skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Max svítivost
no tý vou, o tom sem něo už slyšel, ale nějak sem se o to nezajímal, až teď jak to tu čtu. To bych asi dopad, kdyby mně někde chytili. Ty moje světýlka tam v předu sou neocenitelný pomocníci ři cestování v noci. a vzdát se jih, tak bych asi přestal v noci jezdit, pač jak je snížená, tak nikam nedosvítí.

-> Kočislav: no zakryte by byla na nic a abych tedy neporusoval predpisy tak jedine odmontovat klasicky svetla a to jaksi nejde toto nema potkavacky :-)
-> Esso: To je sice možné že jsou schváleny do běžného provozu, ale to ještě neznamená, že ti to umožňuje porušovat obecně závazné předpisy o tech. způsobilosti co se týče té svítivosti. Jinými slovy můžeš je použít, ale stejně nesmíš ten index svítivosti překročit. Pokud ano, musel bys je mýt zakryté, viz níže.
-> petr s: ja je koupil s tim ze je tam napsano ze jsou urceny do bezneho provozu a maji na to homologaci
-> Syny 14.10.07 01:28:56: Prodává se to stím že to není určeno do normálního provozu
-> Syny: něco na tom je že to má mět kryt
To je naka ptakovina... Kdyby to nesplnovalo pozadavky tka se to tu nesmi prodavat s homologaci kterou to predpokladam ma, ne?
-> red.bill: Přesně tak, na každém světlometu je svítivost vyznačena, talže policista si snadno posčítá celkovou hodnout. Světla, která by těch 75 musí být zakryta. Vychází to nějakých směrnic, které jsou přílohou vyhlášky MDS č. 341/2002 Sb.
-> Esso: jo tak to se musíš zeptat jinde to ti nepovim ani proč to je omezený... jen vim že sme se o tom učili ve škole ale už to pár let je takže se i ty součty mohli změnit chtělo by to někde najít a pročíst
-> red.bill: nj to je jasny ze jen ve predu ale myslim to tak ze oslnit by si spravne mohl jen potkavacimy svetly nicicm jinym normalne prece proti jedoucimu autu nesvitis tak proc do toho pocitat hodnotu pridavnych dalkovych
-> Esso: je to jen ve předu
-> Esso: Tenhle problém má i spousta škodivek ve fóru - proto ty obří wattáže a rampy světel, protože každej přece jezdí denně noční rallye :) Mě třeba na služebáku při 170tkce na dálnici přestávaj tlumený stačit, ale přizpůsobuju tomu rychlost jízdy a ne auto

-> Nepér: mno, na prikonu zarovky to asi zalezet nemuze, kdyz tam jina nez predepsana neni povolena :-))
-> Nepér: copak na technickou bych ty svtla sundal kdyby to nekomu vadilo ale sundavat je naporad se me opravdu nechce jelikoz jezdime dost casto po tme a od original svetel na dalkovy je malo videt.
Je to skutečně napsaný na světle, paradoxní je, že to nezáleží na příkonu žárovky. Kdysi jsme kvůli tomu sundavali z auta celej rám, aby prošlo TK, od doby, kdy jde TK přes autorizovanej servis a fyzicky STK nenavštíví to neřešíme. Policie ale nikdy problémy nedělala.
-> King: mno nevím asik m2, pač když jsem chtěl kupovat elektroniku s a bez night vision, sem o to zavadil a počet taky prodvač upřesňoval
jinak jsem se o to více nezajímal
já to bral, že tam byl nějakej příklad 1 svíčky na 1lux
jinak jsem se o to více nezajímal

já to bral, že tam byl nějakej příklad 1 svíčky na 1lux
-> red.bill: myslim tim jestly ta hodnota se bere ze ta svitivost je brana jen pro potkavaci svetla.Jelikoz tim jedinym clovek muze snad oslnovat protijedouci ridice.
-> red.bill: a myslis ze je to soucet vsech sevetel co na aute sou nebo se to pocita jen u hlavnich svetlometu?
-> King: -> U-Geen: máš pravdu na světlech je to napsaný co přesně to znamená nevim ale jestli si to pamatuju správně součet těch čísel na světlech nesmí překročit 75... a je to uvedený někde kolem homologace... Š120 má myslim 17,5 jedno světlo novější kolem 20
Jinak brachu s tim autem zastavily taky jeste kdyz tam nebyly svetla a hledal pry taky za co by mu dal pokutu pet minut studoval pneu a pak ho pustil ze nic nenasel
-> King: no tak bud bude sef platit dal pokuty coz myslim bude v pohode a nebo bude muset sehnat jiny kola s vetsim ET a spravnou rozteci
-> U-Geen: To sice nevím, ale spec. akvarijní zářivka 20W má 125lux. Pochybuju, že kdybych si ji přidrátoval na nárazník, asi bych toho moc neviděl :)
Samotnýho by mě zajímalo, jak to s tím limitem pro ovětlení je, ale ta bengova verze mi příjde trošku mimo.
-> Esso: Tak to chápu :) Ovšem pak bych se nepozastavoval nad stovkou pokuty. I kbyby ses někde dopídil jakej je povolenej limit, těžko mu budeš oponovat, protože ti pak na 90pct prošmějdí auto a napaří ti 5000 za tech. stav (podložky).
Samotnýho by mě zajímalo, jak to s tím limitem pro ovětlení je, ale ta bengova verze mi příjde trošku mimo.
-> Esso: Tak to chápu :) Ovšem pak bych se nepozastavoval nad stovkou pokuty. I kbyby ses někde dopídil jakej je povolenej limit, těžko mu budeš oponovat, protože ti pak na 90pct prošmějdí auto a napaří ti 5000 za tech. stav (podložky).
-> U-Geen: to by me prave taky zajimalo ale tam je jen cislo homologace pokud spravne hadam ze to Es cislem v krouzku je homologace a pak dve delsi rady cisel a z toho sem nepoznal co to je.Mel sem se toho policajta zeptat :-(
-> King: hele, neni ta svitivost napsana nekde na svetle?
-> King: no trosku sem se bal aby nezacal stourat tou auto ma podlozky se zmenou roztece a nepovolene kola ale na kola by asi stejne neprisel na podlozky jo
-> King: No to sem mu musel taky vysvetlit jelikoz zezadu to vypada jako toyota(viz foto) a podle papiru VW tak sem mu pak musel ukazat i stitek v motorovym prostoru ze je to to spravny auto a vysvetlit ze je to vlastne Toyota se znakam VW.Bohuzel Skodovka licenci na Hilux nekoupila :-)) ani nic takovyho neudelala
-> Esso: Policajt není a nemůže bejt schopnej hodnotit "low level" technický způsobilosti. Samozřejmě, že když máš jinej rozměr gum na předku a na zadku, nebo hnusný překližkový křídlo, pozná i tupec, že něco je špatně a může pokutovat za ze tech. stav ohrožující bla, bla, bla.
Tvoje světla jsou ovšem hodně tenkej led a vsadím se, že kdybys na toho hajzlíka vytáh přání poslat do správního řízení vč. jeho služebního čísla, že by ti ještě rád vrátil doklady a poslal tě k šípku
Nechal sis to líbit, tvoje blbost
Tvoje světla jsou ovšem hodně tenkej led a vsadím se, že kdybys na toho hajzlíka vytáh přání poslat do správního řízení vč. jeho služebního čísla, že by ti ještě rád vrátil doklady a poslal tě k šípku

Nechal sis to líbit, tvoje blbost

-> spartra: Skutečně? A je to jedna svíčka (řekněme jedna kandela) pozorovaná z jednoho metru nebo z 25 tisíc km?
Správně je to zhruba následně:
"intenzita osvětlení - velikost světelného toku dopadajícího na jednotku plochy; jednotkou je 1 lux, což je zjednodušeně 1 lumen světelného toku dopadající na plochu 1 m2, v přesnější definici osvětlení způsobené bodovým zdrojem o svítivosti 1 kandely (cd) na kulové vnitřní ploše 1 m2, vymezené prostorovým úhlem 1 steradián."
Akorát pochybuju, že bengo mělo vůbec páru o čem mluví :)
Stejně si myslím, že Esso dostal symbolickou pokutu za ten ohyznej symbol na přední masce :)

Správně je to zhruba následně:
"intenzita osvětlení - velikost světelného toku dopadajícího na jednotku plochy; jednotkou je 1 lux, což je zjednodušeně 1 lumen světelného toku dopadající na plochu 1 m2, v přesnější definici osvětlení způsobené bodovým zdrojem o svítivosti 1 kandely (cd) na kulové vnitřní ploše 1 m2, vymezené prostorovým úhlem 1 steradián."
Akorát pochybuju, že bengo mělo vůbec páru o čem mluví :)
Stejně si myslím, že Esso dostal symbolickou pokutu za ten ohyznej symbol na přední masce :)
-> King: blocek mi dal dokonce si tam sahodlouze neco do blocku vypisoval samozrejme sem dostal pouze utrzek takze z ceho cerpal nevim.Jinak se me prave taky zdalo ze si ze me udelal prdel pak sem v praci ty svetla marne studoval a na nic sem neprisel kde je ta hodnota napsana.No asi se zastavim na technicky co me tam na ty svetla reknou.Podle vykladu pana policisty sem pochopil ze kazdy Kamionak porusuje predpisy o te svitivosti
jak poznal lux baj voko 1 lux je jedna svíčka svítivost

-> Esso: Vypadá to, že si z tebe udělal docelal dobrou prdel. On měl sebou cejchovanej měřák na měření světelnýho toku? Navíc ta stovka asi nebyla s bločkama, že ?
-> davidm29: sory ale z té fotky to není moc poznat díky tomu že je to focene ve tme a s bleskem.Ty svetla maji zabudovanou v sobě peti watovou parkovacku která jiste nikoho pri beznem provozu nikoho neoslni.Jinak ty pridavne svetla tam mam samozrejme protože origo svetlomety co tam sou ani na dalkove moc nesviti a s těmi pridavnymi je aspon neco videt.samozrejme je pouzivam pouze pokud nikdo nejede proti.Jo a na mlohovky ty tam sice mam ale prakticky nepouzivam pokud oprvdu neni mlha
Zásadní dotaz - proč to tam máš?
Abys oslňoval proti jedoucí řidiče?
Mám taky rád přídavný světla, ale jenom aby svítily, a né aby svítily kilometry daleko....
Dál taky nechápu řidiče, který při dešti hned svítej mlhovkama. Svítí to do země, a zbytečně oslňuje..nehledě na to, že přední mlhovky slouží k tomu, abys v mlze viděl před sebe....proto svítěj dolů do země....
Abys oslňoval proti jedoucí řidiče?
Mám taky rád přídavný světla, ale jenom aby svítily, a né aby svítily kilometry daleko....
Dál taky nechápu řidiče, který při dešti hned svítej mlhovkama. Svítí to do země, a zbytečně oslňuje..nehledě na to, že přední mlhovky slouží k tomu, abys v mlze viděl před sebe....proto svítěj dolů do země....
Ty přídavný jsou homologovaný pro normální provoz na pozemních komunikacích ale dle policisty prý už oni samy jsou na maximalní hodnotě stvitivosti,já teda ani na tom svetle nenašel tu hodnotu ale radši jak je to u me normální sem se s nim nehádal :-)) pro 100 kč to nemělo cenu ale nerad bych tu stovku platil každý týden.
Vcera jsem dostal pokutu za prekrocení svítivosti prednich svetlometů,mám na autě namontované nové přídavné dálkové a Policistovy se zjevne nelíbili a řekl že max. svítivost vepředu může být 75 luxů a já mám 105.Neví někdo kde tuto vyhlášku najdu nejak se mě totiž nedaří nalézt.