skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia 1,3 Mpi a motor 1,4 z fabie
prohledat
18 příspěvků (zobrazeno 1 až 18) od 21.10.2009 do 25.05.2011, založil/a Karlos (WIO46)
-> Gemini: ok dík, to upilování mě napadlo taky jako první, ale chtěl jsem mít jenom jistotu že to takto lze, už to mám upilovaný a je to v pohodě. Dík.
-> gapin: ten pretlak sa da jednoduchu vyriesit, treba pilnikom zbrusit a zagulatit inkriminovane miesto, a upravit zavlacku.....to je vsetko
zdravím, lidi stavěl někdo fabiackou 1,4 do felicie na karbec s rozdělovačem? Jaké ste použili víko rozvodů a sací koš, Sem myslel že tam dam komplet z fáva ale přetlak u sacího koše mi de do kliky. Díly.
-> Tampajs: -> Nwkt: Ja to dokonce ridil,byl to zazitek

-> Karlos (WIO46): my meli ve felde 1400 8v na komplet elektronice MPI felda chce to předelat zapalování(setrvák)vačku atd.... a hlavne upravit softver.
Mě stačilo když jsme jeli 4 ve fabii a za sebou vozejk s motorkou.. Dvojku do kopce plnej plyn a přes 2500 otáček se jí nechtělo
To jede?
-> petr s: Jako zaslechl sem o tom ale bral sem to jako kachnu..
-> Tampajs: To se tak vyváželo
-> Robi135GLi-HU: To mi poser holý záda.. To tam u vás do toho cpali i osmi ventil?? To může udělat jenom maďar

IMHO má Felicie řídící systém SIMOS2P a Fábka SIMOS3. Ten už má plyn-by-wire a CAN sběrnici ... podle mě máš cca 2 možnosti:
1/ Dát do té Felicie komplet elektroniku z Fábie.
2/ Nechat komplet elektroniku z Felicie, včetně senzorů a akčních členů a upravit regulační mapy pro motor Fábie.
1/ Dát do té Felicie komplet elektroniku z Fábie.
2/ Nechat komplet elektroniku z Felicie, včetně senzorů a akčních členů a upravit regulační mapy pro motor Fábie.
U Sportmotoru ti za 3000 sladěj ŘJ s motorem

Aha, takže vpodstatě přehodit jen holý motor a přehrát do felicií ŘJ veškeré údaje pro fabii? Takto by to šlo, ne?
nedude si rozumet program RJ s prubehem motoru. Mas tam rozdilne veskere udaje. KP, vacka, objem, atd... Musel by ti zrejme nekdo udelat RJ na miru.
-> Saky: Ja to pochopil tak, že chce dát motor z fabie do feldy MPi, s tím že tam zustane elektrika z feldy, tak to si myslim že by mohlo jet, tedy par uprav by tam asi bylo (třeba....nechat felda sáni i klapku), ale fungovat to podle mě bude.
jako ze bys do feldy dal motor z fabky a prehodil jen motor a RJ z fabky a cekas ze to bude chodit? tak to cekas spatne.. jsou tam dalsi zrady fabka ma dve lambdy jen s jednou to nepojede, fabka ma elektrickej plyn kterej taky musis prebastlit atd atd.. takze pokud jsem pochopil tvoji otazku odpoved je nelze
Zdravím, vím že na tohle téma tady toho je dost, ale popravdě, nedobral jsem se nějaké jisté informace. Zajímá mně tedy, pokud bych měl felicii 1,3 MPi a chtěl do ní dát 1,4 MPi, vystačím si s výměnou holého motoru a ŘJ, nebo jsou tam i jiné zrady? Někde je tvrzeno že ano, někde že to je Plug&Play. Jo a nechci řešit zástavbu do jiného bloku.