skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
nízký tlak oleje ?
ha další záhada..... při dalším laborování, jsem zjistil, že si sem tam foukne do víka světlej kouř, asi 20vteřin, pak to přestane, motor jde velice dobře, je tichej, 750otáček na volnoběhu, jde za plynem, leč stále svítí mazání...

-> felda1,6: Ja mel neco podobnyho a bylo to tim ze sem pretah kkt prirubu saciho kose a ta se zkroutila, po srovnani neni problem.
těsnění mezi koš a prsa nedávám,zkusím ten filtr, ale nevím... je to záhada
-> felda1,6: Tak pokud je to tak jak píšeš tak je někde chyba na kterou jsi nedošel nebo kterou děláš a nevíš o ní.Ono takhle je to těžké nějak pomoct.Ono teorie a praxe nejde moc dohromady.
ted si nejsem jisty, ale jestli je poradi mazani na motoru saci kos-filtr-cidlo , tak bych obetoval 80kc a skusil jeste druhy olejovy filtr
-> felda1,6: Těsnění mezi čerpadlo a sací koš nedáváš?
motor byl kompletně rozebranej, poskládanej je správně, vše tam kde bylo, olejový čerpadlo už jsem dvakrát sundal a dokonce zkoušel jiný... právě... motor nedělám první, tak mě to překvapilo

-> felda1,6: Jak už bylo psáno zkontroloval bych ložiska(pánve),rozvod oleje(kanálky) zda v nich neuvízla nějaká nečistota a samozdrějme podíval se na olejové čerpadlo a sací koš
Ono může to být nějaká hloupost,ale u mazaní se to nesmí podcenovat.

zameril bych se na olejove cerpadlo, presah nebo utopeni kol cerpadla vuci bloku, anebo netesny redukcni ventil na sacim kosi- unavena pruzinka, nebo nejaky bordel ktery brani dosednuti te kulicky co je pod pruzinkou
mels sundanou aj kliku ? loziska si dal tam kde meli bejt?
prosím o radu, rozebral jsem motor (felda 1,3 MPi koupě z druhé ruky, už vyndaný z auta) kompletně vypucoval od sajrajtu, profoukal mazací kanály a jal se poskládat,motor měl údajně 90tis,čemuž bych i věřil, protože bylo stále vidět honování na vložkách... při nastartování stále svítí mazání(čidel jsem vyzkoušel víc) zhasíná při 4500otáčkách, po sundání ventilového víka se mi jeví jakoby opravdu byl malý tlak oleje.... vše je tak jak má být... kde je chyba? olej je 15w40 mogul. díky za radu, já už jsem bezradnej