skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
cidlo vs. budik
prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 07.12.2009 do 19.06.2012, založil/a gabo000000 - zrušená registrace
-> peti: tak to beriem spat
-> castrol: ani nie, predavaju vsade cidlo na favo ako na skodovku
-> castrol: A kde???
Šak som včera obehal celú Trnavu, nakonec som bol na vrakáči a ešte aj tam sme zo 105ky vytáhli špatné čidlo 

-> francomk: urcite sa da
Prepáčte mi exhumáciu tohto topicu, potrebujem radu. Dá sa ešte zohnať do čidlo aj pre starú 120? V celej Trnave ho nemajú... Dokonca aj z vrakoviska som donesol špatny kus ( a to bol v škodovke)
-> Eidy 07.04.11 00:37:49: Já mám pocit, že rozdíl v odporu byl až u Fáva a rozdíl je cca. 20°C. Mam nové čidlo a budík ukazuje při provozních 88°C (měřeno v nádobce) cca. 70°C. Budík mám origo z auta, tzn. 86tka, ale je možné, že na poslední auta, se združeným panelem šlo už jiné čidlo stejné jako na Fa.
-> Eidy: tak to je zaujimave ...
-> afro100: Vzhledem k tomu, že jsem různá čidla vyhrabal u táty v garáži, kde byly jen díly 1000MB-120, tak tipuju, že jsou 2 typy pro zadokolky a ten poslední typ pak přešel i na Fa.
-> Eidy: dva typy cidiel zo zadokoliek, alebo je jedno pre zadokolky a druhe pre prve fava ?
Ono totiz ten teplotny rozdiel cca 20°C by presne pasoval na pouzitie favoritieho cidla vzádu ... na prvy pohlad su tie cidla rovnake ...
Ono totiz ten teplotny rozdiel cca 20°C by presne pasoval na pouzitie favoritieho cidla vzádu ... na prvy pohlad su tie cidla rovnake ...
-> m8rinek: mistr havlík
alias rejpal obecný má pravdu. Existujou 2 druhy starých čidel a rozdíl na budíku je 20-25°C.

-> m8rinek: ale i ty čidla byly rozdílny mě čidlo z škodovky na jednom budíku ukazovalo max 60 cca 80 když už to skoro vařilo a s jinym budíkem to ukazovalo normalně
-> afro100: paráda :/ tak to mam supr přetlakovej system :D
-> m8rinek: ano, ine je az u fava
Je čidlo teploty pro š120 a pro š110r stejné?
-> Jarda/felda: jj je to prvotriedna kvalita ,diely nepasujú ložiská majú volu ako po 1000000 km a to ich iba vyberem z krabičky plasty ktoré nesedia
-> bzučo136: ne všechno VIKA je špatný 

-> bzučo136: sú aj lepšie šity
-> suri: ni vika je to najhoršie zlobidlo na svete

-> gabo000000: určite AQ www.automotors.sk/_files/
.../2095v1_logo_NEW_VIKA.j
pg
-> suri: netusim..cital som AO ale mozno AQ
-> gabo000000: nie AQ - inak auto quality - vika čína
co je to za shitna znacka to AO dnes som kupil take cidlo ale velmi sa mi to nepaci...mam aj rozdelovac AO favoritacky ale pride mi to cina suvix
tak s favo cidlom mi to ukazuje 55-60°C presne ako pise peter..uz som nasiel 120kove ale teraz mi bezi motor na volnobehu kusok este..zajtra vymenim
diky

-> petr s: Aha tak se musi merit.
-> Kuladmin: Jsou 2 čidla a kelly má 1
120
Odpor při teplotě 100 stupňů Celsia: 23 Ohm
Ted ale koukam ze pokud je to facko karbec tak maji stejne!! Pokud to neni chyba v systemu autokelly
Az ekotronik a strikacka maji jine hodnoty mnohem vyssi 180/188 ohmu.
Odpor při teplotě 100 stupňů Celsia: 23 Ohm
Ted ale koukam ze pokud je to facko karbec tak maji stejne!! Pokud to neni chyba v systemu autokelly
Az ekotronik a strikacka maji jine hodnoty mnohem vyssi 180/188 ohmu.
-> petr s: vies hodnoty? kurnik v mojom multimetri uz bude baterka na iste KO ale snad nejaku splasim:D
-> gabo000000: Změříš odpor
este otazka..ako rozlisim favoritacke a 120ove cidla? lebo mam nejake nahadzane medzi srubkami ale ktovie co to je
-> petr s: tak prozatim to asi vymenim...to odsledujem...bezal mi motor hodinu na volnobeh a nevrelo to tak snad sa to bude dat
-> gabo000000: Asi 20 stupnů
-> petr s: moc velky rozdiel? to je pekny pruser teda...nemam ine cidlo ale nechapem ako sa mohlo tamto stare takto pokafrat...vsak to je neznicitelna vec
-> gabo000000: ne ukazuje jinak
len kratka otazka..rozumie si favoritacke cidlo teploty s budikom zo 120?