Kúpa auta problem z prepisom ( Stk )

prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 20.08.2012 do 17.09.2012, založil/a MaiffyW3
řadit dle data
23:21:33
17.09.2012
ShadeKK
-> MaiffyW3: auto prepíšeš aj bez platnej STK a EK, ale tu EK a STK si potom aj tak treba dať do poriadku , lebo ti neskôr pošlu pokuty za to že ich nemáš platné
upraveno 1x, naposled 17.09.2012 23:22:19
16:31:07
17.09.2012
MaiffyW3
Síce som tu dosť dlho nedal odpoveď ale tak teraz to potrebujem súrne takže k veci auto je na značkach ma prepadnutu STK + EK 2rokov da sa vyhnuť pokutám? Poprosil by som radu ako postupovať paru veci treba spraviť a stk by aj prešlo ale je tu problem že ja som z východu a auto je na strednom slovensku !
07:40:37
23.08.2012
Kaňa
macko to upresnil spravne, ja som to pisal narychlo a uz som spal :) takze nie 2 x 66 E ale spravne ma byt pokuta 2 x 166 E, depozit vs odhlasenie suhlasi tiez. jedine klasicke rozumne riesenie ako sa vyhnut pokutam, je cez spriazneneho technika spravit fiktivnu STK a EK na terajsieho majitela ( a to nebude menej ako 100 E ), poskladat vrak aspon naoko aby sa pred obhliadajucim zandarom nerozpadol ( doviezt jedine na plosine ),prepisat na seba a obratom hodit do depozitu, kde odovzdas tabulky uz bezproblemov bez pokut. tak isto som to urobil vlani ja, s tym rozdielom, ze som na drzovku na prepis dosiel po vlastnej osi :)) zandarovi to bolo hned vsetko jasne, ale nemohol mi nic. teraz mam auto rozhadzane v krabiciach, kontroly mam este rok, poistku platim a ked ho nebudem stihat dokoncit, pred vyprsanim ho docasne odhlasim.
00:49:41
23.08.2012
macko KE
-> Kaňa: také jednoduché to nieje

1. pokuta za neplatnú STK je 166 eur a za EK tiež 166 eur takže dokopy 332 eur

2. auto sa dá prepísať bez STK a EK v pohode no na ohliadku by malo prísť na vozíku keďže nie je spôsobilé na prevádzku nesmie sa ani ťahať lanom.

3. ak je auto dočasne odhlásené (v depozite) NEDÁ sa prepísať!!! Vyradenie auta terajším majiteľom je blbosť a ukáž mi takého hlupáka ktorý zaplatí pokutu keď chce auto predať.

-> MaiffyW3: ak sa môžem opýtať o aké auto sa jedná? Najlepšie riešenie je nekupovať auto ktoré nemá všetko v poriadku. Za auto je zodpovedný majiteľ, ak ho prepíšeš na seba tak bez STK a EK ho dočasne neodhlásiš. Buď vybavíš kontroly za vyššiu cenu alebo nechaj tak no ak Ti na to prídu že ich nemáš platné tak si priprav hore uvedenú sumu4
00:21:04
23.08.2012
Kaňa
samozrejme ku floydom na tom aute prist nemozes. na prepis ho musis priviezt na valniku alebo na plosine. zandara pri obhliadke STK a EK nezajima, kontroluje iba cisla na kasni. kedze budes mat novu poistku a nebudes mat spravene kontroly, obvodny urad ta skor ci neskor najde a vyrubi ti pokutu 2 x 66 E ( za kadzu prepadnutu nalepku ). tak isto ti tu pokutu daju ak pojdes auto odhlasit do depozitu - tym sa im vlastne iba sam priznas. cize riesenie pre teba je take, ze terajsi majitel by mal auto odhlasit do depozitu ( samozrejme obidve pokuty ho neminu, pokial je auto prihlasene a je zaplatena poistka ), ty ho v depozite prepises na seba a mozes si na nom robit co chces. ked ho spravis, musis ho znova prihlasit z depozitu do prevadzy a do 7 dni od vtedy musis urobit novu STK a EK. ake jednoduche...
12:23:51
20.08.2012
mb136gl
-> MaiffyW3: na stránke ministerstva vnútra sa nepíše nič o STK pri prihlásení vozidla

www.minv.sk/?prihlaseni.. .

www.minv.sk/?zmena-drzi.. .
upraveno 2x, naposled 20.08.2012 12:25:12
12:17:46
20.08.2012
MaiffyW3
Zdravím, mam taky problem že chcem kúpiť auto "chcem ho zrenovovať" ale STK ma prepadnutu a už STK neprejde a tu je problem z prepisom pokiaľ auto nema STK tak sa auto neda prepísať tak mate nejaký návrh to vyriešiť? Vopred ďakujem za vaše rady 90
Extreme Tyres