skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
výměna karoserie legal
prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 06.06.2014 do 07.06.2014, založil/a marek.latr
-> marek.latr 07.06.14 00:00:10: nejsnažší bude nějak poškodit původní VIN, pak si zažádat o přidělení novýho který se razí náhradní metodou ...
No některé lepší vrakoviště karoserie přímo nabízejí jako náhradní díl (a s vyříznutým číslem to je úředně možná tak na pole). Tak leda rapida bez TP nebo kastli od někoho a s kupní smlouvou na úřad.(jde mi o to abych měl v ruce nějaký papír a hned se na mě na úřadě budou koukat jinak).
-> marek.latr: Na vrakáči ti ale kastli s nevyříznutym číslem na 99% nikdo neprodá.
No fakt bude nejlepší ten úřad, i když kitem se dá taky lecos vykouzlit. Já si myslím že když mě na vrakáči prodá kastli s nevyříznutym VINkem a dá k tomu papír že jsem to neukrad, tak by neměl bejt problém.
-> Eidy: Tak jo, dá se všechno - možná jsem měl jenom smůlu, že jsem viděl na 742 jenom samý nepovedený pokusy o výřez (nebo dokonce úplně zpackaný). U felicie se dá mnohem lépe..

-> Jozka: Nezkoušel, ale dá se udělat dost věcí. Neřeším teď kvalitu provedení jako spíš samotný fakt úpravy.
Kvalita je tak nějak podmínkou.
Kvalita je tak nějak podmínkou.
-> Eidy: Určitě se nechci nějak hádat - ale zkoušels to ? Kolem VINka jsou hned ty pitomý prolisy, dílo se dá prohlídnout snadno (po vyndání nádobky, což je jak nic) z obou stran.. Nevěřím, resp. ještě jsem nikdy neviděl, že by měl někdo zkroucenej v kufru tak pevnou ruku, aby tohle dal dokonale.. Možná tak tu a tam nabodovat a pak přetáhnout kytem, ale kolem dokola tak, aby to nebylo poznat, když se na to zaměřím... fakt nevím..

Já bych to asi tak nehrotil. Vždycky může říct, že to tak koupil. A u starý Škodovky to nikdo řešit opravdu nebude. Vyříznul bych obdélník, hezky to navařil, zabrousil, případně lehounce zatmelil (ne do hladka) a cáknul barvou s celým kufrem nebo kastlí a nazdar.
-> šadesa 06.06.14 17:05:53: věř že maji takový metody a postupy že to sakra dobře poznaji, akorát u škodovek to nebude nikdo řešit
-> marek.latr: Jenže ta mezistěna je celý to Učko, co jde až pod stěrače
No právě mi příjde že ta mezistěna je jen nabodovaná a to těsně nad pedálovou stěnou a po bocích (takže odvrtat a zpět přibodovat) . Ale jednodušší to bude zjištovat na tom uradě. (já už sváření na autě mám plný zuby
)

Finále úředního postupu při legální výměně je pořád stejný - či ne ? Teda že "autorizovaný" pracoviště zakřížkuje původní číslo a namlátí někam vedle (zpravidla velmi prasácky) zase to původní, který je v papírech - nebo je to zas nějak jinak ?
-> marek.latr: Mám trochu pochybnosti, že se dá celá mezistěna prohodil tak profi, aby to nikdy nikdo nepoznal (jako u embéček), ale dá se to naimitovat třeba jako oprava následku bouranýho podběhu apod.. A když to nebude řvát, tak u rapida to nikdo moc řešit nebude.. Jinak rapid by měl jít legálně, ale pročetl bych si vyjádření škodovky z doby, kdy se vyjadřovala a vyzbrojen informacema bych se šel zeptal na příslušnej úřad.
-> marek.latr: Mám trochu pochybnosti, že se dá celá mezistěna prohodil tak profi, aby to nikdy nikdo nepoznal (jako u embéček), ale dá se to naimitovat třeba jako oprava následku bouranýho podběhu apod.. A když to nebude řvát, tak u rapida to nikdo moc řešit nebude.. Jinak rapid by měl jít legálně, ale pročetl bych si vyjádření škodovky z doby, kdy se vyjadřovala a vyzbrojen informacema bych se šel zeptal na příslušnej úřad.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Jo, ale myslím že minimálně od feld jí mohl vyměnit pouze autorizovaný servis
ale když převaříš VIN a udělá se to kvalitně nemají šanci to poznat
-> marek.latr: Převaření VIN určitě legální cesta není.
Tuším, že v některém vyjádření výrobce už bylo, že je kastle "náhradní díl" tj. je možná výměna, ale doporučoval bych si tohle zjišťovat přímo na konkrétním úřadě, s kterým to budeš řešit - tam mají veškerá vyjádření výrobce a další podklady.
Tuším, že v některém vyjádření výrobce už bylo, že je kastle "náhradní díl" tj. je možná výměna, ale doporučoval bych si tohle zjišťovat přímo na konkrétním úřadě, s kterým to budeš řešit - tam mají veškerá vyjádření výrobce a další podklady.
Zdravím, chtěl bych se zeptat jak je to s výměnou karoserie legální cestou, jedná se o škodu 130 rapid. Vím že se to taky už řešilo ale chtěl bych aktuálnější info. Popř. zjistí nějak převaření VIN když se to udělá kvalitně a vymění se celá ta stěna s číslem v kufru. (typ i barvu karoserie hodlám zachovat). Děkuji