakem nepochodil....ani zalomenej srub ani nic jinyho ... hodil sem celou sadu do prdele 

Me se osvedcil nejvice autogen a CO-cko.

-> rsvancara: jo, vytahoval, prasklý šroub z bloku a uražený šteft z výfukového potrubí
-> HavajskejBubeník: Vytahovákem jsem nikdy nic nevyšrouboval, docela by mě zajímalo, jestli se s ním vůbec někomu podařilo něco odněkud dostat :-)
Proč jsi to sundaval? Pokud se jedná o nějakej syfl motor, tak pokud motor funguje (nefoukl do vody) tak bych to tak nechal a jezdil do roztrhání, ověřeno, že s utrženym šteftem je motor stále fce schopen
myslíš ten z boku jak je na něm víko ? jestli jo tak zapomeň na to že ho vyndáš
pár bloků sem rozebral ale tyhle štefty sem nikdy nevyndal ani kdybych se posral

-> tonek.favo: zalezi,jak je ten sroub pristupnej,myslim ze fotka napovi vic.
nebo důlčíkem šikovně doněj kplepnout, a zkusit ho vyťukat po směeru kladívkem, ale člověk to nesmí rosklepat, povedlo se mi takhle sudat poloosu z dvojky Golfa, tam je ta poloosa přišroubovaná na unašeči(zasvěcení vědí) a de to taky, ale pokud máš vytahováky tak spíš tím
držím palec, jsou to jobovky

dikes za rady , zítra sem hodim foto , budu rád za každou radu protože mě to fakt štve :(
Opatrně navařit a vykroutit .a nebo ho navrtat a zkusit vytáhováky a možná to ještě pocakat nějakým uvolnovačem.
-> Moheimed: dej foto
vadilo, kazdopadne treba ho von ...
Prosím o radu , stala se mi nepříjemná věc , nevím jak se mi to povedlo ale když jsem se pokoušel odšroubovat držič zdvihátek tak mi prask 1 šroub přesně mezi hlavou a úchytem zdvihátek , takže nejde vyndat :( , myslíte že by to hodně vadilo chodu motoru??