skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
plánek na výfuk abarth
prohledat
60 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 20.09.2009 do 05.10.2009, založil/a Apple STS Chvojkovice-Brod
-> MATTESS: dakujem pekne , už keby som len zohnal ten na 120S uvidíme čo pošle tunerrlada
-> colaczech: áno poprosím na mail surkos@centrum.sk
-> MATTESS: kde konkrétne?
-> suri: co je na skodateamu nestačí?
ok chalani , abarth je síce fajn ale nemá niekto plánky v origo rozlíšení na burgesssa? díky a sorry za ot
-> afro100:
jojo.. už jsem měl tu čest, když mi v pátek upadnul ten sosák z filtrboxu.. docela se mi to líbilo.. až na to, že motor nedržel volnoběh a při brždění motorem střílel do vejfuku
o tom sportovnim filtru jsem přemejšlel, ale mam tam LPG a do filtru mi vede ještě 1 hadice navíc.. nevim k čemu je. myslim že vede plyn přes filtr do karbu páč přímo do karbu žádná extra hadice nevede
jojo.. už jsem měl tu čest, když mi v pátek upadnul ten sosák z filtrboxu.. docela se mi to líbilo.. až na to, že motor nedržel volnoběh a při brždění motorem střílel do vejfuku

o tom sportovnim filtru jsem přemejšlel, ale mam tam LPG a do filtru mi vede ještě 1 hadice navíc.. nevim k čemu je. myslim že vede plyn přes filtr do karbu páč přímo do karbu žádná extra hadice nevede

-> Mr.X_:
v tom bohuzial neporadim, jazdim seriu,
zmena zvuku nastava aj pri priamom sani to zn. ked upravis origo filterbox, pripadne pri pouziti sport. filtra, na volnobeh a pri brzdeni motorom nie je rozdiel, avsak ked motor saje tak ma taky surovejsi zvuk, treba vsak k filtru priviest studeny vzduch, inak poklesne vykon
v tom bohuzial neporadim, jazdim seriu,
zmena zvuku nastava aj pri priamom sani to zn. ked upravis origo filterbox, pripadne pri pouziti sport. filtra, na volnobeh a pri brzdeni motorom nie je rozdiel, avsak ked motor saje tak ma taky surovejsi zvuk, treba vsak k filtru priviest studeny vzduch, inak poklesne vykon

-> afro100:
no já právě nesnášim takový ty mladý blbečky, co si myslí, že čim víc jim to řve, tim větší tuning to je. A nerad bych se mezi ně zařadil. A kterej výfuk by byl na takovou decentní změnu zvuku?
no já právě nesnášim takový ty mladý blbečky, co si myslí, že čim víc jim to řve, tim větší tuning to je. A nerad bych se mezi ně zařadil. A kterej výfuk by byl na takovou decentní změnu zvuku?
no tak, nikdo mi nerekne, jak se tenhle vyfuk kompletuje?
Napadl me tenhle postup:
- svarit pricky k trubkam
- plast je rekneme ze spodni a horni poloviny. Tak k jedne te polovine privarit vstupni celo
- do svarence z predchoziho bodu privarit svarenec z prvniho bodu
- horni cast plaste rozrezat na casti odpovidajici vzdalenosti sousednich pricek a postupne privarovat plast k prickam
- svarit horni a spodni cast plaste k sove, cimu se vyfuk uzavre.
Napadl me tenhle postup:
- svarit pricky k trubkam
- plast je rekneme ze spodni a horni poloviny. Tak k jedne te polovine privarit vstupni celo
- do svarence z predchoziho bodu privarit svarenec z prvniho bodu
- horni cast plaste rozrezat na casti odpovidajici vzdalenosti sousednich pricek a postupne privarovat plast k prickam
- svarit horni a spodni cast plaste k sove, cimu se vyfuk uzavre.
-> sep: takze keby sa tam dalo tej tlmicovej vaty co sa dava do motovyfukov mohlo by to pekne stíchnuť však ?

-> MOLSO: :vevnitř prázdný.
dovnutra ide aj nejaka tlmičová / sklenna vata alebo je ten vyfuk vnutri prazdny ?
Ale tak není to zas taková hrůza,burgess je slyšet víc a ony kolikrát i dnešní druhovýroby nejsou zrovna tichošlápci.
-> Mr.X_: to uz zalezi od vkusu kazdeho jednotlivca, decentak to ale nie je 

-> afro100: takže když shánim nějakou decentku, tak Abarth rozhodně ne? Shánim něco ostřejšího, ale nechci bejt jako každej 2. tuzer.. 

-> poldy: asi taky ze ak ides za autom co ho ma namontovany tak ti drnci vsetko v aute

sem si rikal, jak se do k tomu plasti privarujou ty pricky?
-> Fén: ha, tak to jsem se při modelování překouk.
Takže 4mm
Takže 4mm
-> colaczech: průměr mam 6mm
nemate niekto video aky ma zvuk ten abarth ?
Vi nekdo jaky ma byt prumer tech der na vnitrnich trubkach a jejich rozmisteni po obvodu. Nikde to tam nevidim. Predpokladam ze budou rozvrtane po 45°, ale ten prumer?? 4mm??
Edit: na tom abarthu
Edit: na tom abarthu
daj ho aspoň pod RTG

-> Klubko_: já se můžu na komunitu leda tak vy**at
video zatim nemám... zkusim nějaký udělat

video zatim nemám... zkusim nějaký udělat

-> Pavel P..: a do tech novejch vypalku by sis mohl nechat i svuj nick vyrazit
aby vsichni vedeli, zes to udelal pro komunitu
BTW nemas nekde video se zvukem toho Sebringu?

BTW nemas nekde video se zvukem toho Sebringu?
-> Klubko_: heeeh to byl ale blbej vtip

-> Pavel P..: to by sis mel este pro dobro komunity rozmyslet
Co jen dobro komunity! I svoje vlastni!
Az po par letech vyhnije, stejne ho budes rezat
tak to muzes udelat rovnou a nechat sobe a nam udelat vypalky na laseru 

Co jen dobro komunity! I svoje vlastni!
Az po par letech vyhnije, stejne ho budes rezat

-> bambuso: nedá... a já ho řezat a kvůli někomu kreslit výkres nebudu

-> m8rinek: Už napsal. :o)
-> Klubko_: mu napis ;)
tiež by ma zaujímal ten vývozný Sebring
dá sa to ešte zohnať?
dá sa to ešte zohnať?
m8rinek 20.09.09 21:47:14 napsal: → Apple STS Chvojkovice-Brod: Fen je schopen na nej zajistit výpalkya bude to delat?
-> petr s: tak tenhle je hlavní....

-> Pavel P..: Takových úkolů už mám
-> petr s: tak to máš jako domácí úkol.... najít a oskenovat

-> Nwkt:

Tak jsou tam i svody od -> MATTESS:
-> MATTESS: super, děkuji mooooockrate
-> Nwkt: Ale jenom ho najít
-> petr s: Po částech? Já to pak spojim ve photoshopu
-> Nwkt: To do skeneru nevleze je to 1/1
-> petr s: Kdybys ho našel tak mi ho nějak pošli a já ho tam přidam ať je to kompletní
-> Nwkt: svody mam asi taky, jen nejsou okótované, ale mam to překreslené v CAD. Tak jedině to odměřit.
-> Nwkt: Mám ale nevím kde
-> Nwkt: 3D model jsem dělal dle výkresu (kdysi jsem ho rozposílával několika lidem odtud). Burges plánek mam taky někde doma
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: jak čtu, už máš plánek od NWKT?
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: jak čtu, už máš plánek od NWKT?
-> petr s: Větévka nemá plánek na svody k němu, prej neni k sehnání. Nemáš ho náhodou?