skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Můžu odstranit nádobku s aktivním uhlím?
-> Milan 136: Po minutové pauze ho otevře na devadesát sekund (maximálně). Chápu že to je kvůli zamezení uvolňování výparů do ovzduší, jenom jsem čekal výrazně menší frekvenci vyprazdňování, to uhlí přece musí mít mnohem větší kapacitu.
-> PYGO: Minuta má 60 sekund tak 90 se do ní nevejde. Prostě cvaká a krokově to pouští pod klapku. Nějakej inženýr ekolog to tak vymyslel, aby to nesmrdělo jako když máš v garáži stodvácu:)
-> Milan 136: Tak jsem se kouknul do cedrycha pořádně a nestačím se divit,proč se ten ventil otvírá každou minutu na devadesát sekund? Ono má to uhlí tam malou kapacitu nebo co? Odpar přece nemůže být tak extrémní, na karburátorových motorech s vracečkou s tím přece taky není problém. Směs se ale stejně reguluje podle lambdy, tak se problémů nebojím.
-> RottenAngel: Bohužel ti s přesným umístěním nepomůžu, sám nevím jestli to mám dobře, ani jsem to nezjišťoval, protože mi stejně urezl ten plech nad parohama
Obě odvětrávání jsou fakt zbytečný, stačí když to napojíš na tu původví hadičku. Ale já bych nechal to původní, není nad jednoduchost

Obě odvětrávání jsou fakt zbytečný, stačí když to napojíš na tu původví hadičku. Ale já bych nechal to původní, není nad jednoduchost

-> PYGO: No tak právě po startu ne. ale při zahřátým motoru je v akci ventil odvětrání palivové nádrže
A airbox... Predpokladam ze hadicka ma ist do jednej diery a z tej druhej ist do vstrekovej jednotky... Cize staci len identifikovat ktora je ktora. Pozeram ze to bolo doteraz velmi funkcne 

-> PYGO: No vies ono ta moja nadrz je uz odvetrana tym systemom hadiciek co ma rapid pod zadnym oknom, takto by som tam mal vlastne 2 odvetrania, co mi pride celkom zbytocne, neviem... Na ten airbox sa este pozriem, potreboval by som fotku, lebo tie hadicky co tam mam su vsetky zapojene ale do striekacky uz nema aka ist... Asi t tu pocvakam, nech je jasno...
-> RottenAngel: D7 vede k nějaké oranžové krabičce připevněné na filtrboxu, odtud pak pravděpodobně ke klapce otevírající přívod teplého vzduchu. Nevím to přesně když jsem auto koupil, ty hadičky byly vytahané a jejich umístění jsem hádal podle ohybu...
Řekl bych že předělávat to odvětrávání je zbytečný, ale když ji připojíš k nádrži, nemělo by to myslím vadit....
Řekl bych že předělávat to odvětrávání je zbytečný, ale když ji připojíš k nádrži, nemělo by to myslím vadit....
Nemohol by mi niekto cvaknut filterbox bmm ako ma ist ta hadicka? Ja ju mam nejako zvlastne zapojenu...
Prepac ze zastieram temu, ale mam len rychlu otazku... Mam system BMM v mojom rapide a mam otazku ohladom nadobky s aktivnym uhlim... Na tomto obrazku:
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/7_539_96779__2008-10 -26_19-09-38_89.jpg
mam hadicu s ventilom privedenu do D8 ako ma byt, avsak druhu hadicu, ktora by mala byt v nadrzi nemam zapojenu nikde. je mi jasne ze system je uplne neucinny, avsak ma zmysel tu druhu hadicu davat do hadic uz fungujuceho rapidackeho odvetrania?
A podotazka. Do dierky D7 by mala ist udajne hadicka z airboxu, ja mam tento otvor len zaslepeny, je to problem? Vdaka.
img.skoda-virt.cz/forum_u pload/7_539_96779__2008-10 -26_19-09-38_89.jpg
mam hadicu s ventilom privedenu do D8 ako ma byt, avsak druhu hadicu, ktora by mala byt v nadrzi nemam zapojenu nikde. je mi jasne ze system je uplne neucinny, avsak ma zmysel tu druhu hadicu davat do hadic uz fungujuceho rapidackeho odvetrania?
A podotazka. Do dierky D7 by mala ist udajne hadicka z airboxu, ja mam tento otvor len zaslepeny, je to problem? Vdaka.

-> jerzy: Třeba to přežiju
Já bych ten motor docela rád umyl, ale moje zásoba arvy už padla na žigula, návíc mi potkan stojí v kopci za domem a nedá se k němu jít přímo, viz obrázek. Tahat kbelíky s vodou jak kokot rozhodně nebudu
Ale jestli projde příští technickou, slibuju že ho umyju 
-> Milan 136 Stačí mi jak vždycky slyším lupnutí kanistru. Protože už jsi druhý co píše že se vrací pod klapku, donutilo mě to kouknout do cedrycha. Věděl jsem že se v ní hromadí výpary, ale netušil jsem že to je odvětrávání nádrže. Teď to lespoň můžu hodit rovnou z nádrže za zadní nárazník, jako to mají všechny normální auta
A nebojím se že by mi to nějak zvlášť ochuzovalo směs, řekl bych že ten ventil se otevírá jenom krátce po startu.
Jak už jsem psal, mám v plánu předělávat motor na karbec, tak co bych tu hnusnou nádobku nevyhodil

Já bych ten motor docela rád umyl, ale moje zásoba arvy už padla na žigula, návíc mi potkan stojí v kopci za domem a nedá se k němu jít přímo, viz obrázek. Tahat kbelíky s vodou jak kokot rozhodně nebudu

-> Milan 136 Stačí mi jak vždycky slyším lupnutí kanistru. Protože už jsi druhý co píše že se vrací pod klapku, donutilo mě to kouknout do cedrycha. Věděl jsem že se v ní hromadí výpary, ale netušil jsem že to je odvětrávání nádrže. Teď to lespoň můžu hodit rovnou z nádrže za zadní nárazník, jako to mají všechny normální auta

Jak už jsem psal, mám v plánu předělávat motor na karbec, tak co bych tu hnusnou nádobku nevyhodil

bože to jsou nápady. a hlahně nevidím jedinej rozumnej důvod to odstranit. vezmi si plastovej kanystr a dej ho na slunce abys měl představu, jakou má benzin roztažnost...
aby nešly ty výpary do vzduchu, tak jdou právě do tý nádobky. a dál se vedou přes ventil do sání pod klapku a s tím počítá i řj a řídí tím směs
aby nešly ty výpary do vzduchu, tak jdou právě do tý nádobky. a dál se vedou přes ventil do sání pod klapku a s tím počítá i řj a řídí tím směs
-> PYGO: skoda ze az vyletis do vzduchu tak nam to tady nenapises
jinak fajne vykoukl ten spinavy motor teda!

jinak fajne vykoukl ten spinavy motor teda!
Kromě nádobky jsem ořezal topení a motorovej prostor přetřel z modro-červeno-bahno-olejo
vý na bílo. Je neuvěřitelný jak přehledně to najednou vypadá 
img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/5215_2009-08-28_ 20-59-38_26.jpg

img.skoda-virt.cz/vase_au ta_upload/5215_2009-08-28_ 20-59-38_26.jpg
-> jerzy: Jistě že kouřím, ale taky důkladně větrám
-> Samantus: Když umřít, tak jedině za volantem

-> Samantus: Když umřít, tak jedině za volantem

-> PYGO: kuuurna, jezdici bomba
asi nekouris co? 

neni lepsi se rovnou zastrelit?
-> jerzy: Zaslepeno, jestli bouchne, budu hledat příčinu spíš na druhý straně, po natankování mám vždycky v interiéru lehčí benzínový opar...

-> PYGO: bez te nadobky ti ty vypary stejne brzo vybuchnou, tak to mas na stejno 

Člověk si chce trošku uklidit auto a vy už tady navádíte k destrukci...

-> jerzy: vyhodiť brzdové trubky a tak spustit z kopce 

-> petr s: a spustit z kopce 

-> Syny: Stačí nechat sedačku
-> PYGO: jj a pisty sou taky k nicemu...
A ta tezka kikovka a stetrvak
No ven s tim 

-> enzox: Neboj nechám ho tam, ale časem bych ho možná vyměnil za komplet topení ze žigula, který je celý uvnitř. Ale pochybuju že si najdu čas
-> Syny: Motor bych tam nechal, ale zbavil bych se blbostí jako je chladič, cívka, nádobka ostřikovačů atd. 

-> PYGO: Ja bych se zbavil motoru... Ten tam taky tak divne prekazi
-> enzox: A o ot prave jde... Ty benzinovy pary by se nemely dostat do atmosfery...

-> enzox: A o ot prave jde... Ty benzinovy pary by se nemely dostat do atmosfery...
Jinak nádobka je od včerejšího rána odložená v kůlně, hadice
zaslepené. Teď mám nutkání zbavit se topení

-> PYGO: A to ti to topení až tak vadí? Čo bez neho budeš robiť v zime?

-> enzox: Vidíš, tahle varianta mě nenapadla...
Jinak nádobka je od včerejšího rána odložená v kůlně, hadice zaslepené. Teď mám nutkání zbavit se topení
Jinak nádobka je od včerejšího rána odložená v kůlně, hadice zaslepené. Teď mám nutkání zbavit se topení

-> PYGO: kamarát na fiate tempra tu nádobku z aktívnm uhlím vyhodil a nahradil benzínovým filtrom
auto išlo normálne len v lete bolo kus cítit výpary benzínu 

A proto ji mam schovanou v nosniku pod vzduchovym filtrem, ze neni videt :)
Nesnáším tu nádobku od tý doby, co jsem pod ní vařil díru kterou se dala prostrčit ruka, ale vadí mi hlavně z estetickýho hlediska

-> PYGO: puvodne sem psal do nadrze
ale nebyl sem si jistej.. mno kdyz je opid ni bordel tak ji na chvilu vymontuj a uklid a mas potom klid

Nevrací je pod klapku ale do nádrže. Hromadí se pod ní bordel a strašně me štvou všechny ty hadice a kabely (miluju jednoduchost), postupem času stejně budu předělávat na karbec.
bude, nadobka s aktivni uhlim se stara o vypary benzinu . ktera je zadrzuje ) na benzin a vraci zpet do pod klapku ke spaleni,, (pokud se nepletu),, proc ji chces vytahnout?
Motor 135 jednobod, mám v plánu ji vyhodit a zaslepit přívod, nebude s tím problém?