Ostrej motor na silnici??

prohledat
66 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 01.08.2009 do 03.08.2009, založil/a Pavlas
řadit dle data
21:46:15
03.08.2009
zidlik
-> 105: me rict ze to melo bejt davno ve srote ten by videl srot parchant takovyhle kecy nesnasim3 3 ...jinak ja dneska jel zakazem a jeste ktomu vytocenej motor jak prase na najednou tam projel policajt nastesti znamej a jenom se tlemil tak ted bude vypravet kazdymu jak pan pavlik jezdi jak prase zakazem3 kdyz ja nevedel kudy jinudy do kauflandu no3 3 3
17:06:05
03.08.2009
Eidy
A taky je dobrý když dáte policajtovi pocit, že je důležitý. Nemyslím podlejzání, ale aby měl možnost pomoci. Třeba jednou jsem vjel do zákazu vjezdu (oprava vozovky) páč to bylo na trase, kterou jezdím jednou za 2 roky a jak jsem u policajta zastavil tak hned: Dobrý den, to je skvělý, že jste tu. Nevíte kudy tudy, já to tu vůbec neznám a nevím kudy se dostat tam a tam. No a on mi všechno v klidu vysvětlil, "domluvil mi" a ještě skoro zamával na cestu.

Jsou to taky lidi a musím říct, že co mě kdy zastavlili na silnici tak vždycky úplně v pohodě.
17:00:34
03.08.2009
omaret
Když čtu poslední příspěvky, tak máte pravdu - jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá = když přijedete, budete slušní a nebudeš se hádat, tak je vždycky o min. 50% lepší šance že odjedete bez pokuty (když nemáte pásy, světla, nebo máte auto jinak v nepořádku). Když přijedete a budete do krve tvrdit, že pásy jste měli a ať dokážou, že ne, tak jde vyfasovat místo 200kč (+body) za pásy třeba horní paletu 2000 (bez bodů) za povinnou výbavu nebo technickej stav a přinejhorším oznámení, kde dostanete třeba 8000,- Kč.

Na druhou stranu je pravda, že jsou namachrovaní lidi jak řidiči, tak policajti. Takže záleží vždycky jen na člověku, kterej vás zastaví / kterýho zastaví.4
12:33:28
03.08.2009
Petkar1
Mě se teda zatim pokaždý vyplatilo se k nim chovat slušně a nehádat se. Jednou mě stavěli, měl kecy na výfuk, tak jsem mu řekl: Ano, nemá tam bejt, ale je to výfuk dělaný podle závodních plánků na škodovku a neni to nějakej řvoun jako když si tam dá někdo nějakou rouru a byl spokojenej. Dokonce mi odpustili i absenci povinné výbavy,kterou jsem zapomněl vrátit po závodech. Podruhý nás stavěli když jsme to táhli na laně. Viděli že to má STK, že to ještě vypadá docela k světu a divili se proč nejede:) A potřetí je auto vůbec nezajímalo....Barva a SPZ souhlasila, nic jsem nenadejchal, tak popřáli šťastnou cestu a jel. Ono je lepší přistupovat k tomu s tím že to prostě tolerujou. Vidí upravenou škodovku a tuší že tam třeba bude Fávo....Prostě když mě staví, tak s pokutou za auto pokud narazím na blbce počítám a podle toho s nima jednám a většinou jsou v pohodě. Taky je to o tom jak se člověk na tý silnici chová....
11:55:16
03.08.2009
werty
-> Nwkt: Jak píše bagrr ...Je to podle toho na koho narazíš. Ale rozhodně bych si nehrál na drsňáka a zkoušel ho dráždit. Jednou je to asi 5 let jsem si na Favo dal kola 14" 185ky... jen tak na zkoušku protože jsem je měl prakticky zadarmo. Zastaví mě dopravák (asi tak 35 let)... obejde auto a povídá: "Pane řidiči ty 14 palcová litá kola a na nich ty 185ky pneumatiky nejsou standardně schválené pro Favorita takže vám dám na výběr... Buď se přiznáte hned že o tom víte a máte je tam úmyslně. A nebo se mě bude snažit přesvědčit že je zapsané máte... Já se půjdu přesvědčit do registru a pokud zjistím že mi lžete bude to za plnou sazbu." Nepřemýšlel jsem ani sekundu a přiznal se že o tom vím a že jsem je chtěl jen vyzkoušet a k mému úžasu to dotyčný dopravák vyřešil jen domluvou. A co z toho plyne? Jedině to že hrát si na chytráka snažit se je obalamutit se ne vždycky vyplácí...
11:33:46
03.08.2009
Bagrr- máma mele Emu
-> Nwkt: Jak který... Taky jsem narazil na policajty, který věděli o škochtlích dost věcí a rozpoznali od sebe osmikanál od pětikanálu atd:-D Jednou mi prolejzal celý auto a shrnul to slovy: "Tak a teď už jen si nechat zapsat do TP že to prošlo přestavbou na 136ku a bylo by to bezproblémový auto. Brzdy, nápravy, všechno odpovídá, ale ty papíry ze 105ky tomu nesluší:-D"...
11:23:49
03.08.2009
Nwkt
-> werty 03.08.09 08:47:20: Myslíš že o tom autě něco ví když se mi ptal jestli to má rezervu vzdau? A děsně se divil, když jsem řikal, že ne že je vepředu pod kufrem, takže rozeznat 130 od 136 byla utopie
11:08:03
03.08.2009
105
to ja uz se nehadam a ponevadu sem mladoch tak mi neverej ze ty upravy sem tam nedelal ja,, necham se vzdycky zprcat ... necham je prohlidnout co chcou bud daj pokutu nebo ne ,, vyslechnu ze to melo bejt davno ve srote (vyvareny auto) a jedu dal
10:53:18
03.08.2009
LiMaK - 742 forever
-> aceboss: presne tak. takovy podobny postup taky pouzivam...sice se moc neohanim tou technickou, jelikož mam sveho dvorního technika moooc rád na to abych mu zpusoboval kontrolu v stanici TK....

ale taky radeji delam blbeho, že o ničem nevím že to tam nesmi bejt...že to tam pasuje a je to origo....milej policajt me pak presvedcuje o své pravdě, nechám mu ho to vysvětlit, pak delam udiveného a slíbím, že to odstraním....poděkuju mu že me na to upozornil a vetsinou to zkoncí domluvou...

vzpominam jak me policajt poučoval, že 5,5" prolisy nesmej na aute bejt...a já delal blbého, že tyhle kola byly v garáži, že jsou na skodovku, že tam pasujou....že mi sice pripadaly nejake sirsi, ale ze vypadaj stejne jako origo....policajt pak se mnou lital po porubském parkovisti a ukazoval mi jak maji vypadat disky na skodovce....samozrejme sme nasli par rozdilu, ale polda byl stastný že mel pravdu a to mu stačilo....
10:39:05
03.08.2009
aceboss
-> werty: S tím souhlasím nemá cenu se hádat já vždycky argumentuju tí tak jsem to koupil,STK to prošlo já se v tom nevyznám takže nevím v čem je problém a hotovo.Když se hádáš akorát ho vyprovokuješ a ve finále to stejně obsereš ty jako řidič. Když jsem si dělal výmaz čísla motoru tak jsem došel k nám na dopravku ona to napsala do TP podepsala dala razítko a šel jsem,že by si sedala ke komplu nebo tam něco vyplnovala jsem si teda nevšiml.8
08:47:20
03.08.2009
werty
Mě jen udivuje jak si někdo myslí že policajti prakticky nic neví a nic nezjistí... To si do háje fakt myslíte že když si dopravák vezme vaše doklady a jde s nima k jejích kcháru že je to jen proto aby se líbezně koukal na vaší fotku v řidičáku? Jemu to nebude trvat ani 30 sekund a najde si všechny údaje nejen o vás jako řidiči, ale stejně tak i o autě. A je jedno jestli je to šáde, favo nebo třeba poslední model modrovrtule z Mnichova. Tak se probuďte ze sna a laskavě začněte trochu přemýšlet dřív než se dopravákama budete chtít zase dohadovat... (což mají ve zvyku hlavně mladý naivní paka kterým není ani 20 a mají pocit že si musí něco dokazovat a že musí mít poslední slovo) Skoro nikdy se to nevyplácí... zvlášť pokud je ten dotyčnej polda už na pohled asertivní typ který si nenechá jen tak něco líbit.
upraveno 2x, naposled 03.08.2009 09:19:34
22:46:26
02.08.2009
spartra
kuci kdyby chtěli, znali fšechny fičury v zákoně, tak nás potopěj, jak náš děda koťata141 140
22:31:25
02.08.2009
Nwkt
-> Trax: Ve 130 může bejt 130, 742.135, 742.136
22:30:11
02.08.2009
Trax
-> All: Zakladní rozdíl je číslo motoru a typ motoru! Číslo motoru evidovaný neni, ale typ vždycky. Takže treba ve 130 muže byt akorat motor 742.13 a žadnej jinej. Když pominu nižší čísla, ktery tam bejt mužou...
21:26:04
02.08.2009
COL
Mel bych jinou vec, co takhle dva motorry stejnyho cisla soucasne v provozu? kdyz budu do auta davat motor, kterej uz jinde je, vyhodi jim to pocitac nebo ne? vymaz cisla by to asi vyresil. co je pro to potreba? stacii prijit a rici, vymazte mi cislo motoru z evidence?
21:08:58
02.08.2009
zidlik
-> petr s: jak sem se snim hádal kuli tem kolum jestli presahujou nebo nepresahujou tak kdyby si to nasel tak me normalne rekne ze si to nasel v databazi ale von vedel hovno a jediny co zesebe dostal bylo trikrat za sebou vim to proste to vim ja to proste vim ze to tam nemate3
21:07:36
02.08.2009
zidlik
-> aceboss: ještě před 2 rokama kámoš potřeboval na hundrta napsat široký nápravy,4písty,motor z fáva,kola 13 atd přišel borec prohlíd si to bude tě to stát 8 tisíc dal mu prachy vzal propisku napsal do techničáku dal razítko a řek radši jed at to nikdo nevidi..a to si nemyslim ze je nekde zaevidovany
21:05:45
02.08.2009
petr s
-> zidlik: Nepřeju ti to ale oni tě jednou vyvedou z omylu
21:04:53
02.08.2009
zidlik
-> aceboss: a můžeš se snim hádat dofurt dokud tě nepošle na TK3
21:04:40
02.08.2009
aceboss
-> zidlik: To jsem si taky myslel,ale ted o tom díky-> petr s: pochybuju8
21:00:51
02.08.2009
zidlik
-> petr s: techničáky určitě starejch aut někde uložený nemaj dřív to nebylo jak ted takže nevěřim tomu že voni věděj kde mě jakej vesnickej franta napsal do techničáku úpravu schválenou pro provoz-> LiMaK - 742 forever: dnes to napíšou i do kompu to jo ale dřív když měli v kanclu max psací stroj tak nevim-> aceboss: no podle mě když tam máš to číslo vyražený ikdyby si tam měl 1.8 turbo tak má smůlu protože koukne a vidí číslo co je vtechničáku tot muj názor
18:29:42
02.08.2009
petr s
-> aceboss: -> omaret 01.08.09 12:15:32: A věř že to tak je
18:22:13
02.08.2009
aceboss
petr s 02.08.09 13:17:35 napsal: → aceboss: Do techničáku si nahlédne v počítači-> LiMaK - 742 forever: Tak ted jste mě pánové dostali9 143 To jsem nevěděl že i u starších aut jsou techničáky digitalizovány.A stejně dejme tomu,že se na to podíva,a jak mi dokáže když mám (742.136) a mám ve skutečnocti na 136 naražené originální eRkové číslo(případně výmaz čísla motoru).On je schopný poznát a rozeznát jednotlivé otypování motorů?Že je to typ 742.136 s přezaženým číslem.Zajimá mě to jen jak by to řešil.
14:53:25
02.08.2009
LiMaK - 742 forever
-> aceboss: a jak tad yvsichni vime, v novych octaviích už maji komp snad seriově, takže ještě než tě zastaví, tak jedou za tebou a krasne si te lustrují....že před nima má jet modrá škoda 120, majitel ten a ten...vyjede jim celej technicak, pojistka, datum a misto posledni technické se stručným zaverem...takže...pak kouknou před sebe, uvidí tam červenou alias 136, na jinych rafkach a gumach....

si jako myslis ze ta urednice na dopravce jak ti pise do technicaku, tak ji na tom kompu beží péčko?? to co pise do velkeho TP, tak zaroven tuká do databáze...a je po pitchi...v tu chvili je jakekoli presvedcovaní pomáhače a chrániče, že mas ve velkem TP psané litáky naprosto zbytečné....

Ostrava normální praxe...ale v naší dolní lhotě te tak leda kontrolujou jestli nejsi ožralý a neukradl jsi to...bo tu ti pantatíci neumí hledat v počítači
13:17:35
02.08.2009
petr s
-> aceboss: Do techničáku si nahlédne v počítači
13:13:06
02.08.2009
aceboss
Ještě bych dodal jak mi policista ma místě kontroli dokáže že motor 742.136 se do eRek nemontoval.Žádný důkáz u sebe nemá a na víc policista není způsobylí k hodnocení technického stavu vozidla a jeho součástí od toho je přece STK.To sáme je i s disky jak mi to dokáže že je to nepovolené když tyto věci jsou psané v TP.4A do něj on nemá možnost nahlédnout! 4
10:54:44
02.08.2009
Pavlas
Jinak mě motor kontrolovali:(... Teda to bylo se seriovym....
22:19:41
01.08.2009
darklord
-> omaret: no, tak podla predpisov zasah do palivovej alebo vyfukovej sustavy nie je az tak uplne legalny, cize by som toto netvrdil. ina vec je ze to maju policajti na haku (hadam) ale na stk ta za to mozu vyhodit
22:10:37
01.08.2009
packa
-> Bagrr- máma mele Emu: to nemá chybu. 3 3 3 3 3 3 3 3
18:52:33
01.08.2009
Tomo - zrušená registrace
-> omaret: ach tak ... 1
16:56:24
01.08.2009
Jakub M.
se kouknětě ke mě do IDčka na tu 135GLku ... nedávno mi policajt při silniční kontrole tvrdil, že ten motor neni originál, že na tom mám hlavu z favorita.. tak povídám, že je to nesmysl, protože jestli myslí, že je to blok 130 a hlava FA tak to nejde - sou tam jiný rozteče šroubů ... na čež se ohradil, že by to tam šlo dovařit 3 a pak prej jestli na to mám nějaký papíry... odpověděl jsem, že to všechno mám v malým techničáku... prej kde? no tady hned nahoře pane policajte... vidíte to 130LR? (to tam skutečně je... slečna na inspektorátě se upsala a naťukala tam tohle 1) a on na to ahá? a to se dostalo do provozu? ... hm jo pane policajte, 200kusová homolagační série... 3 Tak kolem toho začal běhat se slovy že je to teda fakt mazec... pak zavolal kolegu .. týý frantóó, pojď se na to podívat... Franta přišel a hmm .. ty kotouče a 195tky gumy sou série jo? a co ty kotouče v zadu.. hm a máte na tom origo LR spoiler a kapotu s věráním.. zadní čelo.. to si pamatuju jak to jezrilo Rally(odhadl bych ho asi na 40let) jen jsem přitakal a povídám že jo.. že je to LR 3... takže je to asi fakt o náhodě a o tom co o tom víte a policisté dnes vesměs vědí už prd.. (pokud to zrovna není nějakej virťák... ale ten by mě předpokládám stejně nechal jet, kdyby to nebylo za rychlost nebo vyloženě za nějakej jinej přestupek - to bych se ani nebránil)
upraveno 1x, naposled 01.08.2009 16:57:36
16:37:15
01.08.2009
omaret
-> Tomo:

To, jestli máš na motoru Weber 40DCOE nebo Jikov32BS je úplně jedno :-)

4all: městská policie může zastavit auto a uložit pokutu jen za spolehlivě zjištěný přestupek. Tak je to tady u nás, jiný města mají možná trošku jinej řád. apropo, když měšťák chytne chlast za volantem, má 500,-Kč k výplatě navíc, on napíše jen úřední záznam a předá protokol o dechové zkoušce státnímu policajtovi, kterej dodělá zbytek (odebere ŘP + další úkony) a ten z toho má práci navíc... Jinak dost z řad městských policajtů jsou lidi, který nevzali ke státním (jestli je tu někdo měšťák, tak ať si to zle nevykládá), ale je to z praxe. Státní se "dělí" na dopraváky (bílý košile) - ti mají za úkol čistit silnice, takže pokutují celkem fest a jejich nejmenší pokuta na místě zaplacená je 500,-Kč, protože nemají menší bloky. A pořádková (modrý košile), ti mají stavění aut a řešení přestupků v dopravě jako doplněk v pracovní době, jinak slouží k řešení zákroků, ti mají v menších městech bloky po 100,-Kč (pro lidi pohoda) a třeba v Praze už taky 500,-Kč, protože je tam větší koncentrace drzích lidí 3
13:42:47
01.08.2009
zidlik
-> Bagrr- máma mele Emu: no to je mazec3 3 já bych neřek že se snima odmítám bavit ale že se snima vo tom bavit nedá protože maj rozumů plnou hubu3
13:12:29
01.08.2009
-> Bagrr- máma mele Emu: 3 3 3 ja by som to takto nevedel ukecat ...8
13:07:20
01.08.2009
Bagrr- máma mele Emu
Měšťáky nemám ráth... Poslední zážitek s nima byl docela zajímavej:-D Stavěli mě s Peu 405 za kterým jsem táhl 2t káru na které byl další peu 405 ale kombík:-D Samo že to byla nedovolená souprava... Měšťáci si všim li že mi nesvítí obrys na káře a viděli možnost vydělat si...

Měšťák (po kontrole papírů): Pane řidiči, víte že tohle nesmíte za tím autem táhnout?

Já: Ne.

M: Tak co s tím uděláte?

J: Odpříhnuto a nechám to tady (hlavní tah skrz budějce:-D)

M: To ne.

J: Mno když to nesmím za tím autem táhnout...

M: Zaplatíte pokutu 2t kč.

J: Nezaplatím, odpojím to a jedu se sólo autem domů.

M: Zaplatíte pokutu a necháte to odtáhnout...

J: Zavolejte státní, s váma se o tomhle odmítám bavit.

M: Jak chcete.

Po příjezdu státních proběhla výměna informací mezi stáťákama a měšťákama...

Stáťák: Prej vám nesvítí kára.

J: Ano nesvítí mí levá strana káry.

S: Rozsvitě to.

J: Ano.

S: Máte náhradní žárovnky?

J: Ano, ale nesvítí to, protože mi upadl kabel na zásuvce.

S: Tak to spravte.

J: Na to nemám vercajk...

S: Máte to za dvě stovky a jeďte domu:-D A promiňte to zdržení..

Stáťák řešil že mi to nesvítí a nic jinýho:-D
12:58:08
01.08.2009
-> omaret: ked maju opravnenia ... tak ako je mozne ze skodovky s upravami motora normalne jazdia a nic ? ved ked pozeram niektore a to je vacsina tunajsich skodoviek, tak motor ma same webre jak hovado ze to zakriva cely motor ,...priecny vyfuk zvuk jak zdela ... 4
upraveno 1x, naposled 01.08.2009 13:10:07
12:56:30
01.08.2009
105
me kontrolujou motor vuzdycky10 neveim jestzli poznaj ze to je favo ale nechaj me jit
12:39:35
01.08.2009
zidlik
-> David29: no dyt za kamosem normalne i prisel policajt(statni) na benzine a ptal se ho jak se mu jezdi stim snizenym predkem ze to vypada dobre a ze si to chce na svoji taky udelat3 ..mě příde že měšťákům de vo prachy z každýho vytřískat co největší pokutu..jestli za to dostávaj premie těžko říct....ale jak řikáš státnim de hlavně vo to aby si měl papíry v pořádku a měl řidičák což sou duležitější věci než vejfuky nálepky a prkotiny
12:32:21
01.08.2009
David29
-> zidlik: Státní sou v klidu.. maj ro jako rutinu, a spíš je zajímá řidič, než nějakej vejfuk co nikoho moc neohrožuje.. Jistě i policajt se může blbě vyspat, stará mu nedá nebo je debil 4

Mě se jednou ptali na vejfuk, že dělá horznej kravál a jestli má atest... to že to dělá kravál je způsobeno tim, že motor je v hajzlu (což sem mu i řek) a nechali mě... Možná za to může samolepka HZS na okně, ale i tak 3
12:27:35
01.08.2009
zidlik
zatim ale jediny ktery prudili vzdycky za motor nebo na neco na aute byli mestsky floidi...statni kdyz zastavej tak akorat reknou dobryden kontrola doklady blabla vporadku muzete jet jeste se me nepovedlo ze by statni prudili za nakou volovinu na aute
12:24:56
01.08.2009
zidlik
-> omaret: ještě nekdy pred dvema rokama kdyz kamos stavel stovku tak jeden znamej co mel na to zpusobilost napsal motor favorit a dal razitko a evidovany to nebylo proto mu rikal at sebou vozi i velkej technicak kdyby neco..stejne kdyz budou chtit tak ho sejmou za tisic jinejch veci
12:22:52
01.08.2009
zidlik
-> omaret: no nevim jak to je ted ale driv kdyz sme se hadali vo tom mraceni tak to stopro nikde nevyjizdelo protoze to stacilo zajit za znamym a ten to proste napsal do velkyho technicaku tal tam razitko zpusobilosti a bylo a to se nikde neevidovalo-> David29: to me je jasny ze kdyz budou chtit potopit kohokoliv tak se jim to povede..no nevim stim mračenim tvářil se dost blbě a neuměl mluvit..kdyby byl normální tak na něj takovouhle píčovinu nezkoušíme3 bratranek to snim takhle vokecal to nebylo na mim autě a už to je par let zpatky
12:18:24
01.08.2009
zidlik
a tohle bylo taky vcera jak sem se pohadal s dedkem ze prej to mam vyhodit protoze mam kazdy cislo jiny a technickou to neudela a jeste me prcal ze policajti nejsou blby ze to poznaj...to je zajimavy ze to jeste nikdy nepoznali a technickou to udelalo..sice za uplatek ale stejne3 ty duchodci no nevim co si myslej...kazdej napohled nepozna z jakyho auta je jakej motor ale to je marny
12:18:23
01.08.2009
David29
-> omaret: Pokud se nepletu, jediný co nesměj policajti kontrolovat je zaplombovanej nákladní prostor-)
12:17:27
01.08.2009
David29
-> zidlik: Jestli si vážně myslíš, že ti policajti skočili na seriový mračení, tak to svědčí o blbosti - ale ne jejich 4

To že tě nechali, je jen díky tomu že se s tebou nechtěli hádat. když budou CHTÍT potopit škodovkáře, povedlo by se jim to vždycky...

-> Pavlas: Pokud ve vozidle nemáš namontovaný schválený součásti, je to zásah do konstrukce vozidla - tudíž nezpůsobilé k provozu. Kdyby chtěli, můžou ti auto i odstavit (ale nedělá se to)
12:15:32
01.08.2009
omaret
-> zidlik:

Asi máš na ty policajty štěstí, jen tak pro info, když si nechá vylustrovat Tvou RZku, tak mu vyběhne všechno o autě, kdy a kde jsi dělal TK,.... Na to hádání bych byl opatrnej, někdy můžeš trefit na "střelce" a budeš mít dvojku pokuty, zákaz další jízdy a pak cestu na přezkoušení technické způsobilosti pro provoz na pozemních komunikacích.

Jinak policajti mají oprávnění zkontrolovat jak motorovej, tak zavazadlovej prostor.4
12:12:12
01.08.2009
zidlik
-> MOLSO: -> Bagrr- máma mele Emu: já třeba na tom motoru z fabie vubec cislo motoru nemam tak to pak skusim i na technický pokud nebude znalec a v techničáku je výmaz tak si mylsim že motor z fabky projde vpohode
12:07:17
01.08.2009
MOLSO
-> zidlik: číslo to má ešte jednoriadkové ale niekmu ušla raznica ked naklepaval 9nu a je o pol riadka vyššie 47 a ked dam blok opieskovat a bude vyzerat ako novy tak tam cislo byt nemusi vsak ? 1
12:05:05
01.08.2009
Bagrr- máma mele Emu
-> zidlik: stačí znehodnit flexou... a vykecávat se na to že flexa sklouzla při opravě např zadního čela:-D
12:03:27
01.08.2009
zidlik
-> MOLSO: bych zamaskoval číslo aby nebylo vidět a když nenajde číslo na motoru tak ti ani nemůže dokázat že to tam nepatří3
Extreme Tyres