skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Anti-detonační štěrbina
prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 01.12.2009 do 16.10.2013, založil/a Olgoj Chorchoj
-> Marcius: jj, super. Na tuhle firmu mám právě doporučení od zdejších motorářů co od nich berou těsnění. Jeden teď bude zkoušet na celoplechu KP 14 na E85, takže se ověří co to zvládne.
Kalina fajn, Merako fajn, škoda jen těch magorů v Praze, že už to skončilo... Udělali co si člověk vymyslel a bylo to za hubičku
-> Urbi: já mám od fy. Merako, cena 680 i s poštou na dobírku. Super jednání, pán mi zavolal a asi třičtvrtě hodiny jsme debatovali.
Kutifel, myslim ze za 2,4mm ceploplech jsem daval bez dokladu 500 plus minus. Zpracovani pekne, az natakhle vysokem humus medeny krouzek na privodu oleje do hlavy. Ale nvm jak s vydrzi, lezimi 2,5 roku ve skrini.
-> m8rinek: Vůbec ne právě ! Nechtěl jsem aby to tak znělo, jen jsem myslel že prozradíte někoho jiného i.
-> Urbi: Něco špatně?
-> m8rinek: No jasný, jak jinak 

-> Urbi: Těsnění jsme nechávali dělat u Kaliny a tušim, že celoplech vyšel na 600Kč.
-> Olgoj Chorchoj: Bude. Jen pro zajímavost od koho jsi nechal dělat těsnění a jaké ? Mám možnosti celoplechových přesně na jakékoli rozměry našich OHV motoru co si řeknu. Zajímá mě zda to dělají i jinde a za jaký peníz. Můžeš sz. Děkuji.
Když jsem tohle minulý týden řešil s panem Krejbichem, bylo mi řečeno, že 1 mm se v klidu nechá a 0,8 je absolutní strop. Teď mám blok -0,8, písty půjdou o 1 a těsnění mám plechový 0,5. Motor AEE.
To problém nebude, mám v pístech profrézovaný díry na ventily (teda ne skrz:) Nechal sem udělat 1.4mm, tak to snad bude OK
Alenka 01.12.09 17:30:15 napsal:
Idealni rozmer je tech 1 – 1,2mm, klidne i min, ale to uz nebude mit
skoro zadny pozitivni efekt a zase vznikne nebezpeci, ze ti pisty budou narazet
do hlavy.
stalo sa mi to ked som vela znizil blok a vlozky ale nikomu sa nastastie nic nestalo akurat som zbadal ze piest ma malinky skrabancek..asi mam aj foto a nebol tam karbon:D
Idealni rozmer je tech 1 – 1,2mm, klidne i min, ale to uz nebude mit
skoro zadny pozitivni efekt a zase vznikne nebezpeci, ze ti pisty budou narazet
do hlavy.
stalo sa mi to ked som vela znizil blok a vlozky ale nikomu sa nastastie nic nestalo akurat som zbadal ze piest ma malinky skrabancek..asi mam aj foto a nebol tam karbon:D
Idealni rozmer je tech 1 - 1,2mm, klidne i min, ale to uz nebude mit skoro zadny pozitivni efekt a zase vznikne nebezpeci, ze ti pisty budou narazet do hlavy.
Osobne bych sel to tenciho tesneni i za cenu vyssiho vysledneho KP, podle mne to nebude zas tolik, aby to s nejakym rozumnym benzinem delalo nejakou neplechu.
Ale ja jsem obecne fanda do kompaktnich spalovaku a uzkych sterbin (
), takze nekdo ti mozna rekne, ze je to nesmysl, at tam das tluste tesneni a nepokousis stesti :)
Osobne bych sel to tenciho tesneni i za cenu vyssiho vysledneho KP, podle mne to nebude zas tolik, aby to s nejakym rozumnym benzinem delalo nejakou neplechu.
Ale ja jsem obecne fanda do kompaktnich spalovaku a uzkych sterbin (

1,6 je sériový těsnění
aneb škvíra mezi pístem a hlavou určená k tomu, aby zabraňovala detonacím. Nejmenší možná síla této šterbiny je cca 1.2mm, je tak? Je také horní mez, po jejímž překročení už antidetonační šterbina neplní svou funkci?
Jde o to, že pro motor s teoretickým KP 11,5:1 potřebuji nechat vyrobit těsnění o tloušťce 1.6mm. Otázkou je, zda takto silné těsnění nebude mít negativní dopad na vznik detonací a nebude tedy lepší jít cestou tenčího těsnění a to i za cenu vyššího KP než bych si představoval. Díky za rady
Jde o to, že pro motor s teoretickým KP 11,5:1 potřebuji nechat vyrobit těsnění o tloušťce 1.6mm. Otázkou je, zda takto silné těsnění nebude mít negativní dopad na vznik detonací a nebude tedy lepší jít cestou tenčího těsnění a to i za cenu vyššího KP než bych si představoval. Díky za rady