skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
karburator Lekr větší difuzory..
zdraví, já jsem to odladil vyvrtáním a pak dobroušením a doleštěním difuzoru do potřeb. tvaru....
-> Adam6666: vcetne me-) jako delat jeden je zabava ale delat jich 5 je opruz.. a jeden karbec pul dne prace..
-> Saky: nikomu se totiz nechce delat.....

koukam sama varianta 3 a varianta 1 kterou sem puvodne nabizel nikdo nechce-)
bral bych variantu 3
-> jate-line: ja tyhle karbece davam jen na 1400ky a vetsinou funguje..
-> vhml: Mám tu samou zkušenost se Sedrem (Tatra) i patřičně otryskovaný sic na motoru 1300, ale jede to jen naplno, jinak je takový nehodný a to byl spodek úplně nový! Proto jezdim klasiku.
-> vhml: trysku volnobehu davam stejnou jako ma sedr 136kovej . ja si to z hlavy nepaamtuju
-> Saky: klasických trysek mám dostatek. A jestli se mění ty trysky volnoběhu nevím, s tím jsem nikdy nelaboroval a neni nevím jakým směrem bych to měl ladit...
-> vhml: napis co potrebujes presne, jake trysky atd a sezenu
-> Saky: samozřejmě s patřičným otryskováním. Myslel jsem jestli neměníš nějaké ty trysky volnoběhu a podobné věci.Protože na plnej plyn mi to funguje krásně. Ale všechno ostatní je špatně. Při tom víko je rovný, příruba rovná, klapky těsní, tak nevím. Vrátil jsem se ke klasice a sice to nejede tak pěkně, ale alespoň funguje ve všech režimech.
-> vhml: nevim presne jakej je rozdil mezi EDSR a SEDR bych musel hledat.. samozrejme se jen patricne otryskuje a nastavi pak to funguje spolehlive.. samozrejme k patricnemu motoru.. pokud nekdo vezme karbec tak jak je v Tatre a da ho na skodovku tak to bude asi spis horsi..
-> Saky: je tatrováckej SEDR v něčem zásadně jinej než EDSR? Protože pořád nedovedu pochopit, že tobě fungujou SEDRy bez problémů a mě ani jeden ze tří EDSR nikdy rozumně nefungoval. Údajně to dělaj nějaký přechodový kanálky či co. Nebo ty SEDRy nějak upravuješ? Dík
-> Nwkt: nicmene pokud ti jde pouze o difuzory tak tatrovackej SEDR je ma podobny a upravenej sedr jede spolehlive a vetsina lidi ho zna.. fackovej karbec vetsina lidi nepouziva nebot se jim zda slozitejsi a panuji obecne nesmysly ze je horsi..
samozrejme pak ale musis doresit saci atd..
samozrejme pak ale musis doresit saci atd..
-> Nwkt: je pouzivam na moje motory, pokud je stavim kompletne cele ..
-> Saky: A šlo by to použít na tvuj motor 1,4?
-> favo110lrs: bude to fungovat-) proc by jako nemelo? samozrejme pri patricnem nastaveni..
-> favo110lrs: Právěže podle Áčka asi nee, když to nesmělo mít větší difuzory.....
-> Saky: a to más podle áčkovýho okopirovanýho nebo jak?bude to fungovat?
-> Gemini: trysky vzdusniky samozrejme taky jakekoliv si kdo rekne.. nicmene to nejde delat plosne stejne.. a hlavne to vse je nahore a ja bych nejradsi udelal jen spodky a vrsek at si kazdej udela sam.. protoze si nedokazu predstavit ze bych nekomu delal treba deset karbecu-)
-> spartra: to nez bude aktualni bude brezen.. myslim ze je to za super cenu a mit doma upravenej spodek za cca 500 je zadarmo..a tak muze lezet klidne roky..
-> Saky: a co trysky, vzdusniky...budes mat k tomu ???
lidi vy mě serete, věc o který jsem uvažoval, nevím jak to děláte, přijde nějaká nabídka, když nejsou peníze

-> black_dragons: -) nejhorsi mozna varianta nebot to budu muset delat-) a to urcite nebude hned.. to obrabeni bude nejdriv za 3tydny..
ahoj bral bych variantu cislo 3 a to klidne hned

Měl by jste někdo zájem o fáčkovej karbec s většíma difuzorama? vzhledem k tomu že mě došla zásoba karburátorů LEKR s většíma difuzorama, přemýšlím že udělám další serii..
seriový má difuzory 20 24, po úpravě má 22 26,5.. úprava spočívá v NC obrobení spodního tělesa a zvětšení difuzoru a opracování celé části až po klapky, případně i zvětšení klapek zejména druhého stupně..
nabízím to takto hromadně neboť úprava jako taková je v domácích podminkách těžko realizovatelná a co se týká ceny tak při větší výrobě samozřejmě výrazně klesá cena, neboť se cena přípravku a vlastní přípravy rozpočítá do více kusů..
výrobu si představuju tak,
varianta 1, každý kdo bude mít zájem dodá odstrojené spodní těleso, které se mu vrátí upravené a sám si to opět skompletuje, plus dostane doporučení co udělat se zbytkem..
tohle bude za cenu počítám cca 500kč
a nebo varianta 2, dostane celé spodní těleso již upravené i osazené klapkami a sám si přestrojí zbytek cena cca 1000kč
a nebo varianta 3, dostane celý karburátor tam ale bude cena vyšší neboť na vršku je ještě dost práce atd.. cena cca 2500kč tuto variantu bych ale využíval jen v nouzi..
při požadavku na větší klapku druhého stupně bude cena ještě vyšší o výrobu klapky..
pokud nebude dost zájemců, tak to dělat nebudu, neboť můj čas a hlavně příprava bude stát nemalé peníze a pro dva tři kousky si je radši koupím hotové
a nebo si seženu spodní tělesa z jiného vozu které už má difuzory větší v základu..
seriový má difuzory 20 24, po úpravě má 22 26,5.. úprava spočívá v NC obrobení spodního tělesa a zvětšení difuzoru a opracování celé části až po klapky, případně i zvětšení klapek zejména druhého stupně..
nabízím to takto hromadně neboť úprava jako taková je v domácích podminkách těžko realizovatelná a co se týká ceny tak při větší výrobě samozřejmě výrazně klesá cena, neboť se cena přípravku a vlastní přípravy rozpočítá do více kusů..
výrobu si představuju tak,
varianta 1, každý kdo bude mít zájem dodá odstrojené spodní těleso, které se mu vrátí upravené a sám si to opět skompletuje, plus dostane doporučení co udělat se zbytkem..
tohle bude za cenu počítám cca 500kč
a nebo varianta 2, dostane celé spodní těleso již upravené i osazené klapkami a sám si přestrojí zbytek cena cca 1000kč
a nebo varianta 3, dostane celý karburátor tam ale bude cena vyšší neboť na vršku je ještě dost práce atd.. cena cca 2500kč tuto variantu bych ale využíval jen v nouzi..
při požadavku na větší klapku druhého stupně bude cena ještě vyšší o výrobu klapky..
pokud nebude dost zájemců, tak to dělat nebudu, neboť můj čas a hlavně příprava bude stát nemalé peníze a pro dva tři kousky si je radši koupím hotové
a nebo si seženu spodní tělesa z jiného vozu které už má difuzory větší v základu..