rad spousta, ale na nic. jestli to dělá po mytí tak to prostě nech vyschnout. snad tam nic neshořelo jestli se někam dostala voda. jinak bez diagnostiky nic nezjistíš.
v řj nejde nastavit téměř nic a už vůbec ne časování ventilů. hlava odešla, protože HTP je nehoráznej sráč. v katu se uvolní kovy, zůstanou na dříkách ventilů a ty vydřou vodítka. a podpálení či dokonce rozpraskání ventilů po ignoraci vynechávání je na světě. a ještě když jezdí člověk prd prd tak tomu nepřidá..
Jj, to časování zapalování dává větší smysl. Jinak já bych zkontroloval připojení lambda sond(y) a netěsnosti ve výfukovém a sacím systému. ... s ŘJ se nějak domluvíš ?
Neviem ako to ma fabka 1.2 htp ale skusil by som pohladat kde je nejaky modul zpalovania s cievkami a skontroloval jeho konektory, ak su tam aj nejake vn kable tak ci su dobre nasadene a tie konektory by som rozpoil a zase spojil pre pripad zaoxidovaneho spoja. Podla toho co popisujes mi to pripada ako ked vynecha par zapalov a rj vyhodnoti zmes ako chudobnu (vela kyslika vdaka nespalenej zmesi) a uchlasta to. Ale moze to byt aj milion (alebo dva miliony) inych veci .
Takže mám taký problém....máme doma Fabiu 1.2 40kW, r.v. 2005....včera som bol na pumpe a dal som umyť tlakovou vodou podvozok a motor. Neskôr som prešiel asi 15 km.....všetko v pohode...a zrazu sa rozvietila kontrolka - Systém kontroly výfukových plynov. Auto stratilo ťah a prestalo ísť...musel som zastaviť...o chvílu som naštartoval a išlo normálne...aj keď kontrolka stále svietila. Dnes to robilo znova...
Zaujímave je, že už tam bol dosť podobný problém....keď to malo nejazdené nejakých 15 tis km....bolo to na prvej servisnej priehladke...a odborníci v autorizovanom servise niečo zle nastavili v RJ...myslím, že časovanie ventilov....robilo to presne toto isté...na koniec prišla na rad výmena celej hlavy valcov (podpálené ventily).
Konkrétne teraz...neviete čím by to mohlo byť spôsobené?...mohlo by to mať súvis s tým tlakovým umytím motora??....diky moc za rady....a prosím bez blbých komentárov, týkajúcich sa objemu tohto motora a podobných veci..