skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vybodování
14:07:37
30.07.2014
30.07.2014
Jirik_Tuňák1983
-> Nwkt 29.07.14 17:36:02: To je pravda, v zimě svítí málo na rozpuštění tý bílý sračky a v létě svítí zase moc.
22:12:53
29.07.2014
29.07.2014
Jozka
-> Nwkt:
-> dragon_cb_cz: Šance, že ti někdo rozumnej a slušnej přístup oplatí podobným chováním, je překvapivě poměrně velká - a kdo reaguje jako kokot, reagoval by tak stejně (*), i kdybys na něj byl hned zkraje hustej.. (* jasně, že taky záleží, co má dotyčnej zrovna ten den/týden za sebou apod.).
-> Jirik_Tuňák1983 29.07.14 15:04:26: My se bavili naprosto v pohodě, zdvořilost oboustranná, bez rozčilování - u nás je totální klídek, ty tři lidi na odboru obsluhujou pouze nějakejch max. 7 tisíc obyvatel (plus boss má k tomu infrastrukturu), celej problém je v tom, že hlavně tomu vedoucímu se ani trochu nechce myslet a hlavně rozhodovat samostatně - a pak případně to rozhodnutí hájit. Ale není na našem MÚ zdaleka sám, ta porucha je v celým baráku..
-> dragon_cb_cz: Šance, že ti někdo rozumnej a slušnej přístup oplatí podobným chováním, je překvapivě poměrně velká - a kdo reaguje jako kokot, reagoval by tak stejně (*), i kdybys na něj byl hned zkraje hustej.. (* jasně, že taky záleží, co má dotyčnej zrovna ten den/týden za sebou apod.).
-> Jirik_Tuňák1983 29.07.14 15:04:26: My se bavili naprosto v pohodě, zdvořilost oboustranná, bez rozčilování - u nás je totální klídek, ty tři lidi na odboru obsluhujou pouze nějakejch max. 7 tisíc obyvatel (plus boss má k tomu infrastrukturu), celej problém je v tom, že hlavně tomu vedoucímu se ani trochu nechce myslet a hlavně rozhodovat samostatně - a pak případně to rozhodnutí hájit. Ale není na našem MÚ zdaleka sám, ta porucha je v celým baráku..
17:36:02
29.07.2014
29.07.2014
Nwkt
-> Jirik_Tuňák1983: Stárneš do takovýho toho typickýho nasranýho dědka co mu vadí, že i sluníčko svítí
15:29:03
29.07.2014
29.07.2014
Jirik_Tuňák1983
-> dragon_cb_cz 29.07.14 15:18:37: Taky jsem to dřív tak cítil, teď už moc ne.
15:18:37
29.07.2014
29.07.2014
dragon_cb_cz
-> Jirik_Tuňák1983: Jenže ty lidi by byli míň nervózní, kdyby ten úředník na blbě vyplněnou žádost nereagoval nasraností, ale místo toho by se snažil pomoct.
5 a půl roku jsem mimo jiné zvedal techsupportový telefony a bavil se s lidma, který byli úplně mimo. Byl jsem na ně vždycky slušnej a snažil se jim v rámci možností co nejvíc pomoci, i když to byli ultradementi. Výsledek byl takovej, že i když ty lidi v první chvíli volali a nadávali nám za průser, tak na konci hovoru byli v naprostej většině případů v klidu a děkovali nám za pomoc / rychlý vyřešení.
Prostě pokud chceš aby byli lidi příjemný na tebe, buď příjemnej na ně. Tečka. Nevyjde to vždycky, ale průměrnou šanci na úspěch to zvyšuje značně.
5 a půl roku jsem mimo jiné zvedal techsupportový telefony a bavil se s lidma, který byli úplně mimo. Byl jsem na ně vždycky slušnej a snažil se jim v rámci možností co nejvíc pomoci, i když to byli ultradementi. Výsledek byl takovej, že i když ty lidi v první chvíli volali a nadávali nám za průser, tak na konci hovoru byli v naprostej většině případů v klidu a děkovali nám za pomoc / rychlý vyřešení.
Prostě pokud chceš aby byli lidi příjemný na tebe, buď příjemnej na ně. Tečka. Nevyjde to vždycky, ale průměrnou šanci na úspěch to zvyšuje značně.
15:04:26
29.07.2014
29.07.2014
Jirik_Tuňák1983
-> Jozka 21.07.14 19:25:18: Ono by tě to tam za chvíli asi taky sralo. Každej den mraky lidí, kteří taky nejsou dvakrát příjemní, páč spěchají do práce apod., 40% z nich má blbě vyplněnou žádost.
Postupně se pak dostaví alergie na lidi, takže si splníš svoje v rámci pracovní náplně, protože když projevíš osobní iniciativu a můžeš se přetrhnout, tak ti nikdo nic navíc nedá a pokud se držíš tam kde máš, tak ti nikdo ani nic nevezme. Takhle to běží na hodně úřadech fungujících pod magistráty a na jednu stranu se jim ani nedivím, páč ty kvanta nervozních lidí bych asi nedal ani já.
Postupně se pak dostaví alergie na lidi, takže si splníš svoje v rámci pracovní náplně, protože když projevíš osobní iniciativu a můžeš se přetrhnout, tak ti nikdo nic navíc nedá a pokud se držíš tam kde máš, tak ti nikdo ani nic nevezme. Takhle to běží na hodně úřadech fungujících pod magistráty a na jednu stranu se jim ani nedivím, páč ty kvanta nervozních lidí bych asi nedal ani já.
19:25:18
21.07.2014
21.07.2014
Jozka
-> dragon_cb_cz: Jsem jim udělal malou přednášku o historii používání kol + pneu 165/80-13 na vozech Š100 a Š1000, která ho zahnala někam do zákulisí.. Načež zbylá paní našla rozhodnutí o předchozím zápisu na jiným mým autě, kde měla připnutý THZ 2006 a dle toho mi to tam namalovala.. Ale je tam nějaká zóna asi, ochota samostatně myslet se tam limitně blíží nule..
17:30:04
21.07.2014
21.07.2014
Jarda/felda
-> dragon_cb_cz 21.07.14 15:43:00: ve správním se dá dost věcí zamest pod koberec
15:43:00
21.07.2014
21.07.2014
dragon_cb_cz
-> Jozka: A přesvědčil jsi ho?
-> Jarda/felda: Já už pokutu nedostal dost dlouho, ale žena nedávno ano (zazmatkovala v Praze a vjela do jednosměrky), napsal jí to, že prej "bez bodu" a skutečně dle paragrafu na bločku to bylo něco nebodovaného.... A samozřejmě je vhodné si zkontrolovat paragraf než to podepíšu a ještě lépe nepodepisovat nic a trvat na projednání ve správním řízení...
-> Bukaj: Jistě, příloha zákona 361/2000Sb: www.zakonyprolidi.cz/cs/2 000-361
-> Jarda/felda: Já už pokutu nedostal dost dlouho, ale žena nedávno ano (zazmatkovala v Praze a vjela do jednosměrky), napsal jí to, že prej "bez bodu" a skutečně dle paragrafu na bločku to bylo něco nebodovaného.... A samozřejmě je vhodné si zkontrolovat paragraf než to podepíšu a ještě lépe nepodepisovat nic a trvat na projednání ve správním řízení...
-> Bukaj: Jistě, příloha zákona 361/2000Sb: www.zakonyprolidi.cz/cs/2 000-361
01:13:08
20.07.2014
20.07.2014
Jarda/felda
-> dragon_cb_cz 19.07.14 17:01:15: ted od novýho roku ano, dřív psal jenom paragraf a když škrabal tak se v tom nikdo nevyznal
podepsáním bločku souhlasíš se spácháním přestupku a prakticky nemáš možnost do už dál řešit (existuje přezkumný řízení ale nejni povinností úřadu ho nařídit)
podepsáním bločku souhlasíš se spácháním přestupku a prakticky nemáš možnost do už dál řešit (existuje přezkumný řízení ale nejni povinností úřadu ho nařídit)
23:36:52
19.07.2014
19.07.2014
Jozka
-> dragon_cb_cz: Jasně že jo.. akorát život je moc krátkej na to, aby stálo za to řešit kdejakou takovouhle chujovinu..
E: Jsem zas v pátek viděl toho Pana Důležitýho na Odboru dopravy u nás a ještě teď se mi dělá šoufl.. počtvrtý jdu zapisovat kola a zas vééélkééj problém, že ti trapní blbci v Boleslavi se nevyjadřujou..
E: Jsem zas v pátek viděl toho Pana Důležitýho na Odboru dopravy u nás a ještě teď se mi dělá šoufl.. počtvrtý jdu zapisovat kola a zas vééélkééj problém, že ti trapní blbci v Boleslavi se nevyjadřujou..
23:06:44
19.07.2014
19.07.2014
Bukaj
-> dragon_cb_cz:
Tak mne napadá - je někde seznam bodovaných přestupků?
Jak jsem nedávno boural na tom pinckovi, tak jestli za to jsem nedostal nějaký černý puntík?
Na stvrzence o zaplacení pokuty byl přestupek "vyjetí do protisměru"...
Tak mne napadá - je někde seznam bodovaných přestupků?
Jak jsem nedávno boural na tom pinckovi, tak jestli za to jsem nedostal nějaký černý puntík?
Na stvrzence o zaplacení pokuty byl přestupek "vyjetí do protisměru"...
17:01:15
19.07.2014
19.07.2014
dragon_cb_cz
-> Jarda/felda: Jenže policajt je povinej na ten bloček vypsat, za co tě pokutuje - jaký ustanovení jsi porušil. Takže si to následně můžeš ověřit sám, zda je to za body nebo nikoliv.
-> Jozka: Viz výše - blok od pokuty si inteligentní jedinec schová a pak není problém podobnou situaci rozporovat. Teda teoreticky, prakticky jsem to nikdy řešit nemusel.
-> Bukaj: Taky žiju v domění, že jsem "čistej", což teda asi i budu, jelikož pokutu jsem obdržel za dobu trvání bodovýho systému tuším 1x... Takže by to stejně bylo dávno vymazaný.
-> Jozka: Viz výše - blok od pokuty si inteligentní jedinec schová a pak není problém podobnou situaci rozporovat. Teda teoreticky, prakticky jsem to nikdy řešit nemusel.
-> Bukaj: Taky žiju v domění, že jsem "čistej", což teda asi i budu, jelikož pokutu jsem obdržel za dobu trvání bodovýho systému tuším 1x... Takže by to stejně bylo dávno vymazaný.
09:34:23
18.07.2014
18.07.2014
Jozka
-> Jarda/felda:
-> Bukaj: Normální, PČR ti na silnici třeba přímo i řekne, že to bude bez bodů, ale stačí i pouhej omyl při zápisu porušenýho ustanovení a máš je jak vyšitý..
-> Bukaj: Normální, PČR ti na silnici třeba přímo i řekne, že to bude bez bodů, ale stačí i pouhej omyl při zápisu porušenýho ustanovení a máš je jak vyšitý..
01:03:00
18.07.2014
18.07.2014
Jarda/felda
-> dragon_cb_cz 17.07.14 22:58:21: vtip je v tom že policajt body nedává a ani nejni povinej ti sdělit jestli je dostaneš nebo ne, body ti udělí až úřad při zápisu přestupku do karty řidiče
00:45:08
18.07.2014
18.07.2014
Bukaj
-> dragon_cb_cz:
To by mne taky docela zajímalo - čas od času od někoho slyším, že se dozvěděl náhodou, že má na kontě nějaké body...
...Tvůj text zní logicky - o tom, žes dostal nějaké body bys měl být vždy informován - ale funguje to tak i v reálu?
Abych se nedivil i já, když jsem přesvědčen, že žádné body nemám...
To by mne taky docela zajímalo - čas od času od někoho slyším, že se dozvěděl náhodou, že má na kontě nějaké body...
...Tvůj text zní logicky - o tom, žes dostal nějaké body bys měl být vždy informován - ale funguje to tak i v reálu?
Abych se nedivil i já, když jsem přesvědčen, že žádné body nemám...
22:58:21
17.07.2014
17.07.2014
dragon_cb_cz
-> Gryzly: "Neví, že body dostal" - tohle mi hlava nebere. Body můžeš dostat buď v blokovém řízení (kdy o tom musíš vědět), nebo ve správním řízení (kdy o tom taky musíš vědět a pokud jsi se o tom nedozvěděl, tak lze zpětně platnost toho rozhodnutí úspěšně napadnout).
-> Jarda/felda 15.07.14 23:50:53: Stát zaplatí tak leda velký hovno, zaplatí to zdravotní pojišťovna, kterej poctivě každej měsíc sypeš pojistný.
-> Jarda/felda 15.07.14 23:50:53: Stát zaplatí tak leda velký hovno, zaplatí to zdravotní pojišťovna, kterej poctivě každej měsíc sypeš pojistný.
21:13:12
17.07.2014
17.07.2014
Fén
-> Jarda/felda: Nebo její manžel přišel neočekávaně dřív domů. :o)
21:08:01
17.07.2014
17.07.2014
castrol
-> Tomaso435:
20:53:59
17.07.2014
17.07.2014
Tomaso435
-> Vojťas: neboj von se tu jednou zase zjeví :) s novým volvem. s novou potencionální babou :) a novýma historkama z cest :)
17:55:24
17.07.2014
17.07.2014
Jarda/felda
-> Vojťas 16.07.14 23:13:40: utopil se ve vltavě, coca cola už neplave jako rohlíky
23:15:18
16.07.2014
16.07.2014
stepan
-> Vojťas: Nezakřikni to.
23:13:40
16.07.2014
16.07.2014
Vojťas
-> Tomaso435: Tvl, a kde ten vubec je sem ho necetl ani nepamatuju
21:01:49
16.07.2014
16.07.2014
Tomaso435
-> Bukaj: david29 by moh vyprávět
07:16:50
16.07.2014
16.07.2014
Gryzly
-> Bukaj: Si přečti dole ten uplně první příspěvek.
Nejhorší je, že člověk ani neví jestli body dostal. Já si jednou nechal za stovku vyjet jen z prdele výpis a zjistil jsem že jsem před rokem dostal jeden bod. kdybych to zjistival za dva týdny už by to bylo vymazaný.
Zastavil mě za bílého dnev létě policajt a že svítím dálkovýma. A já vůl řekl, no jo, to jsem asi omylem drbl do páčky. čímž jsem se doznal a dostal jsem to za 300,-.
Bylo to v červenci a v srpnu pak zrušily tento přestupek za body.
Smůla no.
Nejhorší je, že člověk ani neví jestli body dostal. Já si jednou nechal za stovku vyjet jen z prdele výpis a zjistil jsem že jsem před rokem dostal jeden bod. kdybych to zjistival za dva týdny už by to bylo vymazaný.
Zastavil mě za bílého dnev létě policajt a že svítím dálkovýma. A já vůl řekl, no jo, to jsem asi omylem drbl do páčky. čímž jsem se doznal a dostal jsem to za 300,-.
Bylo to v červenci a v srpnu pak zrušily tento přestupek za body.
Smůla no.
06:20:55
16.07.2014
16.07.2014
Bukaj
-> Jarda/felda: No právě, takže když se někdo nepoutá, tak jevyšší pravděpodobnost, že v případě nehody už nebude potřebovat léčení
04:07:26
16.07.2014
16.07.2014
Jozka
-> Bukaj: A když ze svého auta vyletíš ven, mohl bys někoho zabít, nebo případně přerazit kandelábr apod... Body za to jsou, ale dle mých zkušeností se zdá, sama PČR je "nerada dává", pásy často píšou na "nebodovaný" přestupky za kilo - dvě.
23:50:53
15.07.2014
15.07.2014
Jarda/felda
-> Bukaj 15.07.14 23:10:58: to sice jo ale kdybys náhodou naboural tak tvoje léčebný výlohy hradí stát
23:10:58
15.07.2014
15.07.2014
Bukaj
-> Gryzly: Za pásy jsou body, jo?
Přijde mi to jako solidní ptákovina - komu vadí, že jedu nepřipoutaný? Omezuji, či snad ohrožuji tím někoho? (podotýkám, že v autě se vždy pásám a pokud někoho vezu, nejedu dřív, než se připoutá, ale pokud někdo raději jezdí bez pásů, tak je to snad jeho věc, ne...?)
Přijde mi to jako solidní ptákovina - komu vadí, že jedu nepřipoutaný? Omezuji, či snad ohrožuji tím někoho? (podotýkám, že v autě se vždy pásám a pokud někoho vezu, nejedu dřív, než se připoutá, ale pokud někdo raději jezdí bez pásů, tak je to snad jeho věc, ne...?)
07:30:04
15.07.2014
15.07.2014
Gryzly
-> Tuneman2: Už je asi pozdě, ale aspon pro ostatní.
Pokud nasbíráte 12 bodů, tak jediný možný trest je odebrání řidičáku na 12 měsíců. Protože přesně takhle je to napsáno někdo v zákoně. Až po uplynutí 12ti měsíců, lze začít papíry obnovovat, tzn, psycho, doktor, autoškola. Nelze zažádat o prominutí trestu po půlce.
Naopak pokud budete řídit pod vlivem atd a o odebrání řidičáku rozhodne soud nebo jiný orgán, který má možnost odebrat řidičák v délce dané nějakým rozmezím, tak lze po půlce trestu si zažádat o prominutí zbytku.
Nedávno jsme to řešil s pánem od kterýho jsem kupoval auto. Měl přes 60 let, a naježděnej milion kilometro v Tatře bez pásů a taky nebyl zvyklej se pásat. Takže to měl za třikrát pásy a jednou nebo dvakrát rychlost o 7km/h a dostal taky 12bodů a obsílku.
Pokud nasbíráte 12 bodů, tak jediný možný trest je odebrání řidičáku na 12 měsíců. Protože přesně takhle je to napsáno někdo v zákoně. Až po uplynutí 12ti měsíců, lze začít papíry obnovovat, tzn, psycho, doktor, autoškola. Nelze zažádat o prominutí trestu po půlce.
Naopak pokud budete řídit pod vlivem atd a o odebrání řidičáku rozhodne soud nebo jiný orgán, který má možnost odebrat řidičák v délce dané nějakým rozmezím, tak lze po půlce trestu si zažádat o prominutí zbytku.
Nedávno jsme to řešil s pánem od kterýho jsem kupoval auto. Měl přes 60 let, a naježděnej milion kilometro v Tatře bez pásů a taky nebyl zvyklej se pásat. Takže to měl za třikrát pásy a jednou nebo dvakrát rychlost o 7km/h a dostal taky 12bodů a obsílku.
20:55:28
07.07.2014
07.07.2014
King
-> Syny: Vzal jsem si 14 volno, abych si odpočinul od korporátních sraček, tak se na chvíli vracím do mládí :)
Neblázni - zdravej rozum za volantem? Správně je za d) Nepředjíždět a spořádaně následovat tempo kolony daný přeloženýma náklaďákama a zmatkováním sezónních polovodičů.
Neblázni - zdravej rozum za volantem? Správně je za d) Nepředjíždět a spořádaně následovat tempo kolony daný přeloženýma náklaďákama a zmatkováním sezónních polovodičů.
20:39:29
07.07.2014
07.07.2014
Syny
-> King: Hele, ty jeste zijes? :)
No todle je ale taky vec co nechapu... Dlouha rovinka s prerusovanou carou, vyjedu, predjizdim kolonu a ejhle plna. Videt do dali jeste je, vedle me auta, predemnou zacian plna, ktera samozrejem z dalky videt neni. Rad bych vedel co mam jako delat :) Abych byl bezpecny ridic, co neporusuje predpisy, tak mam bud hodit kotvu a po nasledne gumovacce, zustat stat v protismeru pred zacatkem plny a zaradit se opet na konec kolony, kdyz vsici zase projedou. Nebo druha varianta - vytlacit auto vedle me a narvat se zpatky do pruhu za kazdou cenu, jen abych neprejel nedejboze plnou a nebo treti varianta - vysrat se na to, normalne dokoncit predjizdeni a zaplout pres plnou zpatky... Opravdu nevim co je bezpecnejsi :)
No todle je ale taky vec co nechapu... Dlouha rovinka s prerusovanou carou, vyjedu, predjizdim kolonu a ejhle plna. Videt do dali jeste je, vedle me auta, predemnou zacian plna, ktera samozrejem z dalky videt neni. Rad bych vedel co mam jako delat :) Abych byl bezpecny ridic, co neporusuje predpisy, tak mam bud hodit kotvu a po nasledne gumovacce, zustat stat v protismeru pred zacatkem plny a zaradit se opet na konec kolony, kdyz vsici zase projedou. Nebo druha varianta - vytlacit auto vedle me a narvat se zpatky do pruhu za kazdou cenu, jen abych neprejel nedejboze plnou a nebo treti varianta - vysrat se na to, normalne dokoncit predjizdeni a zaplout pres plnou zpatky... Opravdu nevim co je bezpecnejsi :)
20:37:33
07.07.2014
07.07.2014
King
-> šadesa: Takhle bych to nehodnotil. To mladý bengo bylo jinak celkem v pohodě a tak bych to skoro nazval win-win :) Mě to zdrželo jenom 5 minut a mladej má další čárku do toho jejich zvrhlý interní soutěže. Zvýšil jsem mu šanci na vybírání dovolené jindy než v listopadu či únoru (Copyrigt D-fens :)
20:36:41
07.07.2014
07.07.2014
Tomaso435
-> Tuneman2: ty po osmi letech nepoužíváš blinkry ani zrcátka?
ahá... já teda jelikož nemám nová auta kam blikače již nemontují blikám stále a všude..
ahá... já teda jelikož nemám nová auta kam blikače již nemontují blikám stále a všude..
20:32:10
07.07.2014
07.07.2014
šadesa
-> King 07.07.14 20:25:40: dobře si jim to nandal
20:25:40
07.07.2014
07.07.2014
King
-> Syny: Nesnaž se hledat logiku, tam, kde z principu bejt nemůže :) Kolem dopr. buzerace a následnýho byznysu se motaj takový existence, že současnej stav je ještě relativně v pohodě.
Nedávno jsem v rámci servisního zásahu zase pirátil (nešlo vyloženě o životy, ale testy na materiál před transplantací neradno oddalovat kvůli poruše). I dovolil jsem si předjet minikolonu, která skládala z kloboučníka hasícího si to po dálničním přivaděči 70, policejní dodávky a jednoho ukázněného řidiče. Začal jsem na přehledným úseku s přerušovanou čárou a po předjetí hluchavek, jsem se zařadil do nikterak malý mezery za kloboučníkem, protože se blížila křižovatka. Při návratu už přerušovaná čára přešla v plnou. Za křižovatkou jsem se zbavil i klobouka, ale za chvíli jsem měl těsně za prdelí benga. Jako bonus jsem zjistil, že místo tachometrových 100 jedu 110, protože náhradní francouzskej povoz má tacho v lichej násobkách deseti a ručka mi zakrejvala tu prostřední jedničku :) Tak jsem sundal nohu z plynu a čekal, co vyleze z lepičů. Vydrželi prasit asi 2km a pak nasadili modrou diskošku. Naznačil jsem, že sjedem na nejbližší křižovatce a zastavil. "Dobrýdenpaneřidičis ilničníkontrola......blabl abla....víte proč jsme vás zastavili?"
"Ne, to nevím!"
"Vy jste předjížděl na zákazu předjíždění a při jízdě za vámi jsme měli na tachometru 110. Tu rychlost vám pro tentokrát odpustíme, protože jsme neměli zapnutej radar, tak to bude jenom za to předjíždění" (jasně, měření za jízdy z tranzitu - leda kulový :)
"Moment, v tom úseku je zákaz předjíždění svislým dopr. značením?"
"Ne, ale je tam plná čára a předjíždět se smí až za odbočkou na XY"
"Není, hned za odbočkou na ZŽ je dlouhý úsek s přerušovanou čárou pro oba směry. Kde je problém?" (zkoušel to kvůli pražský RZ, ale nevyšlo to)
"Nó.....ale vy jste se zařazoval už na plné čáře...."
"To je váš názor, tak co stím uděláme? Sejdeme se ve správním řízení?"
(policajt něco blekotá a koulí očima)
"Dobrá, jaká je teda vaše nabídka?"
"eeee...Dvě stě, samozřejmě bez bodu...."
"Ok, beru" :)
.....fakt jsem to za ty prachy neměl chuť řešit dál :)
Nedávno jsem v rámci servisního zásahu zase pirátil (nešlo vyloženě o životy, ale testy na materiál před transplantací neradno oddalovat kvůli poruše). I dovolil jsem si předjet minikolonu, která skládala z kloboučníka hasícího si to po dálničním přivaděči 70, policejní dodávky a jednoho ukázněného řidiče. Začal jsem na přehledným úseku s přerušovanou čárou a po předjetí hluchavek, jsem se zařadil do nikterak malý mezery za kloboučníkem, protože se blížila křižovatka. Při návratu už přerušovaná čára přešla v plnou. Za křižovatkou jsem se zbavil i klobouka, ale za chvíli jsem měl těsně za prdelí benga. Jako bonus jsem zjistil, že místo tachometrových 100 jedu 110, protože náhradní francouzskej povoz má tacho v lichej násobkách deseti a ručka mi zakrejvala tu prostřední jedničku :) Tak jsem sundal nohu z plynu a čekal, co vyleze z lepičů. Vydrželi prasit asi 2km a pak nasadili modrou diskošku. Naznačil jsem, že sjedem na nejbližší křižovatce a zastavil. "Dobrýdenpaneřidičis ilničníkontrola......blabl abla....víte proč jsme vás zastavili?"
"Ne, to nevím!"
"Vy jste předjížděl na zákazu předjíždění a při jízdě za vámi jsme měli na tachometru 110. Tu rychlost vám pro tentokrát odpustíme, protože jsme neměli zapnutej radar, tak to bude jenom za to předjíždění" (jasně, měření za jízdy z tranzitu - leda kulový :)
"Moment, v tom úseku je zákaz předjíždění svislým dopr. značením?"
"Ne, ale je tam plná čára a předjíždět se smí až za odbočkou na XY"
"Není, hned za odbočkou na ZŽ je dlouhý úsek s přerušovanou čárou pro oba směry. Kde je problém?" (zkoušel to kvůli pražský RZ, ale nevyšlo to)
"Nó.....ale vy jste se zařazoval už na plné čáře...."
"To je váš názor, tak co stím uděláme? Sejdeme se ve správním řízení?"
(policajt něco blekotá a koulí očima)
"Dobrá, jaká je teda vaše nabídka?"
"eeee...Dvě stě, samozřejmě bez bodu...."
"Ok, beru" :)
.....fakt jsem to za ty prachy neměl chuť řešit dál :)
23:08:37
06.07.2014
06.07.2014
Jarda/felda
-> Tuneman2 06.07.14 21:45:52: stačí se aktivně bránit
21:45:52
06.07.2014
06.07.2014
Tuneman2
-> myschaak AZNP K.Hora: starou oktávku? proč ne :D...spíš se začnu poutat a pořídím si na to pípák
21:22:49
06.07.2014
06.07.2014
myschaak AZNP K.Hora
-> Tuneman2: nebo si kup auto kde pásy nejsou
15:30:22
05.07.2014
05.07.2014
dragon_cb_cz
-> Hurdis: Přestupky u kterých "dvakrát za rok a dost" platí jsou přesně vyjmenované....
10:04:15
05.07.2014
05.07.2014
Tuneman2
Já už jsem se kál že je to moje blbost....navíc, ani sem si to nějak neuvědomoval, že už to bylo dvakrát loni...asi si musim koupit auo kde je na ty pásy pípák :D ...jinak souhlasim se Synym...chtěl bych vidět někoho kdo byť po osmi letech jezdí podle stylu zrcátko, směrovka a podobně...
09:13:55
05.07.2014
05.07.2014
Jarda/felda
-> Tuneman2 04.07.14 22:03:13: pokud jsi souhlasil s poslední pokutou, tak už nejni cesty zpátky
00:07:03
05.07.2014
05.07.2014
stepan
-> Tuneman2: Nedá mi to a rejpnu si, když si dostal za pásy 3x3 body a dál se nepoutal ani nevymyslel jiný řešení ("pojištění" proti pokutám), tak cos čekal?
00:01:24
05.07.2014
05.07.2014
Syny
-> Hurdis: Jako ten navrat do autoskoly je stejne totalni nesmysl. Za to ze si nezapnu pas mam jit delat jizdy? Tyvole... Ono je to docela nesmysl at kdokoliv prijde z jakyhokoliv duvodu o papiry. Autoskola je od toho aby naucila jezdit a ten kdo pridje o papiry za rychlost nebo cokoliv jinyho asi jezdit umi, zejo... A jestli ma nekdo pocit, ze kdyz se odjede jizda pres mesto 50tkou, tak je ridic navzdy napraven, tak to je opravdu usmevny...
23:12:19
04.07.2014
04.07.2014
Tuneman2
-> Hurdis: plně souhlasím ...hezky napsáno :)
23:10:20
04.07.2014
04.07.2014
Hurdis
Můj osobní názor a přístup je následující: udržet si řidičský průkaz není právo, výsada, nebo umění. Je to náhoda.
Možnosti jsou tři:
- být omezencem při každém samostatném přesunu z bodu A do B a bát se postihu ( a sr_t všechny kolem)
- nebýt omezencem, pohybovat se z jakéhokoliv bodu kamkoliv a počítat s postihem (koeficient náhody postihu je úměrný tomu jak mocná je snaha o neomezený pohyb :-))
- neřídit
Možnosti jsou tři:
- být omezencem při každém samostatném přesunu z bodu A do B a bát se postihu ( a sr_t všechny kolem)
- nebýt omezencem, pohybovat se z jakéhokoliv bodu kamkoliv a počítat s postihem (koeficient náhody postihu je úměrný tomu jak mocná je snaha o neomezený pohyb :-))
- neřídit
23:03:36
04.07.2014
04.07.2014
Tuneman2
-> Hurdis: děkuji za to že jsi se rozepsal....je to prapodivné....ty pásy byly minulý týden ve čtvrtek(podle dopisu oficální den ůvybodování") a předtím někdy v lednu....dálepak loni opět dvakrát, z hlavy to nevím....jinak tam nemám nic....a tak to prostě je...
22:57:35
04.07.2014
04.07.2014
Hurdis
-> Tuneman2: Podle popisu už jsi v situaci, kdy nic "normálního" nezmůžeš. S ohledem na přestupek který není přes "sedm", tak je 6m možné, a pokud jdeš do čistírny prvně, tak lze po 3m požádat, pak nějakou dobu potrvá než se dostaneš do pořadí u psychouše, protože oprávněných je zoufale málo. Dále represivní průvod autoškolou, klidně s opakováním, protože většina vyježděných řidičů to podle pravidel napoprvé dává s velkými potížemi (osobně si myslím, že až na to dojde - nemůže to procházet denně tolik let, a půjdou noty do řiti z minuty na minutu, tak tohle bude oříšek) a ono se to k nějakým 5m docela dobře může zhoupnout.
Jen je mi trochu divné, že při opakování stejného přestupku za 3b už jsi nebyl perzekuován. Navíc 2x2, to asi nebylo ve dvou letech.
Jen je mi trochu divné, že při opakování stejného přestupku za 3b už jsi nebyl perzekuován. Navíc 2x2, to asi nebylo ve dvou letech.
22:51:32
04.07.2014
04.07.2014
Tuneman2
-> Jarda...: mám dopis s červenýmpruhem od PČR kde je výpis z mého "bodového konta" od roku 2006....černé na bílém :( ...paradox je ten, že jsem byl co se týče bodů 6 let "čistej" a nasbíral jsem si to za letošek a loňskej rok....defakto od doby co mám feldu :D
22:48:18
04.07.2014
04.07.2014
Jarda...
-> Tuneman2: Nejsem si jist, jak to je, ale po roce od prohřešku ti vždy nějaké body vrátí, máš to ověřené např. na poště nebo úřadě, že ty body nemáš?