skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
rozvody fab 1,4 8v - felda Mpi
fajne :Dkto ma nejaku nazvys ? :D
-> steyr: fabiova remenica je nepouzitelna, do uvahy pripada MPi remenica + robota na sustruhu
a je remenica fabka felda mpi rovnaka ? myslim velku na kluke
-> steyr: Rozdělovač to nemá
bike je bike webre su webre a momentalne moj rozpocet je na tom za poslednych 10 mesicou najhorsie :(
-> steyr: jááj už chápem.Mal si hned napísať že fábia blok.Asi staviaš 1,4 pravdepodobne.Použi bike karburátory budeš prekvapený.Su lacné a nastavenie stokrát lahšie ako webre.

-> steyr: pokud pouzijes rozvody z fabie budes muset dat podlozku taky ale z druhe strany.. v principu je to jedno.. musis zajistit vzdy rovnobeznost 1, rozvodovych kol 2, remenic .. at to slozis tak nebo tak vzdy bude nekde tech cca 5mm chybet, protoze fabiovej blok nema tu velkou axialni podlozku..
-> elbacil: Jedním z hlavních rozdílů oproti Favoritu je kratší vačka a chybějící náhon rozdělovače. Osobně jsem použil vačku Felicia MPi a rozvody Felicia MPi.
Pod menší rozvodové kolo na klice jsem nechal vysoustružit přesný kroužek tloušťky 5mm ( vysoustružený ze starého rozvodového kola ).
Je to z důvodu nesouososti rozvodových kol. ( Rozvody MPi mají vnitřní průměr kola rozvodu 30mm ! )
pytal som sa na toto ze ci ked kupim fabia rozvody ci bude treba ta podlozka alebo nie
Pod menší rozvodové kolo na klice jsem nechal vysoustružit přesný kroužek tloušťky 5mm ( vysoustružený ze starého rozvodového kola ).
Je to z důvodu nesouososti rozvodových kol. ( Rozvody MPi mají vnitřní průměr kola rozvodu 30mm ! )
pytal som sa na toto ze ci ked kupim fabia rozvody ci bude treba ta podlozka alebo nie

-> steyr: sorry ale žiadna správa mi nedošla.Napíš novu.Možno že som dement alebo mi mekne mozog ale nechápem tvoju prvu otázku.

-> Gemini: dakujem za radu
-> steyr: MPi rozvody kup a otoc horne koleso, preznac si dierku.....poskladaj bez retaze a zmeraj suosost, ak nieco nesedi, pouzi podlozky alebo odbrus z horneho kola....a hotovo.....
-> elbacil: ty radsej odpis na sukromnu spravu ohladom tej vacky co osm pisal
bo na to cakam

-> steyr: nehovor-odkedy mala mpi rozdelovač?
felicie mpí a samozřejmě vačku také a podložku tam musíš dát stejne ale na kliku...
ktore mam kupit ? v clankoch co som cital tak do fabioveho treba 4mm podlozka bo su nesuosee... felda MPI mala rozdelovac cize tam by sa nemali robit upravy alebo ano ?