skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
alternátor felicia do škodovky
-> vajdo: tu ide o to ci das velku remenicu alebo malu remenicu. totiz favo ma dva druhy dremenice na klinak a jednu na plochy remen. na klinak je jedna velka ako ma skodovka, a jedna asi o 1cm mensia v priemere.
ved prave favo ma vacsiu remenicku..a felda mensiu a drazkovanu..to sa pytam ze ak dam na feldacky altik vacsiu remenicku (z fava), ci budem mat spravne dobijanie...
-> vajdo: právě je lepší že je menší, protože fávo s řemenicí na klasiku klíňák musíš víc prošlápnout aby začal dobíjet.. je to v zimě nepříjemný. takže menší řemenice bude lepší..
a to vsetko bude ok?..lebo malo mi dobija:( potom hladat uz asi len chybu v altiku co?
-> vajdo: tak jednoducho prehodíš remeničky
na fave je klinovy remen...a altik ma remenicku drazkovanu...
-> vajdo: aký má remen na favorite? drážkový alebo klinový? inak remenice su rovnake to znamená že drazkova remenica z favorita je rovnaka ako na feliciu
Zdravim nechcem zacinat novu temu a vo fore som to nikde nenasiel..
Chcem dat do Fava altik z feldy..len sa chcem opytat ci staci len vymenit remenicku...lebo ta feldacka je na priemer mensia ako z fava..ci to bude spravne dobijat a pod.
Chcem dat do Fava altik z feldy..len sa chcem opytat ci staci len vymenit remenicku...lebo ta feldacka je na priemer mensia ako z fava..ci to bude spravne dobijat a pod.
-> Rapid05: a nemáš fotku? takto to asi vyriešim aj ja
-> suri: Já teda použil držák z felicie, jen je jinak natočenej než bejt má (kvůli držáku motoru) a nedrží mi na 3 ale 2 šroubech, dle mě nejjednodušší řešení, vyvrtáš jen jednu díru a máš ho tam ;)
-> darklord: jj
-> suri: no j mam pocit ze su z rozdielneho matrosu tie drziaky, feldacky co som mal vypadal ako nejaka liatina ci co
-> darklord: uvidím dnes preskúmam feldu a asi prerobím držiak z nej
-> suri: jedine nejako skombinovat s originalom. on skodovacky altik je chateny zvonku a fav/fal zvnutra takze to proste nemoze pasovat do roviny. hovorim daj si to k sebe a uvidis rozdiel
a nedá sa prerobit feliciový držiak aby pasoval do škodovky? predsa je taký masívny
-> darklord: remenica použit ide to je nejmenej ale podla mna ked to utiahnem tak nemože byt problém
-> suri: no tak si to tam priloz, natiahni remen a uvidis kde je zrada. pokial pouzijes remenicu zo 742 tak by to malo byt ok (len otazka je ci pojde pouzit), ked das remenicu z 781 tak bude treba posunut altik smerom von za auta
-> darklord: remen bude klasika o to mi nejde ani o elektrickú čast , ide mi o uchytenie , spodok urobím s rozpernými sústruženými trubkami ale všade sa písalo že treba niečo pilovat aby boli remenice v ose , tomuto nechápem
chces pouzit plochy remen? bud prevarit skodovacky drziak, alebo pouzit dlhy spodny srob a vyrobit rozperky. osobne som za prvu moznost ale aj ta druha funguje
čo presne treba urobit ked ho tam chcem dostat , držiak mám povodný škodovkový alternátor magneto nie bosch . díky za rady