skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jak levně a dobře změřit tlak ve válcích
-> Pavel P.. 27.04.09 19:08:45: tuten mam já a též v poho...
Bohatě stačí co poslal PavelP, cena asi 390. Tlak 15 udržíš rukou. Ověřeno. A to nejsem žádný silák. Fakt bych se nechtěl s každým válcem šroubovat ;-)
-> Antony: Rikam dej tam ventilek.
Asi blbej dotaz, ale jak poznám max. tlak? Vždyť ten výkmit ručičky je strašně rychlej. Nebo to má mech. zastavení na max. tlaku aby ručička nespadla zpátky na nulu?
-> havlik: ten je do 16atm.
pak mám ještě jeden udělátor.... ale nezkoušel jsem ho ještě, je to spodek svíčky a budik z nějaký pumpičky.
pak mám ještě jeden udělátor.... ale nezkoušel jsem ho ještě, je to spodek svíčky a budik z nějaký pumpičky.
Ten mk16 vypada jako dobrej tip
dik

dik
Bez problému pro domácí orientační měření stačí MK16 od Kovo Brno za cca. 200-250 Kč (praktický ten samý jako je na fotce od Pavla P). Mám ho už 5 let a funguje pořád bez problému. Asi rok zpátky jsem si ho u známého v servisu kontroloval podle profi dílenského a naměřil prakticky ty samé hodnoty.
-> Gemini: no do těch 12 ten co je na fotce od pavla p jde udržet v klidu. Otázka je jestli to sou stejný jednotky ale spíš ne:D
-> havlik: ono 15 atm je uz dost problem udrzat rukou
-> havlik: Nj ale aby se to nerozpadlo jak to pustis...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: velký tlak? šak se to dá udržet rukou
-> Gemini: Asi tak.
-> horst39: Radeji sesroubovat pac je tam velkej tlak, jeste dobry dat ventilek.
-> horst39: Radeji sesroubovat pac je tam velkej tlak, jeste dobry dat ventilek.
svicku rozebrat a nasadit tlakomer?
-> Mr.Lumpy: stara svicka a tlakomer do 2 MPa, easy
-> Matthes, záškodník z TechWebu: jak? z čeho?
Ja si ho vyrobil. To je levny reseni.
Vím že se prodávájí MERICE TLAKU VE VALCICH ale 12stovek navic opravdu nemam.....a docela bych potřeboval vědět jak natom motor je