skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
cedule autoškola - problém PČr
22:08:51
13.09.2015
13.09.2015
Jozka
-> Burák: Proč by tě prudili ? To už je dneska stejný, jako kdyby vadilo, kdyby sis pořídil před-běžce s červeným praporkem..
21:58:11
13.09.2015
13.09.2015
Jazzman
-> Burák: No ta je nádherná, viděl jsem ji v Běšinách. Problém je,že prostě prudí s tim,že je to stejný na těch traktorech. Já už to asi řešit nebudu. Kamarádi z trabant klubu v Plzni mi slíbili že se poptají (známosti v autoškolách,policii a u soudu) tak uvidim a ještě skusim jednoho právníka co zná máma. Sem taky zvědav kdy přijde obálka s pruhem...
13:31:42
13.09.2015
13.09.2015
Jazzman
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Jo, na to forum sem napsal. Odkázali mě na stejný zákon 167 o označení autoškoly. Pak mi poradili ještě jeden a to 361/125d o záměnnosti barevného označení vozidel s policii,celníky a vojáky. Jinak zatim nic. A taky se mám ohánět větou,že mi označení nezakládá žádná další práva,která by byli účastnící provozu povinni respektovat.
12:19:20
13.09.2015
13.09.2015
Jozka
Ve vyhlášce 167/2002 Sb. jsou popsaný způsoby označení, podmínky jeho používání jsou v "autoškolním zákoně" (247/2000 Sb.) a v něm je skutečně povinnost sejmout nebo zakrýt označení, pokud se vozidlo používá pro vlastní potřebu..
Ale s tím označením pro traktor na osobáku, který není (?) schválenej jako vozidlo autoškoly (tj. bez úprav a záznamu v TP), to tedy fakt nevím.. povinnost zakrejt pak platí, nebo neplatí..? Nechal bych zpotit se nějakýho právníka..
Ale s tím označením pro traktor na osobáku, který není (?) schválenej jako vozidlo autoškoly (tj. bez úprav a záznamu v TP), to tedy fakt nevím.. povinnost zakrejt pak platí, nebo neplatí..? Nechal bych zpotit se nějakýho právníka..
11:17:11
13.09.2015
13.09.2015
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
Já bych se držel toho, že modrá kostka s písmenem L není platné označení osobního automobilu jako vozidla autoškoly, tudíž předmětné vozidlo nebylo označeno jako vozidlo autoškoly.
Mimochodem, zkoušel jsi se ptát na tom fóru?
Mimochodem, zkoušel jsi se ptát na tom fóru?
11:10:45
13.09.2015
13.09.2015
-> Burák: Já ti teda taky nejsem schopný hned z fleku říct, podle jakýho paragrafu, ale vím určitě, že i instruktor autoškoly, pokud jede s autem sám a neřídí žák, tak má povinnost tu ceduli ze střechy sundat (hlavně proto je na magnet). Sice s tím někteří úplně běžně jezdí i o víkendu na nákupy, ale kdysi můj instruktor v autoškole při přejíždění z lekce od žáka domů za to dostal od PČR dvě kila na pamětnou...
00:24:53
13.09.2015
13.09.2015
Jazzman
Moc děkuju za odpověď. Doufam,že na tom úřadě budou normální lidi. Auto je rok 88 takže 27let. Už je mi z tohohle státu špatně. Řeší hovadiny a buzerujou slušný(relativně :-D) lidi...
23:32:50
12.09.2015
12.09.2015
Burák
-> Jazzman: Ale to je preci uplne jedno, i kdyby se to pouzivalo na letadle. NIKDE neni napsany, ze auto nesmi vypadat jako autoskola. Jsou jasne definovany podminky pro modry vystrazny svetla, ale i kdybys na tej strese vozil hovno, muze mu to bejt uplne fuk. Do toho mu proste nic neni. Normalne mu priste rekni, podle kteryho zakona to nesmi bejt. A pokud Tebude buzerovat a posilat zas do spravniho rizeni, tak se k te pokute rovnou vyjadri( na to mas pravo to tam napsat) ze policista nebyl schopen Ti dolozit, co jsi porusil za predpis a ze s tim nesouhlasis. Pokud to neni pevne spojeny s vozidlem, ma smulu, prevazis naklad a je radne zajisten (v tomto pripade magnetem) a fertig. Uplne nejlepsi by bylo mit testaci historickyho vozidla a tu si vzit k to u rizeni. Ale tvy auto jeste asi nenni starsi 30 let, ze?
22:03:42
12.09.2015
12.09.2015
Jazzman
Tak dneska se mi stala pěkná věc. Další silniční kontrola a kupodivu mě lustroval ten samý blb co minule. Doklady vše v pořádku. Tak sem spustil to co jste mi tu poradili. On argumentuje tím,že se to stále používá na traktorech. Nevím teda jestli tím,že sem to měl na osobáku jsem z obliga nebo ne... Díky za rady
22:24:35
11.09.2015
11.09.2015
Burák
Hlavně kde je napsáno, že vozidlo nesmí být zaměnitelný s vozidlem autoškoly? To nesmí být zaměnitelný s PČR, celníkama a nesmíš mít modrý majáky, zbytek ať si naserou
20:28:21
11.09.2015
11.09.2015
Jazzman
-> Tomaso435: Tak jasně, to je pro příště . Já to vím,že se to nepoužívá, bohužel sem neměl nic v ruce. já sem se s nim pak už nesral, protože kamarádka má známýho na centrále, tak tam volali. Je fakt že odpoledne na služebně se ke mě choval líp a dokonce mi řek,že mu vovala centrála. Dokonce sem se dozvěděl že mě udal nějakej idiot z magistrátu....
Když sem odcházel ze služebny tak sem se ho zeptal jestli mi řekne kdo mě udal,že o tom vím....tvářil se dost překvapeně
Když sem odcházel ze služebny tak sem se ho zeptal jestli mi řekne kdo mě udal,že o tom vím....tvářil se dost překvapeně
20:24:45
11.09.2015
11.09.2015
Tomaso435
-> Jazzman: příště se neser a normálně to chtěj ihned předat do správního řízení se slovy že z vás chlapy budou mít ještě všichni srandu, když se až takhle tězce nevyznáte v tom co děláte. říct mu to mužeš, nevyhrožuješ a on bude aspoň nasranej že je ti to jedno.
20:22:26
11.09.2015
11.09.2015
Tomaso435
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : ta plechová novější s reflexní modrou barvou má normálě atest 8SD. ta lamino s reflexním L nemá nic.
každopádně klidně bych s tim jezdil taky, protože to označení dnes již nic nznačí.
a navíc jak si napsal dole Výcvikový osobní automobil se označuje svítilnou schváleného typu.. toto není svítilna. sbohem. to by mě mohly za chvíly stavě i za antenu na megnetu a nevim co.
každopádně klidně bych s tim jezdil taky, protože to označení dnes již nic nznačí.
a navíc jak si napsal dole Výcvikový osobní automobil se označuje svítilnou schváleného typu.. toto není svítilna. sbohem. to by mě mohly za chvíly stavě i za antenu na megnetu a nevim co.
20:21:11
11.09.2015
11.09.2015
Samozřejmě, že to je originál a že homologaci nemá, protože v té době se nic takového nevyžadovalo... Tu kostku si mohl vyrobit kdokoliv, pokud měla schválený rozměr a vozidlo bylo schválené pro autoškolu, přidělávala se třeba i na příčník. Dneska už je to pasé a musí být ty bílé světelné cedule...
20:14:47
11.09.2015
11.09.2015
Flasch1994
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Homologaci nemá, to je pravda. Ale je to vyřazenej originál, žádná homo domo stavba.
20:14:14
11.09.2015
11.09.2015
Jazzman
Ano ,to jsem mu ukázal že je to na magnety tak sklapnul. Známý říkal,že v tý době se homologační značky nedávaly, tak nevim....
20:13:42
11.09.2015
11.09.2015
Já bych hlavně první po tom, co by začal ohledně cedule řekl "Tohle? To je na magnet.", demonstrativně to zvedl, abych ukázal magnety a pak to hodil do auta. :)
Ale je mi jasné, že v tu chvíli to člověka nemusí napadnout, protože nečeká, že se budou chovat jako kokoti.
Ale je mi jasné, že v tu chvíli to člověka nemusí napadnout, protože nečeká, že se budou chovat jako kokoti.
20:09:36
11.09.2015
11.09.2015
-> Flasch1994: Není to pevná montáž, tudíž to výšku vozidla nemění. Napadat mohou leda to označení. Co se týče homologace, předpokládám, že ta plechová žádnou nemá, stejně jako ta laminátová (taktéž s reflexním nátěrem).
20:02:24
11.09.2015
11.09.2015
Flasch1994
A jedná se o tohle. Plechová hliníková kostka s reflexním nátěrem, vespod 4 magnety. Jak si ten policajt představoval to že je ,,pozměněn technický stav vozidla'' teda fakt nechápu.
19:58:53
11.09.2015
11.09.2015
Flasch1994
Jinak upřesnění, nebyla to městská policie, ale normální státní policie ze služebny plzeń doubravka.
19:56:38
11.09.2015
11.09.2015
Jazzman
Aha,tak to mě v tu chvíli vůbec nenapadlo, ten kretén mě tak vytočil.......stres dělá svoje.
Já doufám,že když tý komisi předložím tenhle výtah zákona a že sem opravdu nejel traktorem že to stahnou a snad nebudu platit nic....
Děkuji
Já doufám,že když tý komisi předložím tenhle výtah zákona a že sem opravdu nejel traktorem že to stahnou a snad nebudu platit nic....
Děkuji
19:53:37
11.09.2015
11.09.2015
-> Jazzman: "cedule byla homologována pro silniční použití"
Tak tím sis jednak vůbec nepomohl a ani to není pravda (pokud máš nějakou jinou než já, na které něco takového je, tak prosím foto).
Do toho vyjádření by podle mě bylo hlavně vhodné napsat to druhé, tj. že vozidlo nebylo označeno platným označením vozidla autoškoly.
A v nadpisu máš, že problém s PČR, ale dále píšeš, že tě stavěli měšťáci. Tak by bylo dobré, si toto ujasnit.
Napiš na to fórum 30kmh.cz, já se taky rád přiučím názory ostatních.
Tak tím sis jednak vůbec nepomohl a ani to není pravda (pokud máš nějakou jinou než já, na které něco takového je, tak prosím foto).
Do toho vyjádření by podle mě bylo hlavně vhodné napsat to druhé, tj. že vozidlo nebylo označeno platným označením vozidla autoškoly.
A v nadpisu máš, že problém s PČR, ale dále píšeš, že tě stavěli měšťáci. Tak by bylo dobré, si toto ujasnit.
Napiš na to fórum 30kmh.cz, já se taky rád přiučím názory ostatních.
19:18:21
11.09.2015
11.09.2015
Jazzman
Děkuju za dokonalou odpověď. Jo nafotil to. V zápisu stojí cca toto(už přesně nevim):
Pan Chára, jel vozidlem škoda 120 v 09:15 hodin 10.9.2015 s cedulí L. Něco v tomhle smyslu.
Do vyjádření sem napsal,že cedule byla homologována pro silniční použití a již se delší dobu na os. automobilech nepoužívá...
Pan Chára, jel vozidlem škoda 120 v 09:15 hodin 10.9.2015 s cedulí L. Něco v tomhle smyslu.
Do vyjádření sem napsal,že cedule byla homologována pro silniční použití a již se delší dobu na os. automobilech nepoužívá...
19:11:19
11.09.2015
11.09.2015
-> Jazzman: Tak zaprvé se opět ukázalo, jací kokoti dělají MP. Ono to je a není platné označení... minimálně na osobní vozidlo je takové označení neplaté (možná tak na traktor by mohlo odpovídat)... To i většina příslušníků PČR by se tomu zasmála nebo tě napomenula.
Nafotili si to nějak? Co stojí v zápisu? Přiznal jsi se do zápisu nebo jsi tam psal nějaké vyjádření?
Zkus napsat na fórum www.30kmh.cz
Vyhláška 167/2002 Sb.
kterou se provádí zákon č. 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti
k řízení motorových vozidel a o změnách některých zákonů, ve znění zákona č. 478/2001 Sb.
§ 2
Označení výcvikového vozidla, označení osádky motocyklu a materiál označení
(K § 11 odst. 2 zákona)
(1) Výcvikový osobní automobil se označuje svítilnou schváleného typu a provedení,1) která má na přední a zadní straně nápis "AUTOŠKOLA" a na levé a pravé straně písmeno "L". Jednotlivá písmena v nápisu "AUTOŠKOLA" jsou mimo písmene "L" modré barvy na bílém podkladu. Písmeno "L" v nápisu "AUTOŠKOLA" je bílé barvy na modrém podkladu. Písmena "L" na levé a pravé straně svítilny jsou rovněž bílé barvy na modrém podkladu. Výška písmen je nejméně 70 mm a šířka čáry písma nejméně 12 mm. Označení se umísťuje na střechu výcvikového osobního automobilu.
(2) Výcvikový nákladní automobil a výcvikové vozidlo hromadné přepravy osob se označuje tabulí ve tvaru čtverce o straně nejméně 300 mm, na které je umístěno písmeno "L" o výšce nejméně 250 mm a šířce čáry písma nejméně 30 mm. Plocha tabule je modré barvy, písmeno "L" je barvy bílé. Označení se umísťuje na přední, zadní a obou bočních stranách výcvikového vozidla.
(3) Výcvikový traktor se označuje krychlí o straně nejméně 250 mm, na které je na všech svislých stranách umístěno písmeno "L" o výšce nejméně 200 mm a šířce čáry písma nejméně 30 mm. Plocha stran krychle je modré barvy, písmeno "L" je v barvě bílé. Označení se umísťuje na střechu výcvikového traktoru.
(4) Výcvikové přípojné vozidlo se označuje tabulí podle odstavce 2, která se umísťuje na obou bočních stranách a na zadní straně přípojného vozidla.
(5) Vozidlo, na němž se provádí výcvik tělesně postižených osob a které je konstrukčně přizpůsobeno jejich tělesnému stavu, anebo motorové tříkolové nebo čtyřkolové vozidlo, jehož konstrukční rychlost je nejméně 60 km/h-1, přičemž provozní hmotnost nesmí převyšovat 550 kg, se označuje buď způsobem uvedeným v odstavci 1 nebo se označuje tabulí uvedenou v odstavci 2, přičemž označení uvedené v tomto odstavci se umísťuje na karoserii vozidla vpředu na levé straně a rovněž vzadu uprostřed vozidla nebo na jeho levé straně.
(6) Osádka výcvikového motocyklu se označuje čtvercem o straně nejméně 250 mm, ve kterém je umístěno písmeno "L" o výšce nejméně 200 mm a šířce čáry písma nejméně 30 mm. Plocha čtverce je modré barvy, písmeno "L" je barvy bílé. Označení se umísťuje žadateli o řidičské oprávnění na prsou a učiteli výcviku na zádech.
(7) Písmena a plocha označení vozidel podle odstavců 1 až 6 se vyrábějí z retroreflexního materiálu nejméně třídy 1 podle příslušné ČSN.2)
Nafotili si to nějak? Co stojí v zápisu? Přiznal jsi se do zápisu nebo jsi tam psal nějaké vyjádření?
Zkus napsat na fórum www.30kmh.cz
Vyhláška 167/2002 Sb.
kterou se provádí zákon č. 247/2000 Sb., o získávání a zdokonalování odborné způsobilosti
k řízení motorových vozidel a o změnách některých zákonů, ve znění zákona č. 478/2001 Sb.
§ 2
Označení výcvikového vozidla, označení osádky motocyklu a materiál označení
(K § 11 odst. 2 zákona)
(1) Výcvikový osobní automobil se označuje svítilnou schváleného typu a provedení,1) která má na přední a zadní straně nápis "AUTOŠKOLA" a na levé a pravé straně písmeno "L". Jednotlivá písmena v nápisu "AUTOŠKOLA" jsou mimo písmene "L" modré barvy na bílém podkladu. Písmeno "L" v nápisu "AUTOŠKOLA" je bílé barvy na modrém podkladu. Písmena "L" na levé a pravé straně svítilny jsou rovněž bílé barvy na modrém podkladu. Výška písmen je nejméně 70 mm a šířka čáry písma nejméně 12 mm. Označení se umísťuje na střechu výcvikového osobního automobilu.
(2) Výcvikový nákladní automobil a výcvikové vozidlo hromadné přepravy osob se označuje tabulí ve tvaru čtverce o straně nejméně 300 mm, na které je umístěno písmeno "L" o výšce nejméně 250 mm a šířce čáry písma nejméně 30 mm. Plocha tabule je modré barvy, písmeno "L" je barvy bílé. Označení se umísťuje na přední, zadní a obou bočních stranách výcvikového vozidla.
(3) Výcvikový traktor se označuje krychlí o straně nejméně 250 mm, na které je na všech svislých stranách umístěno písmeno "L" o výšce nejméně 200 mm a šířce čáry písma nejméně 30 mm. Plocha stran krychle je modré barvy, písmeno "L" je v barvě bílé. Označení se umísťuje na střechu výcvikového traktoru.
(4) Výcvikové přípojné vozidlo se označuje tabulí podle odstavce 2, která se umísťuje na obou bočních stranách a na zadní straně přípojného vozidla.
(5) Vozidlo, na němž se provádí výcvik tělesně postižených osob a které je konstrukčně přizpůsobeno jejich tělesnému stavu, anebo motorové tříkolové nebo čtyřkolové vozidlo, jehož konstrukční rychlost je nejméně 60 km/h-1, přičemž provozní hmotnost nesmí převyšovat 550 kg, se označuje buď způsobem uvedeným v odstavci 1 nebo se označuje tabulí uvedenou v odstavci 2, přičemž označení uvedené v tomto odstavci se umísťuje na karoserii vozidla vpředu na levé straně a rovněž vzadu uprostřed vozidla nebo na jeho levé straně.
(6) Osádka výcvikového motocyklu se označuje čtvercem o straně nejméně 250 mm, ve kterém je umístěno písmeno "L" o výšce nejméně 200 mm a šířce čáry písma nejméně 30 mm. Plocha čtverce je modré barvy, písmeno "L" je barvy bílé. Označení se umísťuje žadateli o řidičské oprávnění na prsou a učiteli výcviku na zádech.
(7) Písmena a plocha označení vozidel podle odstavců 1 až 6 se vyrábějí z retroreflexního materiálu nejméně třídy 1 podle příslušné ČSN.2)
19:04:09
11.09.2015
11.09.2015
Jazzman
Zdravím a předem děkuji všem za veškeré rady nápady apod...
Dnes jsem se pohyboval po městě svou škodou 120L a od kamaráda jsem dostal ceduli autoškola.
Je to ta modrá kostka s bílým Lkem na čtyři magnety, která se používala někdy v devadesátých letech. Stavěli mě měšťáci a provedli kontrolu. Vše v pořádku a pak se zeptal,zda mám povolení na tu ceduli,jestli sem lektor autoškoly a podobně. Samozřejmě, že nejsem. Sepsal protokol o přestupkovém řízení a vyhrožuje pokutou až 5000kč. Byl jsem přesvědčen,že znak se už nepoužívá a je nezaměnitelný s čimkoli jiným a nemohu tím nikoho ohrozit.....podobně jako když si někdo nalakuje škodovku do barev VB. Chtěl sem to uhrát na dohodu a okamžité odstranění cedule. Dle policisty je to na jeho uvážení a předal to k přestupkové komisi...
Chci vás požádat o nějaké rady, jak se zachovat a tak. Moc všem děkuju...
Dnes jsem se pohyboval po městě svou škodou 120L a od kamaráda jsem dostal ceduli autoškola.
Je to ta modrá kostka s bílým Lkem na čtyři magnety, která se používala někdy v devadesátých letech. Stavěli mě měšťáci a provedli kontrolu. Vše v pořádku a pak se zeptal,zda mám povolení na tu ceduli,jestli sem lektor autoškoly a podobně. Samozřejmě, že nejsem. Sepsal protokol o přestupkovém řízení a vyhrožuje pokutou až 5000kč. Byl jsem přesvědčen,že znak se už nepoužívá a je nezaměnitelný s čimkoli jiným a nemohu tím nikoho ohrozit.....podobně jako když si někdo nalakuje škodovku do barev VB. Chtěl sem to uhrát na dohodu a okamžité odstranění cedule. Dle policisty je to na jeho uvážení a předal to k přestupkové komisi...
Chci vás požádat o nějaké rady, jak se zachovat a tak. Moc všem děkuju...