skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Ojnice.
prohledat
27 příspěvků (zobrazeno 1 až 27) od 26.12.2009 do 08.01.2010, založil/a Zdenek Neubert
-> m8rinek: já vidím jednu čáru nad šálou a druhou skoro pod.. a ještě ty ojnice okem nejsou rovnoběžný.. takže jen z obrázku to nebude přesný..
-> upír 130: nevidim jedinej výkres.... jestli jde o ten obrázek, tak obě čáry jsou svislý
-> m8rinek: mě přijde že máš spíš poposunutej výkres.. ty ojnice maj stejnou vzdálenost od středů čepů... a taky jsou po upravě záměnný, takže blbost...
-> m8rinek: fabkovejch klik jsem pár namontoval takže to vím a nemusím nic podkládat.. je o 3mm užší... prostě do fabie z fáva to lze vyřešit že jí dole ufrézuješ ale obráceně to prostě nejde... ani nevím proč se tím zabývat a ještě pak řešit čep.. zbytečný komplikace..
fotka mate (ojnice jsou poposunutý), rozdíl zdvihů je vyřešenej kompresní výškou pístu....řekl bych
-> havlik: počkej jak kratší? to že má klika větší zdvih, neznamená že je ojnice kratší
-> m8rinek: no a nevadí ti že ta ojnice je kratší o kus:D
-> havlik: ale to mi bude ložisko ,,přetejkat,, ojnici, nebo když ho zarovnám, tak budu mít na klice vůli (do stran), nevim jakej to je problém?
-> petr s: Připadá mi ojnice přesnější, chybí vyvažovací nálitky na okách, tak předpokládám, že budou lehčí a vyvážené
-> m8rinek: ale jdou ale musíš mít jiný ojniční ložiska respektive upraveny
-> m8rinek: Co tím získáš?
Takže pro Fa kliku nejdou pouzit ojnice Fo (Fobie)?
-> m8rinek: jo sou upravený

-> m8rinek: Oni se jako ND nedodávají
-> petr s: znám fabii co jezdí s ojničníma šálama z Fa, ale jestli jsou nějak upravený?
-> m8rinek: A něco se mě plete že jsou jinak zámky na šálky
-> m8rinek: jestli chceš můžu ti jí změřit pro názornost 

-> m8rinek: Je užší
-> upír 130: vyvrtat jde, ale to, že je ojnice dole užší slyšim prvně, máš to nějak podložený?
-> Jarda/felda: jak nezbyde.. vždyť oko je venkem stejný.. nebo co myslíš ??
-> upír 130: img5.rajce.idnes.cz/d0505
/.../100_0032.JPG no moc materiálo kolem nezbyde
-> Zdenek Neubert: oko u fábkový ojnice taky vyvrtáš na pouzdro na 20mm čep.. ale je to jedna z alternativ když neco stavíš a maš třeba písty na 20mm atak.. jinak si myslím že v tvým připadě je zbytečný to takhle komplikovat.. ono totiž ty ojnice tam nedáš ani kvůli tomu že jsou dole užší.. takže otom nemusíš uvažovat...
petr s 26.12.09 16:09:15 napsal:
→ Zdenek Neubert: Mají jiné oko pro pístní čep
konkrétně favorit 20mm čep fábie 17mm
→ Zdenek Neubert: Mají jiné oko pro pístní čep
konkrétně favorit 20mm čep fábie 17mm
-> Zdenek Neubert: Mají jiné oko pro pístní čep
Písty použiju sériové, jde mi o to jestli jsou stejně dlouhé a mají stejně velké horní oko pro pístní čep, jinými slovy jestli jdou prohodit pouze ojnice se zachováním kliky a pístů.
-> Zdenek Neubert: ne kde vezmeš písty
Zdravím, mám dotaz, jdou ojnice z fábie 1.4 MPI použít do motoru škoda favorit se sériovým vrtáním a zdvihem (75.50X72mm.) Díky za odpovědi.